Nejdeme na testy a dieťa nemá kto odviesť do školy. Ako ho ospravedlním v škole?
Vedeli by ste mi niekto poradiť ako ospravedlním dieťa v škole keďže nejdeme na testy a tým pádom ho nemá kto odviezť do školy?
@meluela akože nemám slov na toto všetko žijem sama s dcérkou momentálne od januára som PN chodím raz do týždňa do obchodu a zato že nejdem na test nemôžem dcéru autom odniesť do školy ...sme dopadli do obchodu môžem kľudne keby som pozitívna tam môžem nakaziť iných takisto ...no škoda slov nech si nechajú tie testy dám učiteľke vediet že ju nemôžem doniesť do školy ale nič nám nieje len nemám certifikát žiaľ a nech si dochádzku riesi škola 🧐
@lanvinka tu darmo budes. Ludom *ebe. A ukazuje sa to presne v takychto situaciach. Aj tu na MK. Aki su ludia vypatlani doslova. Nepoznaju vlastne prava a povinnosti zahrnute v Ustave SR.
Po minule roky sa vzdy na jar a na jesen, ked bola najvyssia nakazenost chripkou (nie nebojte sa sliepocky, nejdem tvrdit, ze covid je chripka, aj ked...) maximalne na tyzden zavreli skoly, ze chripkove prazdniny, a nikto to dalej neriesil. Koho vedy zaujimalo, kolko ludi na tie komplikacie chripky umrelo? To si tu nikto nepocital a vtedy to bolo akurat "no stava sa, kazdy zvlada ochorenie inak". Teraz zrazu sa idete pokakat, lebo 5% z nakazenych ma tazky priebeh a musi ist na ventilaciu. Zrazu vas to vsetkycch velmi zaujima, lebo vam povedali v telke, ze nas to teraz vsetkych musi zaujimat. A ani pre tych 5% z nakazenych (nie zo vsetkych ludi) nemame prisposobene nemocnice. Ale hlavne, ze 50mil eur na saskovanie s celoplosnym testovanim, ktore ani neprinesie relevantne vysledky, sa najde ako nic. Dalsia vec - koho zaujima, kolko ludi umrie na nozokomialne ochorenia, napr. zapal pluc priamo v nemocnici, pricom za to nie su ziadne postihy a co sa tyka SR, sme na tom s tymito statistikami dost zle. Ale to nikomu nevadi. Lebo na toto nikto neupozornuje, tak vas to nemusi trapit. Ale covid treba riesit, lebo teraz je tych 3,6% nakazenych ludi naramne dolezitych. Normalne toto uz ani nie je smiesne, aki su ludia sprosti, to uz normalne na plac. Presne teraz sa ukazali Slovaci. Musel prist Covid, aby ste sa mohli na nieco upnut a spravit si z toho narodny sport. Hlavne vam to museli media povedat, aby ste mohli sirit paniku dalej. Lebo nedam sa testovat tak nemozem dieta odviezt do skoly 🤦♀️ Naruseny narod toto
@lanvinka za chvíľku si povieme že Matrix bol vlastne raj. Aj tam všetci spali a vzdali sa svojich práv,zivota, slobody i tela, ale aspoň o tom nevedeli. Vlastne ani tu stále niektorí nevedia. Ešte ešte
Dakujem tu všetkým čo mi niečo užitočné poradili. Veľmi si to vážim. Nečakala som ze dôjde až k takémuto vzájomnému urážaniu a ponižovaniu. Každy ma pravo na názor. Každý z nás si niečo prežil a prežíva. Sú to ťažké časy a najdôležitejšie je držať spolu, lebo tieto zbytočne rozbroje nás len roztriestuju a oslabujú. A to niekomu práve vyhovuje a zatiaľ si robí čo chce. Pravda je ze mne tiež lekári a zdravotníci neukazuju negatívne testy keď ma vyšetrujú. Berú KRV - jeden zdravotník mi niekoľko ráz ani tampón poriadne nepostriekal a potom mi ho priložil tou stranou, ktorú predtým držal. Tak som si začala nosiť vlastnú dezinfekciu a hneď striekala. Viem ze to neurobil naschvál, ale tiež ma mohol nakaziť. Inde zas nevydezinfikovali ani holter ktorý som mala na sebe 24 hodín bez možnosti sa umyť. V tejto dobe ide hlavne o to, aby sme ukázali kto je aký človek. Tak budme k sebe slušni. Radšej zomrieť so cťou a cistym svedomím ako prežívať ako najhoršia mrcha. Aj druhá svetová vojna ukázala kto aký je. A neviem ci sa dobre žilo tým, ktorí vtedajšieho psychopata verne nasledovali a v mene vyššej rasy sa na maskách vyriadili.
@lanvinka tie nahravky, o ktorych si pisala, by si mal povinne kazdy vypocut. To je des uz naozaj, co so sebou nechaju ludia robit, ked ich zacnu zastrasovat hocijakymi vymyslenymi somarinami...
@beezmeenaa pockaj do stvrtku, daju hadam nejake vyjadrenie. Vsak prinajhorsom napises, ze z dovodu zakazu vychadzania...
Ono ani zrejme nejde o to, ze ty nemozes ist s nim do skoly, ako o to, ze ked sa nedas testovat, pozeraju na teba ako na nakazenu a vtedy je cela rodina doma.
Ved uvidime, co zmenia a co nechaju.
@mrkvicka060 taliansko na jar. ti pod cervenou krivkou su mrtvoly navyse. preto je covid pruser a nie nejaky vymysel ako si myslia ludia menej kognitivne obdareni. nech sa nam tu nekopia mrtvoly, pretoze niektore z nich mozu byt tvoji blizki. ktori mohli este par rokov zit s vami. plus ked dostanes infarkt ci sa ti vazne zrani dieta aby vas mal kto osetrit. lebo ked budu lekari doma v horuckach tak ti nepomoze nikto
@zuzanka2588 mi nemusis hovorit, som na tom podobne co sa tyka zivotnej situacie. koronu povazujem za pruser, testy pokial sa vykonavaju v interieri za bezpecnostne riziko, preto zrejme tiez nepojdem ak mi negarantuju ze sa rozlozia vonku s tymi palickami. skomplikuje mi to zivot, pre mna by bolo jednoduchsie radsej 2-3t uzavriet co sa da bez tejto testovacej idiotiny, kedze nakoniec to aj tak budu musiet uzavriet a je otazne ci tato testovacia veselica vsetko este nezhorsi.
@mogaa deti nad 10 rokov sa učia už z domu. Takze tak či tak nejdú do školy.
Problém sú menšie deti neotestovanych rodičov. A myslím, že ak na test nepojde 1 člen rodiny, sú v karantene všetci. Ale ešte budú asi usmernenia. Vlastne si myslím, že do víkendu to všetko ešte 10x zmenia, zrušia, vyhlásia, odvolajú a v sobotu aj tak nikto nebude poriadne vedieť, vo má robiť.
@mogaa presne tak, čítala som ten článok, žena prišla do nemocnice a začala že : nenasadim si rúško, ani rukavice a nebudem komunikovať s nikým,iba cez moju pravničku a mobil 😂🤦... Tak jej povedali že ok, dajú si obleky, pôjde na samotku atď - ona s tým nesúhlasí, ani žiadne poučenia im nepodpíše 🤣... To bolo ak si dobre pamätám v piatok a porodila v nedeľu ráno či tak nejak, a to si už dala aj Rusko aj všetko podpísala ( asi sa už blížil pôrod 😂😂) ... ako drbnuta ženská, keď nechce nosiť rúško ok nech ho nenosí, ale v nemocnici??? Nemocnica podáva trestné oznámenie na ňu aj na tú pravničku,lebo že tá právničká nahovára ľudí že korona je hlúposť a že sa netreba chrániť atď..
@bublinkai presne má to isté napadlo, ktosi si chcel užiť 15 minút slávy a doplatí na to bábätko. Rodila som 2x a ani raz som veru nemala energiu a čas riešiť niečo iné ako to aby ten pôrod prebehol či najmenej bolestivo a dobre pre nas oboch. Bola som rada že sa doktori a sestričky o mňa starajú a nie im ešte robiť napriek.
@beezmeenaa druhe testovanie je tyzden po prvom, cize ak nejdes, doma si 15 dni
@meluela mŕtvoly sem, mŕtvoly tam 🙈 ach bože žena
Niektoré sa považujete za múdrejšie ako exprezident ČR... To je veľmi smiešne... Tak isto tie čo sa najviac boja kovidu len vykrikuju o smrti co ak ty alebo tvoji rodicia! To je nanajvýš sebecké.. Každý by sa mal chrániť sám.. žiadne ľudské práva neuvádzajú povinnosť podriaďovania sa niekoho strachu... Tam vážené Vaša sloboda skončila a začína naša, tých čo reálne racionálne uvažujú... Tak ako povedala pani z krízového štábu, ak niekomu vide falošne pozitivny test bude 10 dni doma.. NO A ČO!? Tak ja napíšem, že zomrie o trochu viac ľudí, možno aj niekto blízky. Bohužiaľ nikto z nás nemá pravo si vybrať dĺžku svojho života.. NO A ČO?!

@aiti Toto je veru horšie ako totalita.