Nemám si kam dať trvalý pobyt
Dobrý deň, chcel aby som sa informovať, či mi neviete poradiť v mojej dileme...
Čo spraviť ak si nemám kam dať trvalý pobyt? Mám ešte na starej adrese, no teraz počúvam, že to nie je podľa zákona, tak kam si ho mám dať, keďže bývam na podnájme, a ja dlho budem???? Neviete mi poradiť, či existuje aj iná možnosť???
Ďakujem, prajem pekný deň...
Ahoj... Chcem sa spýtať na jednu vec. Asi pred rokom som si zobrala úver okolo 14000e. Chcela by som si ho refinancovat poprípade previesť do inej banky. Ale mam problém s tým,že nemám trvalý pobyt. Na občianskom preukaze mam len mesto,a omeškala som jednu splatku ale uhradila som ju. Myslite ze mi to refinancujú??? Ďakujem.
@vaneskamajko ohľadne refinancu som Ti poslala IP
@simonaroskova trv.pobyt ti moze zrusit majitel bytu/domu bez ohlasenia🙂
Nechápem, čo mám s týmto príspevkom spoločné, že si ma označila a vôbec sa nepoznáme @lucifera
@simonaroskova odpovedala som na jeden text...vyssie...robi sa to bezne...aj teraz😉
@lucifera stačí ak ma nebudeš označovať.🙂
@simonaroskova prosim?odpovedala som na tvoj prispevok a pozmenila som jednu skutocnost.ak si vsimnes,kazdy kto s kym pise,oznaxi toho,komu to adresuje.To.iste by som.mohla aj ja tebe napisat,ze neoznacuj ma...ako by som si toto potom precitala?omg zena!
A mozem vycestovat mimo slovenska pokial budem mat v obcianskom preukaze trvale bydlisko iba nazov mesta?
@gabrielapatrik Existuje i placená služba v rámci Bratislavy www.trvalypobytvbratislave.sk
ako sa da ziskat trvali pobyt len na mesto ,,,ptrebujem to pre niekoho zistit ,,,nevie kam ist ,,,dakujem ,,ako zacat ?
Získat pobyt na město nelze, můžete mít pobyt pouze na konkrétní adresu, tím je vždy bytový prostor. Další možností je trvalý pobyt na městkém úřadě, jste jakoby "bezdomovec", ale to se může stát v případě, že jste z vašeho dosavadního trvalého bydliště odhlášena a neoznámíte nový.
@padul no a ked je odstahovany s toho bydliska kde byval ten clovek tak co ,,co sa mu napise do obcianskeho ?
@ladynikolkosko ak byval predtym v bydlisku v BA napriklad v Karlovke na konkretnej ulici, tak potom sa mu napise len "Karlova Ves"
@mirola ja tomu chapem ale aky je postup ,,,ako to zacat vybavovat ?
@ladynikolkosko ked moj priatel predal byt a teda sa stal "bezdomovcom", tak si siel zmenit doklady a na policii len nahlasil skutocnost, ze momentalne, kym kupime novy byt trvaly pobyt nikde nema, pretoze byvame v podnajme. Policajti mu teda pridelili trvaly pobyt na adrese Karlova Ves a tym to bolo oficialne. Potom uz si len v Karlovke musel vybavit aby mu nechavali postu na poste a posielali mail vdy ked nieco pride. Inak ziadne urady ani nic viac nebat nemusel. O 4 mesiace nato sme uz byvali v novom byte a dali si trvaly sem.. to sme uz museli behat vsade, lebo tu planujeme byvat trvalo :D
@ladynikolkosko ale ak mas takto trvaly pobyt, tak musis ratas s tym ze nedostanes nic, nic na splatky, ziadnu pozicku, ani hypoteku.. Vela institucii toto nema zadefinovane a teda ta poslu prec, lekari si ta budu prehadzovat ako horuci zemiak atd. Napriklad na tejto stranke si mozes zaplatit trvaly pobyt so schrankou, aj sidlom https://www.mojesidlo.sk tak ako firemu, tak aj sukromnu
@mirola NEPOTREBUEM to pre seba ,,,takze veci okolo otho neriesim ,,,dakujem
@ladynikolkosko treba sa spýtať na obci, mestskej časti či by umožnili pobyt na "obecnom úrade", to je tzv. bezdomovecká adresa. Trvalý pobyt je potom v OP zapísaný iba ako názov obce. Ak by ste nemali ani adresu na doručovanie, úrady by to mali doručiť na obecný/mestský úrad a ten na svojej tabuli zverejňuje došlú poštu. My sme tak mali pobyt na obci kým sme stavali dom. Ale dali nám ho na základe toho, že sme v obci mali kúpený stavbený pozemok. Aké sú podmienky k tejto "bezdomoveckej adrese" treba zistiť na obecnom /mestskom úrade. Mali sme samozrejme prenájom vo vedľajšom meste a tú som uvádzala ako adresu pobytu aj pri deťoch. V pôrodnici nebol žiaden problém, nakoľko som mala na OP iba obec , vysvetlila som im ako to je a žiaden problém. Keď som hladaľa lekárov tak podľa trvalého pobytu. Zobrali nás nebol problém. Hypotéka bol problém iba v jednej banke, v druhej nám to dali. Videli , že príjem máme tak neriešili.
@zuzina316 dakujem ti
@mirola Dakujem uz tri roky mam vo svojom 😉
Dobrý deň.Chcela by som sa spýtať s priateľom bývame v nájomnom byte od miestneho úradu,priateľ tu už býva dlhšie,je tu aj prihlásený na trvalo na OP.A mne to nechcú dať😨.Bolo mi povedané,že mám sa prihlásiť na miestnu časť,u našich sa nemôžem prihlásiť a teraz fakt neviem,čo mám robiť,za chvíľu mi bude končiť OP😭😭😭
@slniecko103 ibaže potom ak by chceli pozicku v banke tak im nebude schvalena :(
@alena16 potrebovala ste ku tomu aj nejakú nájomnú zmluvu alebo niečo že sa zdržiavate v tom meste či v obci ? Ďakujem. 🙂

Mozno sa zide...
https://www.facebook.com/mojesidlo.sk/posts/742...