icon

Nejdeme na testy a dieťa nemá kto odviesť do školy. Ako ho ospravedlním v škole?

beezmeenaa
25. okt 2020

Vedeli by ste mi niekto poradiť ako ospravedlním dieťa v škole keďže nejdeme na testy a tým pádom ho nemá kto odviezť do školy?

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aiti
Odpoveď bola odstránená
nix89
26. okt 2020

@beezmeenaa www.somzodpovedny.sk tu su napisane vynimky zakazu vychadzania a je tam doprovod dietata do skolskych zariadeni. Takze mozes aj bez testu. Tak ako do obchodu, alebo lekarovi atd. Testovat sa nemusis, je to dobrovolne. Ja asi tiez nejdem.

smochi
26. okt 2020

@nix89 po celoplosnom testovani ak nebudeš mať negatívny test,tak tie výnimky pre teba neplatia

baccio
26. okt 2020

@aiti
aiti

Včera o 18:24
@mogaa Neviem, co pri porode robili policajti. Test rodicke neponukli a dieta jej hned po porode zobrali. Neviem, ktory zakon toto policajtom dovoluje. To, kde sme? Pre tu rodicku to muselo byt priserne a ponizujuce, hotova trauma.,....na túto vašu správu som reagovala na prvej strane diskusie.

0507
26. okt 2020

@nix89 pred chvilkou bola tlacovka, pozerala som ju len zbezne, ale ak som dobre zapocula, tak ak z jednej domacnosti jeden clen nepojde na test, musi ist cela rodina do karanteny...pretoze sa ten clovek povazuje za potencialne pozitivneho

beezmeenaa
autor
26. okt 2020

@nix89 riešime co bude po testovaní. Tam už je to iné.

beezmeenaa
autor
26. okt 2020

@0507 no tak to bude ešte zaujímavé, pretože zatiaľ bolo vydané uznesenie a tam sa spomína zákaz vychádzania a nie karanténa.

aiti
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
yanina1983
27. okt 2020

@fidka79 mám presne ten istý pocit... Potom 2 testovania, potom ešte tvrdý LD dva týždne a potom povedia že to porazili 😊 až na to že poznám niekoľko pozitívnych a nebyť testu tak ani nevedia

0507
27. okt 2020

@yanina1983 az na to, ze tito bezpriznakovi mozu nakazit inych, ktori to stastie mat nebudu a skoncia v nemocke ☹

ukulela
27. okt 2020

@beezmeenaa určite je rozdiel zákaz vychádzania a karanténa. zákaz vychádzania sa nevzťahuje na spomínanú návštevu potravín Ale karanténa áno. tam by si mal človek v karanténe zabezpečiť dovoz potravín nejakým ďalším. pokiaľ má človek z nákazy pri odbere tak sa dá informovať o možnosti mobilného odberu doma. Len tam to zrejme treba zdôvodniť. Napríklad imobilným pacientom alebo pn-kou alebo podobne.

kaktus87
27. okt 2020

@0507 to znamena, ze aj ked sa neotestuje dieta, tak cela rodina je v karantene?

olivka84
27. okt 2020

@kaktus87 práve som nad tým premýšľala 3 ročne dieťa nemá povinnosť sa očkovať ale keď ho meotestujem všetci ostávame doma?

kaktus87
27. okt 2020

@olivka84 podla tej ich logiky by to tak malo byt, aj ked to nedava zmysel. Chcela by som vediet ako teraz realne funguju na orave, ci tie deti neotestovanych rodicov nechodia do skoly alebo ako?

gabka11
27. okt 2020

Lenže nie je to tak, že tým padom všetci v domácnosti musia ostať v karanténe 10 dní?

0507
27. okt 2020

@kaktus87
@olivka84 dieta do 10 rokov nemusi ist na test

nikuskakri
27. okt 2020

@beezmeenaa môžeš ospravedlniť na 5 dní a potom zas na 5 dní, medzi tým budú prázdniny. Takto sa to dá, tohto roku som už takto písala ospravedlnenku na radu triednej učiteľky.

gabka11
27. okt 2020

@0507 každé dieťa, čo má 10 r a 1 deň musí ísť na testy

olivka84
27. okt 2020

@0507 nemusí ale je to člen domácnosti ktorý sa pohybuje v kolektíve. 10 ročný sú doma závrety a ti na test musia. Úplne logické.

beezmeenaa
autor
27. okt 2020

@olivka84 hlavne ze to cele ma logiku. 😄

beezmeenaa
autor
27. okt 2020

@nikuskakri to vazne🤭? No neviem ci by to prešlo u nás v škole.

janush
27. okt 2020

@beezmeenaa tak, že treba ísť na testy a tým pádom sa vyhnúť ďalším obmedzeniam a nepríjemnostiam...

beezmeenaa
autor
Autor odpoveď zmazal
beezmeenaa
autor
27. okt 2020

@janush prečítajte si všetko od začiatku a pochopíte. Pre mňa je testovanie vysoké riziko a koli vozeniu dieťa do školy, keď z domu vyjdem do garáže a odveziem dieťa do školy proste nemienim. Nikde som poriadne nebola trištvrte roka. Iba von a u lekárov.

yanina1983
27. okt 2020

Mamičky, tie, ktoré máte deti nad 10 rokov, aj ich dáte otestovať? Keď viem, že aj tak budú do 30ho novembra doma?

beezmeenaa
autor
27. okt 2020

@janush myslím v prírode a na dvore. Nie na pedikúre a u kadernícky. 🙂

beezmeenaa
autor
27. okt 2020

@janush práve o tom je naše dobrovolne testovanie. Ideme tam dobrovolne aby sme sa vyhli obmedzeniam a nepríjemnostiam. Nie preto ze tomu veríme. A takto to musia urobiť mnohí. Ale oficiálna verzia bude v médiách iná...

olivka84
27. okt 2020

@yanina1983 sestra práve nevie ak prejde že keď koli jednému netestovanemu členovi domácnosti budú musieť ostať všetci doma závrety... Koli práci by musela aj jeho dat testovať.

yanina1983
27. okt 2020

@olivka84 veď presne toto, asi sa rozhodnem aj ja v piatok podľa toho čo povedia