Nejdeme na testy a dieťa nemá kto odviesť do školy. Ako ho ospravedlním v škole?
Vedeli by ste mi niekto poradiť ako ospravedlním dieťa v škole keďže nejdeme na testy a tým pádom ho nemá kto odviezť do školy?
@beezmeenaa normálne, škola musí dieťaťu ospravedlniť neprítomnosť z dôvodu povinnej izolácie kôli neúčasti na testoch. Rovnako ako keď sa zamestnanec nezúčastní testovania, tiež ho zamestnávateľ musí ospravedlniť. Síce bez náhrady mzdy ale stále je to ospravedlnená neprítomnosť.
@lanvinka Takze takto...ak sledujes dianie, tak takyto pripad bol uz vysvetleny pocas pilotneho testovania...ked sa neurobi vyter dostatocne hlboko, tak nezachyti covid. Cize clovek je pozitivny, ale test vyjde negativne. A kedze mu jeden test vysiel pozitivne, tak aj je pozitivny a okamzite po testovania mal utekat domov do karanteny a nebehat medzi ludi! Co sa tyka tychto testov, bolo to vysvetlene snad milionkrat...maju citlivost 67%, cize odhalia 67% pozitivnych, ktori idu okamzite do karanteny (nemozu tak nikoho nakazit) a zvysok sa zucastnuje 2. kola, kde sa uz prejavia ako pozitivni aj ti, co v prvom testovani boli negativni, nakolko sa u nich prejavila infekcnost za tych par dni. Ti tiez smeruju do karanteny. Takze to je zmysel celeho. Stiahnut z obehu pozitivne testovanych ludi a spolu s ciastocnym lockdownom spomalit sirenie a hlavne znizit tlak na nemocnice. A toto je moj posledny prispevok, lebo to nema zmysel nakolko mame opacne nazory a nikdy sa nezhodneme. Maj sa pekne.
@lenka_da no uvidíme co bude. Škola dala na stránku že deti môžu prísť, ale netestovany rodič ho nemôže doviezť....O ospravedlneniach nič...
@katrin21 no práve že výnimka na to nie je
@maja22 to nemyslis vazne? A ked chodia po doktoroch sa neboja? Ked si dava vakcinu na chripku ale aj tak ju dostane tam ju nic nenapadne? Alebo ako testami si chceme znicit ludstvo na planete? Nechapem toto.
Na test nejde lebo sa boji. A ked stoji v obchodoch v rade alebo berie kosik ktory mohol predtym mat ozaj clovek s nejakou vaznou chorobou. To nevadi.? Mne to pripada nezodpovedne voci sebe a voci rodine...
@novaavon
@novaavon ,muz je negativny moze chodit do prace. Ty si nebola na testy a je orazne ci si negativ alebo pozitiv. Ak si pozitiv tvoj muz roznasa virus co je nezodpovedne voci okoliu.
Vsetko o je o nas o ludoch.
Ked sa kazdy k tomuto takto postavinceloplisne tesovanie je zbytocne a peniaze nato vyhodene fo vetra.
@beezmeenaa ake ospravedlnenie by ste chceli?
Co tam napisat? Rodicia su nezodpovedni vedia ze deti treba dat do skoly ale aj tak sa nedali testovat. Tak? Ked mam deti najprv treba pozerat uz na dobro svojej rodiny a hrdost a svoje konspiracie dat bokom.
@katy9999 vidíte to moc zjednodušene a nevidíte do konkrétnych situácii. Je jednoduché hádzať všetko do jedného vreca. Ja s dcérou som bola napríklad testovaná už pred dvomi týždňami. Odvtedy sedíme doma. Môj lekár mi vzhľadom na zdravotný stav neodporúča chodiť na celoplošné. Určite mám väčšiu istotu ze sme ôk z hľadiska korony ako ten co bol testovaný nejakým pochybnými testom a môže to ďalej veselo roznasat, alebo chodí kade tade a nakazí sa hneď za hodinu ci priamo pri testoch. Skúste rozšíriť vnímanie a nehodnotit bez info. Skôr sa zamyslite, prečo kompetentní nechali otvorené jasle, škôlky a prvý stupeň. Dokonca deti netestovanych musia do školy. Co vlastne zachraňujeme? Ľudí ci ekonomiku?
@katy9999 vy to vnímate tak ze je toto testovanie správna vec. Ja mam opačný názor. A dobrovoľnosť neznamená ze niekoho za jeho rozhodnutie trestám, alebo dávam do ťažkých ci dokonca neriesitelnych situacii, teda vydieram. Uvedomte si, že toto je zásah do slobodnej vole. Môj názor, že mali všetci sedieť doma a testovať sa malo v práci, kde je nevyhnutné aby sa fungovalo. Teda nemocnice, farmácia, potravinárstvo, nevyhnutné obchody, detské domovy, domovy dôchodcov ci sociálne sluzby.. Táto akcia nás bude stáť veľa síl, času a financií, ktoré sa mali využiť na to, aby sme vedeli zachrániť tých, ktori to budú potrebovať. Pripraviť lôžka, karantény, nemocničné areály... A nie vyčerpať zdravotníkov. A je ešte otázne ci celá akcia nebude mať opačný efekt.
@katy9999 áno pozerám na dobro svojej rodiny a som zodpovedná a preto budem radšej desať dní doma.A áno mám deti jednemu nanutili sa učiť online a druhé bude s nami. A ospravedlnenka bude normálna mám nárok ju ospravedlniť.Ty si buď zodpovedná za svoju rodinu a do druhej sa nestaraj.
@beezmeenaa Tak nech sedí s tebou doma v karanténe.
@zuzanka2588 no aj ja som tehotná a žienky zo skupiny tiež boli tehotné na PN a na testy išli, tehotenstvo nikoho neospravedlňuje, tehotné púšťajú prednostne.
@mandarinka555 ja nie som v karanténe.
@beezmeenaa No, ale keď si na testoch nebola, tak by si v tej karanténe mala byť, či sa mýlim ?
@mandarinka555 asi si mýlite karantenu a zákaz vychádzania. Si to pozrite vo vyhlásení vlády. A zistila som ze mam zdravotnú výnimku.
@mandarinka555 ale inak vôbec mi nevadí sedieť doma. Nepotrebujem behať po obchodoch. Iba ísť do prírody, pripadne sa niekde odviezť. To je všetko.
@mandarinka555 netestovani ľudia majú zákaz vychádzania s určitými obmedzeniami. Karanténa je úplne iná vec. To by si nik nedovolil dat dobrovoľne netestovaneho človeka do karantény. To môžu iba pozitívnym nariadiť. Ale áno, mate pravdu je to zhora iba hra s pojmami. Preto sa diskutuje o tom, že bola porušená ústava...
@beezmeenaa ústava bola porušená na betón a k tomu aj charta OSN o ľudských právach, konkrétne právo 13 o osobnej slobode...
Ja som človek netestovany a na základe nejakej domnienky, že čo ak.... mi nik nemá právo obmedziť pohyb.
Celkovo v tejto situácii dochádza k porušovaniu ľudských práv, ale ľud ovláda strach-strach z ochorenia, strach zo straty zamestnania atď a tým pádom je ľahko ovládateľný a ochotný dodržiavať aj protiprávne, protiústavné nariadenia, nakoľko aj ich právne povedomie je veľmi nízke... A teda je pre nich jednoduchšie sa zaradiť....
@beezmeenaa Vo svojej podstate je to to isté....
@mandarinka555 nie celkom. Najbližší obchod, lekár, nákupy pre zvieratá, starostlivosť o blízkeho... Je tam toho viac. Nechce sa mi o tom. Mam pocit ze niektorí ľudia majú pocit, že vďaka testom sa stali nejakou privylegovanou a výnimočnou kastou. V histórii sme už takéto udalosti zažili. Je to smutné, ale všetko je to o tom akí sme my ľudia. Skoro ma tu niektorí zožrali. Nemôžem sa zbavit pocitu, že aj vy ste ma chceli na večeru. Pardon ak nie.
@mimibb1brala by som to ako fakt. Táto doba proste mala prísť. Ukazuje co je v nás a co sme ochotní urobiť a ako sa zachováme. Budeme sa navzájom odsudzovať, bonzovat, vyvysovat... Pod tlakom strachu. Áno práve strach je naším pomocníkom.. Oddelí zrno od pliev. Proste je to v pohode a všetko je tak ako ma byt. Aby sme sa naučili a pochopili. Našu skúsenosť nám už nikto nezoberie. Prijmite to. Všetko je dobre. Ja sa tiež učím. Knihu si rada pozriem aj ja. Ďakujem.
@aiti
@beezmeenaa
Zdroj: ministerstvo vnútra, teda policajti, ktorí to majú v prípade nedorozumení rozhodnúť:
https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=vlad...
Rodičia budú môcť svoje deti zaniesť do jaslí či do materskej školy. Výnimka zo zákazu sa týka aj cesty do školy v prípade žiakov nultých ročníkov, prvého až štvrtého ročníka základnej školy, základnej školy pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, ako aj cesty do a zo zariadenia výchovného...