Nejdeme na testy a dieťa nemá kto odviesť do školy. Ako ho ospravedlním v škole?
Vedeli by ste mi niekto poradiť ako ospravedlním dieťa v škole keďže nejdeme na testy a tým pádom ho nemá kto odviezť do školy?
@nikiki29 tiež o takom niečom neviem. Bolo by to logické, ale nič také som v uznesení nenasla. Ved tu už nič logické nie je. Tak čo? Skúste mi poslať nejaký dokument kde sa to píše. Alebo si to len myslíte, lebo inak tu budeme šíriť bludy.
Rada by som ešte raz pekne poprosila všetkých, ktori tu riešia iné témy nech založia novú diskusiu. Nedá sa tu potom orientovať, aj keď všetko z toho je určite zaujímavé. Veľmi pekne Vám dakujem❤️.
@beezmeenaa tak to je totálna blbosť!!! Nakoniec sama pristúpila na všetky opatrenia...nikto jej dieta neodobral, vy hneď naletite na takú hlupost!!🤦🏻♀️😂
@yanina1983
@kristinkakvetinka
Dnes som niečo také čítala na stránke somzodpovedny.sk ... Píšu, že pre netestovaných platí zákaz vychádzania až do ďalšieho testovania, ak sa nedajú otestovať ani tam, tak do 15.11. vyjde ten zákaz ak sa nemýlim. Osoby žijúce v jednej domácnosti nastupovali do karantény spoločne aj doteraz... aspoň my sme tak boli 😑
@beezmeenaa ako píšem vyššie, pre netestovaných platí zákaz vychádzania v určitých dátumoch, tiež netestovaný zamestnanec sa musí uvoľniť z práce... to píšu na ich oficiálnej stránke. Ohľadom karantény vychádzam z informácií, ktoré sme dostali my od RÚVZ pri čakaní na test. Napriek tomu, že v kontakte bol len priateľ, v karanténe sme až do negatívneho testu zostali obaja aj s dieťaťom...
Neviete ako je to s lekármi? Môžem bez testu ísť na tehotensku poradnu po 2 novembri?
@lanvinka Veď v poriadku, príroda sa postará, ako to tu bolo už zmienené.
@beezmeenaa reagovala som na napísané komenty, nie na vás konkrétne, preto som neoznacovala. Rovnako ako som už pred tým reagovala na inú, ale tu položenú otázku. Peace.
Normálne môžeš dieťa ospravedlniť zo zdravotných dôvodov na 10 dní, nad 10 už musí ospravedlniť dr..mne tak povedala detská sestrička
@zontik no akurát skola akceptuje 5 dní. Je to všade. Doteraz boli 3 dní a predĺžili na 5, takže toto určite škola neakceptuje.
@ukulela to je v pohode. Skoro nikto si už nevšíma pôvodnú temu, ale zbytočná námaha. Tak nech sa tu už píše co chce. Asi už na nič viac neprídeme nové aj tak... 🙂
@olivka84 áno. K lekárovi i bez testu. Aspoň zatiaľ to tak je. Odrezať ľudí od liekov potravin a lekárov si zatiaľ nik nedovolil. Dokonca pohreb, svatba, krstiny i starostlivosť o blízku osobu, alebo ako to bolo formulované.
@nikiki29 len ci nie je rozdiel zákaz vychádzania a karanténa. Véd ja nie som pozitívna. Ak má nenakazili pri odbere.
@nikiki29 ale pozriem to tam. Dakujem
@nikiki29 nič som tam nenasla. Ak mi pošlete link budem rada.
https://rokovania.gov.sk/download.dat?id=69D13E...
Za predpokladu, že to bude tak ako tvrdil na tlačovke tak podľa bodu A1 (teraz platí na Orave, potom by mal celoplošne) bod 1 a 2 ohľadom zamestnania, bod 14 ohľadom cesty do školy ... čiže len negatívny rodič môže viest dieťa do školy. No na stránke zároveň píšu ⬇️⬇️⬇️ takže ja by som sa na to určite nespoliehala, že dieťa môže ísť do školy. My sme tiež neboli pozitívny, čakali sme 8 dní kým muža otestovali a napriek tomu sme všetci traja museli byť doma.
Ale je možné, že karanténu a zákaz vychádzania budú riešiť inak ako doteraz 😊
@beezmeenaa ak ti to nesúri, počkaj s rozhodnutím čo budete robiť kým vyjde oficiálne opatrenie, teoreticky by to tam malo byť špecifikované. Aj keď ani pre Oravu to doteraz nebolo oficiálne nikde vydané 🤷🏻♀️
@beezmeenaa ja som mala minulý týždeň doma dcéru dva dni...tak som sa pýtala sestričky, povedala mi, že vzhľadom na pandemicke opatrenia, môžem ja napísať súvisle 10dni pn, potom už musí lekár..veď som si to z prsta nevycucala
@beezmeenaa tak v tom prípade si na tom v pohode ani by som neriešila keď si bola na teste
@zontik neviem co o tom vie vaša sestrička. Ú nás v škole na internete aj priamo telefonicky mi to potvrdila riaditeľka akceptujú 5 dní.
@mariska1989 no áno len 8bdni skôr ako by mi to akceptovali. A odvtedy sme všetci doma. Mame iné ochorenie.
@nikiki29 hovorí sa o zákaze vychádzania. Nie o karanténe. Ibaže až do odvolania vládou, alebo absolvovania testu. Trosku divne nie? Moja hlava prelozila: dovtedy kým Vám neprdnu nervy a dáte sa otestovať. Lebo my Vás prinútime, nebudete môcť ísť do práce a odviezť deti do školy...
@beezmeenaa veď tak zavolaj zajtra ku dr.opytaj sa jej, a máš istotu.
@tajy dobre vedieť. Dakujeme

@lanvinka a ešte napíšu, že mali by vypnúť internet na 3 týždne.. To budú prvé v tých plukoch, čo pôjdu na neockovaných s vidlami