icon

Nejdeme na testy a dieťa nemá kto odviesť do školy. Ako ho ospravedlním v škole?

beezmeenaa
25. okt 2020

Vedeli by ste mi niekto poradiť ako ospravedlním dieťa v škole keďže nejdeme na testy a tým pádom ho nemá kto odviezť do školy?

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
veronikaurgeova
28. okt 2020

Haloooo žienky tieto šmejdo testy nezastavia Covid spamätajte sa niektoré..je to len hra pana M. Aby sa zviditeľnil vo svete a my sme len kulisa cez ktorú sa zviditeľní..prečo asi takto stupídne buzeruje ľudi dobrovoľne nasilu..nieco na tom celom smrdí..aj to že najskôr chcel tieto testy hádzať do Dunaja a teraz s nimi vo veľkom testuje pokusné králiky..kam sme to dospeli,kde je demokracia a sloboda občana 🤦‍♀️ pol mojej rodiny sú zdravotníci dokonca aj ja a testovať sa nedám aby som mu ukázala že som ovca ktorá ho poslúcha..uvedomujete si že takto ako dobrovoľne nasilu nuti k testovaniu bude aj k vakcíne? Nedovoľme mu to kto môže ostaňte doma radšej ..aj ja mám ročné dieťa a syna na prvom stupni..ospravedlnenku mu dám len ja keďže doktori nechcú teraz dávať ospravedlnenky..a keď bude problém že môžem ospravedlniť dieťa len na 5dni tak nech si to rieši škola mňa nútiť nasilu nikto nebude..hádam v tych radoch nebudem čakať s ročným dieťaťom keďže deti nemám ku komu dať keďže sú všetci vyťažení a muž pracuje s polkou rodiny v Nemecku a vráti sa až na Vianoce kvôli korone..a vy čo tu nadávate žene ktorá sa neda otestovať čo je s vami preboha veď každý má právo na vlastný názor nech sa už deje čokolvek..kto chce nech ide, kto nechce nech nejde 😉
Mier ✌♥️

veronikaurgeova
28. okt 2020

a ešte maličkosť vypočujte si slovenskú komoru lekárov odbornikov ktorí prosia pána M. Aby s tým prestali a pán M. Odborníkov nazve kotlebovými??? 🤦‍♀️🤦‍♀️ keď takto odporuje odporúčaniam odborníkov tak už to o ňom niečo hovorí 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

veronikaurgeova
28. okt 2020

@beezmeenaa držte sa 😘♥️

maja22
28. okt 2020

@katy9999 nemusi byt za tym len cisto arogancia. Predstav si, ze su aj taki, ktori skutocne veria tomu, ze antigenovy test je infikovany a testovanych rovno nakazi, lebo politici nas tu pripravuju na tretiu vlnu, co vlastne vznikne po tomto testovani. 🤦‍♀️ Takze nielen arogancia, ludia sa aj normalne boja, kedze uveria hocicomu. Fb sa uz siri sprava, ze ludia po vikendovom testovani uz lezia doma v horuckach... Aj ked je to sprava typu jpp, opat znasobi v ludoch strach...

beezmeenaa
autor
28. okt 2020
poopsie
29. okt 2020

@maja22 a zabúdaš na mnoho iných dôvodov, napríklad takých ako testy nie sú vhodné a je to len celé divadlo... To kde sme sa dostali? Že zrazu ako občan ústava je zdrap papiera? Že ľudské práva, ktoré sa uzakonili po 2. Sv. Vojne sú tiež neaktuálne v prospech verejného zdravia.. Roky všetkých buzerovali GDPR... Ani to už nemusí existovať.. Komu neblika v hlave obrovska kontrolka.. Toho uprimne ľutujem

nix89
29. okt 2020

@erienka no vymyslaju si nezakonne pravidla. Ja by som od nich ziadala v zmysle ktorej vyhlasky to je, inak dam staznost. Teda ak je skolka statna...

yanina1983
29. okt 2020

Žienky bez hnevu... Ja na test nepôjdem, moje deti do školy áno, normálne ich skúsim ísť odprevadit, normálne skúsim ísť do najbližších potravín, a keď náhodou sa ma niekto spýta či mám certifikát, tak poviem nie.... A uvidíme, možno zavolajú policajtov a tí ma pošlú domov.. Ale reálne nič viac nemôžu... Ja som neni pozitívna, ja som sa iba NEZÚČASTNILA na dobrovoľnom teste....
Vypíšem do školy papier o bezinfekcnosti, začiarknem, že sme na teste neboli a je... Preboha, veď existuje niečo ako povinná školská dochádzka...

simca06022011
29. okt 2020

@yanina1983 preboha ved existuje niečo ako ochrana verejného zdravia.. Tak hádam vieš, čo je dôležitejšie v čase pandémie ako školská dochádzka...
Ale tak ja osobne si počkám, kým vyjdu všetky informácie k budúcemu týždňu.

simca06022011
29. okt 2020

@poopsie ja napríklad ľutujem, tych co sa ohanaju ústavou, ale iné zákony im asi nič nehovoria... Ak nevieš, mame jeden napr o ochrane civilného obyvateľstva a ďalší o bezpečnosti štátu a oba sú také, že môžu obmedziť aj ústavné práva. Môžeš povedať (keď to zvelicim), ak niekto beha po ulici so samopalom je jeho ústavné právo byť na tej ulici a robiť si co chce.. Prečo by ho mala polícia spacifikovat? Rovnako, ak niekto ohrozuje zdravie infekcii chorobou a odmieta nejaké opatrenia.

yanina1983
29. okt 2020

@simca06022011 ale tým, že niekto nejde na test sa preboha nestáva infekčným tak prečo by som na tej ulici nemohla byť? Samozrejme bez samopalu 😆 (na odľahčenie vtip)

novaavon
29. okt 2020

Ahojte. Mna by zaujímalo (lebo som sa to nedočítala) čo v prípade ak ja na test nepôjdem, teda budem 10 dní v karanténe, ale muž pôjde na testovanie a bude mať negatívny výsledok. Aj napriek tomu musí zostať doma keďže ja mám karanténu(aj keď nie som pozitívna), ale žijeme spoli v jednej domácnosti?

simca06022011
29. okt 2020

@yanina1983 lebo sa berie ako infekčný
@novaavon no podľa mňa áno, ale toto myslím ze včera ešte nemali hore doriešené (?) alebo len ten dovoz dieťaťa do školy nemali (?), lebo to sú v podstate dve rovnake veci

yanina1983
29. okt 2020

@simca06022011 kde sa berie ako infekčný? Prosím, podlož svoje tvrdenie

novaavon
29. okt 2020

@simca06022011 lenze je pisane, ze ked sa nezucastnim testovania, tak m vynimky ako nakup potravin, lekaren, doprovod dietata do skoly. Takze mozem opustit tzv. karanténu alebo nie?

novaavon
29. okt 2020

@sidon lenze tam je, ze cesta dieťaťa a žiaka. Nič o doprovode, takže môžu povedať, že to dieťa má odprevadiť napr starý rodič s negatívnym testom 🤷‍♀️. Strašne zavádzajúco napísané. Sama ešte neviem ako to urobím, keďže mám školopovinné dieťa. Navyše ak sa nezucastním testu, bojím sa, že aj napriek tomu, že manžel bude mať negatívny test, tak bude musieť byť so mnou v karanténe. Ani toto som sa polopatisticky nedočítala 🤦‍♀️

simca06022011
29. okt 2020

Zbytočne to tu riešit kým nevydaju jasne pravidla. Práve som videla článok, resp nadpis, ze zákazu aj vstup do potravín a lekárni netestovanim 😂 čiže co bude platiť v sobotu ťažko povedať. Ja sa tomu budem venovať až potom a lamentovat co s tým. Logika káže ak je doma niekto infekčný, všetci by mali sedieť doma s nim. Ak niekto nejde na test, bude plniť to co infekčný človek a to bolo medzi prvými vyhláseniami a teda bude oobmedzovany. Každý si to vysvetľuje po svojom napr tu/je to zo vcera/ https://camit.sk/sk/novinky/21997_plosne-testov...
Je aj to ze nemôže odviesť dieťa do školy.

katy9999
29. okt 2020

Ludia uveria hocicomu. A to je smutne. Jasne, niekto mu da palicku do nosa a dostane teploty. Celé zle. Nestal nahodou v rade v Kauflande? Tam sa preco neboji ist? Tam je to bezpecne?

novaavon
29. okt 2020

@simca06022011 teraz dali toto, kto sa v tom ma vyznat? 🤷‍♀️

erienka
29. okt 2020

@yanina1983 no len aby z toho nebola ta pokuta 1600 eur, ked policia chyti na ulici cloveka, co nema ten certifikat. Lebo tu v TN policajti davaju pokuty 20 eur za rusko pod nosom. Na mojeho znameho tak v pondelok 3 policajti z auta vybehli, ked isiel s dcerami zo skolky.

erienka
29. okt 2020

@novaavon das mi prosim link, ak to mas este otvorene? Dakujem

novaavon
29. okt 2020

@erienka https://www.cas.sk/clanok/1044424/pre-koho-od-p...
V tomto clanku co dnes vysiel je to pisane (aj ked beriem s rezervou, kedze novy cas)

yanina1983
29. okt 2020

@erienka aj na toto mám odpoveď... Na mieste pokutu neplatím a kľudne mi ju môžu poslať... A naozaj veľmi som hľadala, ale ešte nikomu neprišla pokuta... Ak o niekom viete, sem s ním, lebo aj ja sa môžem mýliť 😊

tajy
29. okt 2020

Do skoly mozete dieta zaviest aj bez negat.testu, je to priamo na stranke MV SR:
http://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=vlada...

tajy
29. okt 2020

Taktiež možno ísť bez negatívneho testu na pohreb blízkej osoby, uzavrieť manželstvo, či ísť na krst. Platí to aj pri ceste s cieľom starostlivosti o blízku osobu alebo príbuzného, ktorý je na ňu odkázaný.

- zaviest dieta do skoly - da sa to tiez klasifikovat ako cesta s cielom starostlivosti o blizku osobu alebo pribuzneho - napr.kvoli vzdialenosti skoly od miesta bydliska - ide predsa o bezpecnost dietata

michaelkanr
29. okt 2020

@beezmeenaa je moznost testovat sa aj z auta, ze nemusis vystupit, vtedy je miera rizika uplne zanedbatelna.
(Diskusiu som necitala).

simca06022011
29. okt 2020

@yanina1983 ved oni majú čas 😁

simca06022011
29. okt 2020

@michaelkanr myslím ze pri tomto testovaní asi nie, neviem si to predstaviť ako nabehne napr u nás auto na ihrisko... A teraz na odberných miestach riadnych je síce možnost ísť autom, ale je to niekoľko násobne dlhšie... Ja som bola a postavila som sa do radu.. Asi 5 ľudí bolo predo mnou... A jedno auto. Ked som odchádzala auto tam estr stalo a osadenstvo v čakalo a za ním ďalšie... Síce v bezpečí relativnom. Ako bola som rada ze som pekne zaparkovala a nešla autom snu. Neviem ci to štandard všade alebo to bola náhoda...

poopsie
29. okt 2020

@simca06022011 miešaš hrušky s jablkami, to že niekto nechce ísť na testovanie neznamená, že opovrhuje všetkými opatreniami, žiješ si vo svojej bublinke.. Herr f. Odporúča ľuďom nad 65 neísť na testovanie pre riziko nakazenia. Takže až tak kóšer to nebude.. Nebudú mať test ja im neumozním vstup do pošty.. Nebudú mať dôchodky... Aké ľahké je sa stavať do pozície spasiteľa všetkých ľudí z tvojej pozície.. A takto by sme mohli pokračovať aj v iných smeroch... Ja mam ísť na test koli zamestnávateľovi? Podľa ZP mám mať všetko pre neho riadne zaplatené.. Prečo by som mala ísť v mojom pracovnom voľne vykonávať nejaké jeho požiadavky.. A tu začína nátlak, nie pan herr f. Sa zbavil zodpovednosti a tlačí na zamestnávateľov nech vydierajú zamestnancov... Nátlak je trestný čin... Viď ako dopadli Prievidzke pekárne, je to vysmech moci rovno do očí ako nedať ani deravé euro spodine, lebo keby bol lockdown museli by čakať firmám a nie je z čoho... Apropo aj vraždenie židov bolo vo verejnom záujme všakže...

martinella1
29. okt 2020

Ja by som sa rada dozvedela odpoveď na otázku......oslobodení od testovania sú aj deti do 10 rokov, keď budú dodržiavať karanténne opatrenia, toto mám ako chápať