icon

Nedoplatok RTVS

10. sep 2023

Ahojte, prišla mi takáto memilá výzva na úhradu nedoplatku od RTVS.
Samozrejme, že "zabudli" uviesť kontakt v prípade otázok.
Obdobie 2014-2023...je v tom započítané aj obdobie keď sme dom EŠTE alebo UŽ nevlastnili. Vlani sme ho predali.
Žiaľ bločky i zaplatení už nemám , keďže to ide až do roku 2014.
Inak počas celého tohto obdobia sme nikdy nevlastnili TV príjmač ani rádio.

Ako by ste mi odporučili postupovať ďalej?
A čo premlčacia doba? Tá je tuším cca 3 roky.

Nedoplatok RTVS
kat_
•
10. sep 2023

premlcacia doba ano, na to sa odvolaj a zaplatis len 3 roky... ze ste nevlastnili televizor je uplne jedno, poplatok je viazany na pripojenie elektriny

maca1984
•
10. sep 2023

Nemusíš vlastniť tv a rádio, stačí mať zapojenú elektrinu. Premlčacia lehota tam je, odvolaj sa a zaplatíš 3 roky.

nelca0510
•
10. sep 2023

Nuž,bola elektrika,mohlo byť rádio aj TV. Treba sa odvolať a zaplatíš za tie 3 posledné roky. Zvyšok sa odvolať na premlčanie.

lenka098123
•
10. sep 2023

Dobrý deň, nám to tiež prišlo, dokonca od roku 2008. Aký konkrétny zákon hovorí o premlčacej dobe, aby som vedela formulovať odvolanie. Za posledné tri roky máme uhradené všetko.

tetapetra
•
10. sep 2023

Tam platí premlčacia doba, ja som tak platila asi pred 2rokmi keď najdem mail, tak ti pošlem

janula94
•
11. sep 2023

@tetapetra môžeš poslať aj mne? Ďakujem.

autor
•
11. sep 2023

@tetapetra Ahoj, nenašla si prosím ten email? Dnes som tam volala a keď som sa pýtala ohľadom tej premlčacej doby, tak pani reagovala..."čožee...aká premlčacia doba"?

tetapetra
•
11. sep 2023

Našla poslala som ho aj babám. Písal mi ho právnik

majuska3521
•
12. sep 2023

Nemám síce skúsenosť ale podobná diskusia už bola a tiež jej tam napísali o premlčacej dobe

gretaaa
•
14. sep 2023

Aj nám sa toto stalo nedoplatok vyše sto eur ..predali sme byť bývali pol roka u svokrovcov a potom prišlo toto nedoplatok no žiaľ museli sme zaplatit lebo sme sa neodhlasili keď sme byť predali

nikol.l
•
2. nov 2023

@tetapetra Ahoj, prosím mohla by si ten e mail poslať aj mne🙏

tetapetra
•
2. nov 2023

@nikol.l poslala som

moniikka
•
2. nov 2023

@tetapetra ahoj, mohla by som ta aj ja poprosiť o ten mail. Ďakujem

kanuchovamaria
•
29. jan 2025

@tetapetra zdravím ak by som mohla poprosit mail ak este ho mate aby som podľa toho napisala odpoved

tetapetra
•
29. jan 2025

@kanuchovamaria ja už ho nemám. Inak veď už sa neplatí za telku. Ešte kuknem mail,ale pochybujem

tetapetra
•
29. jan 2025

@kanuchovamaria máš to,našla som to v maily