Nejdeme na testy a dieťa nemá kto odviesť do školy. Ako ho ospravedlním v škole?
Vedeli by ste mi niekto poradiť ako ospravedlním dieťa v škole keďže nejdeme na testy a tým pádom ho nemá kto odviezť do školy?
@beezmeenaa www.somzodpovedny.sk tu su napisane vynimky zakazu vychadzania a je tam doprovod dietata do skolskych zariadeni. Takze mozes aj bez testu. Tak ako do obchodu, alebo lekarovi atd. Testovat sa nemusis, je to dobrovolne. Ja asi tiez nejdem.
@aiti
aiti
•
Včera o 18:24
@mogaa Neviem, co pri porode robili policajti. Test rodicke neponukli a dieta jej hned po porode zobrali. Neviem, ktory zakon toto policajtom dovoluje. To, kde sme? Pre tu rodicku to muselo byt priserne a ponizujuce, hotova trauma.,....na túto vašu správu som reagovala na prvej strane diskusie.
@nix89 riešime co bude po testovaní. Tam už je to iné.
@0507 no tak to bude ešte zaujímavé, pretože zatiaľ bolo vydané uznesenie a tam sa spomína zákaz vychádzania a nie karanténa.
@fidka79 mám presne ten istý pocit... Potom 2 testovania, potom ešte tvrdý LD dva týždne a potom povedia že to porazili 😊 až na to že poznám niekoľko pozitívnych a nebyť testu tak ani nevedia
@yanina1983 az na to, ze tito bezpriznakovi mozu nakazit inych, ktori to stastie mat nebudu a skoncia v nemocke ☹
@beezmeenaa určite je rozdiel zákaz vychádzania a karanténa. zákaz vychádzania sa nevzťahuje na spomínanú návštevu potravín Ale karanténa áno. tam by si mal človek v karanténe zabezpečiť dovoz potravín nejakým ďalším. pokiaľ má človek z nákazy pri odbere tak sa dá informovať o možnosti mobilného odberu doma. Len tam to zrejme treba zdôvodniť. Napríklad imobilným pacientom alebo pn-kou alebo podobne.
Lenže nie je to tak, že tým padom všetci v domácnosti musia ostať v karanténe 10 dní?
@beezmeenaa môžeš ospravedlniť na 5 dní a potom zas na 5 dní, medzi tým budú prázdniny. Takto sa to dá, tohto roku som už takto písala ospravedlnenku na radu triednej učiteľky.
@olivka84 hlavne ze to cele ma logiku. 😄
@nikuskakri to vazne🤭? No neviem ci by to prešlo u nás v škole.
@beezmeenaa tak, že treba ísť na testy a tým pádom sa vyhnúť ďalším obmedzeniam a nepríjemnostiam...
@janush prečítajte si všetko od začiatku a pochopíte. Pre mňa je testovanie vysoké riziko a koli vozeniu dieťa do školy, keď z domu vyjdem do garáže a odveziem dieťa do školy proste nemienim. Nikde som poriadne nebola trištvrte roka. Iba von a u lekárov.
Mamičky, tie, ktoré máte deti nad 10 rokov, aj ich dáte otestovať? Keď viem, že aj tak budú do 30ho novembra doma?
@janush myslím v prírode a na dvore. Nie na pedikúre a u kadernícky. 🙂
@janush práve o tom je naše dobrovolne testovanie. Ideme tam dobrovolne aby sme sa vyhli obmedzeniam a nepríjemnostiam. Nie preto ze tomu veríme. A takto to musia urobiť mnohí. Ale oficiálna verzia bude v médiách iná...
@yanina1983 sestra práve nevie ak prejde že keď koli jednému netestovanemu členovi domácnosti budú musieť ostať všetci doma závrety... Koli práci by musela aj jeho dat testovať.
@olivka84 veď presne toto, asi sa rozhodnem aj ja v piatok podľa toho čo povedia