icon

Nejdeme na testy a dieťa nemá kto odviesť do školy. Ako ho ospravedlním v škole?

beezmeenaa
25. okt 2020

Vedeli by ste mi niekto poradiť ako ospravedlním dieťa v škole keďže nejdeme na testy a tým pádom ho nemá kto odviezť do školy?

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tajy
26. okt 2020

@meluela citala si vyjadrenie talianskeho lekara, ktory bojoval v prvej vlne? Jednak bola zo zaciatku zle poskytnuta liecba a robil si taku statistiku - tak vsetci boli zaroven ockovany na chripku... zaroven je vo hviezdach kto by sa kolko rokov bol dozil...
Ono aj stale v rovnakom obdobi prichadzaju chripkove epidemie, skoly maju kazdorocne chripkove prazdniny ... len teraz nejako chripka vymizla z povrchu zemskeho...nespomina sa ...
K bodu 3 - keby boli opatrenia zmysluplnejsie, tak by nezomrelo kvantum onko-pacientov napr., neboli by pozastavene operacie atd... a keby sa riesil akutny stav pacienta miesto vyplnovania dotaznika a nutenia k dobrovolnym testom atd...

acrobaleno
26. okt 2020

Asi nechápete, že nejde o úmrtnosť, ale o kapacity nemocníc a celkovo medicínsky personál. Táto pandémia má dopady nielen na populáciu, pretože sa nevie presne aké trvalé následky budú mať, ale hlavne ekonomické. Ja poznám nakazených. Všetko mladí ľudia a veru nie je to chrípka.

mrkvicka060
26. okt 2020

@acrobaleno to mozem povedat aj ja. Poznam nakazenych a dost, a vsetci mali styri dni nadchu, pripadne ich jeden den bolela hlava. A naco nam je tato informacia?

acrobaleno
26. okt 2020

@mrkvicka060 Že to berieš strašne na ľahkú váhu, ako keby si nemala starších alebo chorých príbuzných. Akože empatia 0 bodov. Píšeš tu o tom, že zomrie pár ľudí a no a čo. No nie je to no a čo. Môže to byť tvoja mama alebo moja mama. Oháňaš sa tu percentami a čo je lepšie pre planétu. A kvôli takým ľuďom ako si ty, to tu teraz vyzerá ako vyzerá. Lebo vodca alebo mesiáš povedali, že to nie je nič a iba chrípôčka. A informácia ti má byť na to, aby si zvážila všetky veci.

tajy
26. okt 2020

Tu ide o "zmysluplnost" opatreni, o to, ze ak sa nieco odporuca a je dobrovolne, tak tak to ma byt aj v praxi. Nevznikali by potom dohady ako odprevadit skolopovinne dieta do skoly, ked vlastne povinnost ist na testy neexistuje ale sankcie uz ano

acrobaleno
26. okt 2020

@tajy A to, že tu polemizujete o zmysluplnosti opatrení, ti ako pomôže? Akurát budú iba debili, čo "aj tak sa nedajú testovať a aj tak nebudú nosiť rúška" a "veď nejak to obídeme" a budeme tam, kde sme boli. Raz sú tie opatrenia spravené, tak sa majú dodržovať. Aspoň počas tejto doby a nie hľadať cesty ako to obísť, čo je také typické pre slovač.

tajy
26. okt 2020

@acrobaleno preco nadavas? Aspon pocas tejto doby - co myslis kolko potrva tato doba, ked ludia budu iba sklanat hlavy a podrobovat sa vsetkemu bez pohnutia rozumom, bez zamyslenia sa nad efektivnostou tohto vsetkeho. Rusko mas v plane nosit dozivotne? Clovek nikdy nevie cim sa nakazi 😉
Ako mozes obchadzat nieco co nieje povinne? Je to dobrovolne, kto chce ide, kto nechce nejde - preco niekomu nadavat... Kiez by sme boli tam kde sme kedysi boli, na ulici by sme si uz konecne aj tvare videli

acrobaleno
26. okt 2020

@tajy Presne tak, nevieš čím sa môžeš nakaziť. Ale predsa...tá choroba je tu. A viem, že sa s ňou môžem nakaziť. A rúško by som nemusela nosiť doživotne, keby sa dodržovali pravidlá, ktoré sa nerešpektujú. A keby ľudia neboli egoisti a nesťažovali by sa "trošku osobného nepohodlia".

mrkvicka060
26. okt 2020

@acrobaleno Ako povies. S tebou diskutovat odmietam, unika ti pointa veci (ktovie preco? 🤔), nema pre mna viac zmysel na teba reagovat. Uzi si den, a prajem tebe aj tvojim blizkym, hlavne zdravie a pohodu.

simca06022011
26. okt 2020

no nerada sa do tychto zabomysich hadok zapajam (lebo toto je uz ako antivax a je to stale to iste dookola, v 1000 temach uz od marca...). Ale pre kolkych ludi nebude JIS, ked bude covid pacientov vela? ked budu riesti kam daju babku s porazkou, lebo maju plno? Vies kolky ludia nebudu mat lekarov, ked budu musiet kovli napr aj takejto "ohladuplnej mamicke", ktora uplne jednoduche pravidlo nedokaze pochopit a dodrzat? Skuste si precitat napr od ceskych lekarov ako tam vyzeraju nemocnice...kde nestihaju, maju plno.. (ale tu staci ze nejaka slecna co ledva po slovenksy vie, napise v diskusii, ze "jeden znamy" bol v nemocnici sa pozriet a nikoho tam nevidel! nuz ked sa pojdem ja do roosveltky prejst, tiez nikoho neuvidim, lebo ma ani medzi infekcnych nepustia, ani len na poschodie.. ). Covid pacient ma kopu procedur, nestihaju, zhanaju im miesta na inych oddeleniach, v inych nemocniciach... Toto nie je o percenticku, kolko zomrie na COVID ale o tom, kto dalsi nedostane osetrenie, lebo nebude pre neho miesto, lebo nebude lekar... toto bolo vzdy cielom opatreni, aby sa dopad na zdravotnictvo SPOMALIL a postupne sa premorovala spolocnost, myslim, ze nik nesniva ze koronka nam zmizne zo dna na den.
Kolko zien odrodilo s ruskom v pohode, dokonca vraj ani rusko nemusia mat ak maju negativny test, ma ho personal.. (ale to som citala rano len v diskusii, kde to jeden cerstvy otecko pisal, nestudovala som to).

V Cechach (nebudem riesit IT, ES, USA.. su daleko, tazko poorvnavat, zdravotnictvo atd - podla neoviec tie spravy z jari to boli hoaxy) nerobili nic a opatrenia maju uz viac menej celu jesen. Tam sa zase "buria" lebo sa nic nerobilo. Ale urcite.. vsetci su ovce :D Moje zdravie je dolezite, ale aj to zdravie ludi okolo mna si vazim, ked to znamena nejaku posratu spajdlu do nosa 2x,tak tam pojdem. .. nie nezacipuju ma, ani mi nevypichnu mozog (tu je na mieste otazka, ci je ovca ten co tomu neveri, alebo ten co to konspiratorom veri?). AK nechcem cakat na rad, idem do porodnice, na oepraciu.. mam moznost sa v klude objednat na riadny test a idem v pohode na cas a nebudem mat problemy ani pri prijme do nemocnice. Ale ovce si to precitaju na nete, ze maju takuto moznost a dokonca zadarmo, tie co ovce nie su uveria zase rozpravkam a budu sa ohanat ustavou, ktoru nikdy necitali. Aspon nie dalej ako prve riadky...

acrobaleno
26. okt 2020

@mrkvicka060 alebo tá pointa uniká tebe 😂 Tiež ti prajem pekný deň.

simca06022011
26. okt 2020

@tajy nie je to zmysluplne? ale kto vie citat pochopi.. nemusis ist na test=budes doma, nepojdes na oba testy = budes doma dlhsie. A spolu s tebou vsetci v domacnosti. Pojdes na test si negativny=fungujes v bezpecnom rezime a podla pravidiel ake práve platia na vychádzanie. Vybavene. Co je na tom tazke pochopit? :D Ako ludia (teraz nemyslim teba, ale tych co sa nou ohanaju), co toto nechapu, dokazu napr. argumentovat ustavou?

My sme dostali "odporucanie" zo skoly, myslim, ze hned v sobotu prisla sprava, ze ak rodic je netestovany, alebo niekto v domacnosti,dieta ostava doma /po tom ako bude testovanie u nas, tento tyzden este nie je/

tajy
26. okt 2020

@acrobaleno veris, ze to rusko ta ochrani pred vsetkym, hlavne podomacky usite, alebo z lekarne jednorazove, kde sa aj uvadza, ze pred Covid19 neochrani, ze mnozstvo virusov sa dostane do tela aj cez slzne kanaliky - co teraz? Skafander? Alebo dozivotna paranoja?
Rusko je tiez iba odporucane - tak preco sankcie? Testy tiez - dobrovolne - ale sankcie a policaj.kontroly?
Vies kolko ludi ma naozaj zdravotne problemy prave z toho ruska? Ak by si poznala srdciara co ledva dycha, astmatika, dieta so srdc.selestom, ekzemy atd. - a oni maju byt tiez sankciovany? Za nieco co je iba odporucane? Nedochadza? Sloboda nic?
Preco hanit matku, ktora si branila vlastneho novorodenca...
Preco krivo pozerat na tych co na testy podla vlastneho uvazenia nejdu, ved ani nemusia.

acrobaleno
26. okt 2020

@tajy Prepáč, ale to je aký argument? Keby to rúško bolo na dve veci, tak by to asi na ksichte nenosil celý svet a nielen počas pandémie. Bola si niekedy v Ázii? Tam to nosia bežne. Či sú chorí oni alebo sa chránia pred nakazením. A tú matku budem haniť a aj si to zaslúži. Pretože to čo spravila, nebola ochrana novorodenca..ako aj? Ohrozila celú gynekológiu. Keby boli v karanténe? A uzavretí? Veď tá matka sa vyjadrila, že ani očkovať to dieťa nedá. Ale nevadí, príroda sa postará, tak ako to tu povedala jedna prispievateľka. A zase sa prejavil ten egoizmus.

aiti
Odpoveď bola odstránená
tajy
26. okt 2020

@simca06022011 az nato, ze aj ked na test pojdes a budes negativna, mozes byt len falosne negativna - preto uz odporucaju aj tymto chranit inych - lebo pozitiv.s falosne negat.testom budu fungovat dalej - cize sirenie sa nezastavi. Ci si sa prave nenakazila v den testovania tiez nemozes vylucit, ohanat sa potvrdenim o negat.teste, ktore nie je 100% dokazom o tom, ci si sa nenakazila vcera, dnes, alebo pred niekolkymi hodinami .... o com to je?

@acrobaleno v Azii to nosia dobrovolne, hlavne kvoli smogu, a najma chory - a hlavne stale je to dobrovolne, ziadne sankcie
nie nenosi to cely svet ani sa cely svet nedava celoplosne testovat
hanit nikoho si nedovolim, kazdy ma svoje dovody preco kona tak ako kona

acrobaleno
26. okt 2020

@tajy odpovedala si si sama...najmä chorí to nosia. A prečo? Aby nenakazili ostatných. Základ slušnosti. Nemala dôvod na to ako konala, niekde treba stanoviť hranice.

gabikula
26. okt 2020

Podľa môjho názoru tá 19 ročná mamička je samoľúba hlupaňa. Povedala si, že ona rúško mať nebude, ona si výter z nosa, ktorý trvá 2 sekundy urobiť nedá a hotovo. Ostatní skáčte okolo mňa a hoci aj pokapte, ale ja mám na to nárok. Tieto opatrenia sa robia, aby sa chránili ľudské životy. A nielen jej. Rovnako jej, tak aj jej dieťaťa, ošetrujúceho personálu aj ostatných rodičiek. Očividne okolo nej skákalo celé oddelenie. Neviem si predstaviť, žeby v danej chvíli rodili ďaľšie štyri ženy a mali ťažké pôrody s ohrozením životov detí a rodičiek. Ak nechce dodržiavať interné pravidlá danej pôrodnice, mala ísť rodiť von na ulicu. Tí lekári tam boli pre ňu a pre jej dieťa, chceli urobiť všetko preto, aby po pôrode ostala zdravá ona, dieťa aj personál. Je to sebecká krava, ktorá sa stala hviezdou. Teraz som zvedavá koľko ďalších takýchto po medializácii pribudne. Ísť rodiť s tým, že veď ja všetkým ukážem, je úplná úbohosť.

tajy
26. okt 2020

@acrobaleno no a tu je cela republika chora, ze to maju nosit vsetci? A na dobrovolnost si zabudla?

zuzuliennka1
26. okt 2020

@sasa1310 praveze ja som nasla zoznam, kde je cesta do skoly = bez testu

simca06022011
26. okt 2020

@tajy o tom ze sa aspoň časť eliminuje... Ci lepšie nerobiť moc, a nechst nech tu zavládne anarchia...? Potom sestry lekárky sa supnu na PN a OCR... A môže sa začať zábava kto koho osetri 😂

mariska1989
26. okt 2020

@beezmeenaa nezobrali hej ho a ani nerodila s policajtami. Nakoniec pristúpila ktomu že bude rodiť ako keby bola nakazená keďže odmietala rúško a aj test

tajy
26. okt 2020

@simca06022011 zabava tu uz je, len bavi sa niekto na ukor obcanov

simca06022011
26. okt 2020

@gabikula a možno mladá rozmaznana žaba, co ešte nevie co je to choroba a prečítala si pár múdrych rad, nema rada vyterik z nostrka a krku u detskej lekárky tak sa nedá ani testovant. ... Keby jej išlo o život, tak by sa na to vykaslala. Mala som v porodnici spolu ležiacu takú max 18tku,co revala ako pavian že musí 3 dní tam ostať, nepomohlo nič... Zobrala dieťa a par hodín po pôrode odišla na reverz s mamičkou svojou. Mohli jej vysvetľovať dohovárať...

mariska1989
26. okt 2020

@beezmeenaa ak nepôjdeš na testy ostavaš doma a tým pádom aj dieťa ospravedlniť môžeš že ste v karanténe a ked nepôjdeš na ďalšie tak asi zas doma takže cca 3 týždne dietá doma alebo si zavolať dohodnúť sa že či sa nedá aby si bola prvá na teste keďže si tehu

simca06022011
26. okt 2020

@tajy kde prosím je ta zábava na úkor občanov? Nič zábavné nevidím nikde. Iba ze ak IQ testy by sa začali robiť

acrobaleno
26. okt 2020

@tajy A preto sa robí celoplošné testovanie. A tí bezpríznakoví? Čo majú iba "soplík"?

beezmeenaa
autor
26. okt 2020

To ci je choroba nebezpečná ako a pre koho nič nemení na tom, že opatrenia sú nezmyselné a chyba im hlava a pátá. Mame tu zákaz zhromažďovania, súdy nemôžu fungovať, ale v obchodoch sedia predavači aj keď tam reálne nik podľa vyhlásenia nemôže. Naopak najmenšie deti sú v škole a škôlke ci jasliach. Niektoré dokonca bez rusok. Podľa veku a mentálnej spôsobilosti. Tu fakt nie je nikomu nič divne? Moje dieťa musí do školy ale zákazu mi ho tam odviezť, lebo som sa dobrovoľne rozhodla sa nedať testovať.

gabikula
26. okt 2020

Tá 19-ka nemala na čele napísané, či je pozitívna, alebo nie. Na to, ako s ňou má personál zaobchádzať slúži práve vstupné vyšetrenie, kde spadá v tejto dobe aj covid test. Ak takéto 2-3 prídu a nakazia personál, zavrie sa pôrodnica, ( kde inak pracujú maminy a otcovia iných detí ) a ďalšie hrdinky pôjdu rodiť kam? Pôjdu ohroziť ďalšiu pôrodnicu? Chcela by som vidieť, ako by reagovali podobne zmýšľajúce maminy, keby prišli do ambulancie s dieťaťom a tam by na ich ratolesť lekár a sestrička pekne bez rúška rozprávali, prskali ( a teda myslím,že pri pôrode žiadna žena nemá celý čas zavreté ústa ). To by bolo cirkusu !

beezmeenaa
autor
26. okt 2020

@mariska1989 testovať sa nechcem dat. Bola som na testoch pred týždňom a odvtedy sedím doma. Som chorá. V škole mi povedali ze dieťa do školy môže aj keď sa nedám testovať. Žiadne ospravedlnenie z dôvodu karantény.