icon

Našla som si prácu. Mám nárok na príspevok z úradu práce?

andrejka77
8. jan 2013

Som evidovaná na UP 4 mesiac možem si nárokovat na neaký prispevok ? niesom živnostník ,dakujem za Vaše odpovede 😉

meloa
8. jan 2013

@andrejka77 nerozumiem presne tvojej otázke 😉 myslím, že nemáš nárok na nejaký príspevok, ale budúci zamestnávateľ myslím, že hej, ak sa to teda nezrušilo - myslím nejaké výhody, že zamestnanl evidovanú UP.

miskakyska
8. jan 2013

😀 😀 prepáč,ale kto iný Ti ju mal nájsť...v dnešnej dobe sa celý UP na Teba vykašle

lucinkax20
8. jan 2013

Ahojte, potrebujem surne radu. Mam synceka v skolke a od septembra som mala vybavene dotacie na stravu a na skolne, to znamena ze som neplatila lebo som slobodna matka. Ale od septembra ako maly nastupil so skolky tak som aj ja nastupila do prace. A dnes mi povedali v skolke ze zrejme budem musiet uz normalne od januara platit stravne aj skolne. Je to pravda? lebo na urade mi vtedy povedali ze je to na pol roka...nerozumiem tomu. Neviete mi niekto poradit??? dakujem

kristiii
8. jan 2013

andrejka77 nárok na nejaký príspevok vzniká, ale len ak si ju nájde dlhodobodo nezamestnaný evidovaný na ÚP /neviem ako dlho musí byť bez práce ale určite viac než 4 mesiace/. Mama taký príspevok dostáva, je to okolo 60 eur a je to myslím na pol roka a musí to byť TPP kde zarobíš plat vo výške min.mzdy až jej trojnásobku

janazuza
25. jan 2013

neviem, či ešte platí, že ak si nájde prácu a musí cestovať, tak preplácajú cestovné ( myslím ,že to bolo pol roka)

dagmara258111
11. jan 2015

Zdravim,chcvem sa opytat .....ak som sa zamestnala 1.11.2014...teba plati mi v N.roku prispevok ked nsom si nasla sama pracu...bplo mi schvalene Uradom Prace 60.eur coz iny mali po N.roku 120..eur.Som bola dhhodobo nezamestnana a ked som si teda nasla pracu preco mi ten prispevok nepatri cely!?Si myslim ze tento zakon bol schvaleny vo vlade pre kazdeho a snad patry aj kazdemu ked splna tieto podmienky!Za info Vam velmi pekne dakujem...