icon

Nemanželské dieťa - priezvisko

5. jan 2023

Babatku ak dam svoje prozvisko lebo niesme zobrati da sa potom vymenit za otcove ak by sme sa nahodou vzali ?

Strana
z2
lucylaw
5. jan 2023

Áno dá a je to určite jednoduchšie, ako keby si mu dala otcove priezvisko, rozídete sa a potom by si chcela, aby dieťa malo tvoje priezvisko, tam už taká ľahká tá zmena nie je..

zuzanka.zuzu
5. jan 2023

veď si sa na to pýtala pred 2 dnami 🙄

autor
Autor odpoveď zmazal
sense
5. jan 2023

Sa ho spýtaj ci aj domácnosť aj starostlivosť o dieťa bude na polovicu. Čiže aj prebaľovanie, nočné vstavanie a podobne veci rovnako ako pranie, žehlenie a varenie

Okrem toho ak budete manželia je všetko spoločne co sa v manželstve nadobudne.
A keď chlao tak sperkuluje už teraz, priezvisko daj svoje ušetríš si v prípade budúcnosti starosti ak sa rozidete

autor
Autor odpoveď zmazal
sense
5. jan 2023

Ako ak sa vezmete mali by ste hospodáriť spoločne a nie deliť veci na polovicu. A ak na polovicu tak potom všetko aj domácnosť aj starostlivosť o dieťa.
A nie nje je normálny ak toto povie.
Ja netvrdím ze chlap ma ženu živiť ale nie štýlom platby na polovicu lebo rovnoprávnosť ale dieťa a domácnosť lebo si žena

rony2255
5. jan 2023

Je to o tom, či sa beriete rovnocenne a vážite si jeden druhého. Aj o komunikácii. Môžete to spraviť aj tak, že niečo budeš platiť ty - starvu, a niečo on - nájom. Ale ako píše sense, má to byť spoločné hospodárenie, nie deliť veci na polovicu...

autor
Autor odpoveď zmazal
sense
5. jan 2023

Tak áno, každý má ako si zariadi. Ale myslím keby si spokojná a je to pre teba ôk, tak to nepotrebuješ riešiť. Hlavne nevrazaj peniaze do niečoho co ti nepatrí.

autor
Autor odpoveď zmazal
terry658
5. jan 2023

Neviem aký druh muža to je, ale môj keď povedal, že budeme rodina, tak mi povedal, že všetko jeho je aj moje a nozaj to tak je už 10 rokov. Neviem si predstaviť rozdeľovať si výdavky najmä keď nemôžeš pracovať lebo sa staráš o spoločné dieťa. Asi žijem v inom svete. Pre mňa nie je partnerstvo obchodná zmluva kde niekto niekomu niečo platí. Prosto ja sa starám o Teba a Ty o mňa.

kluska
5. jan 2023

my ked sme sa zobrali, tak uz sme dali peniaze spolu dokopy, moje a tvoje v manzelstve je nevyhoda hlavne pre zenu, kedze vacsinou zena je ta co zostane s detmi doma

autor
Autor odpoveď zmazal
rony2255
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
5. jan 2023

Ano, napoly jeho aj tvoj prijem - ci? Takze ty 400 a on 1400, spolu 1800. Z toho teda mas ty 900, on 900. A z toho teda platte napoly najom a pod. Kebo ved vsetko ma v manzelstve byt napoly, ci?

autor
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
5. jan 2023

Urcite dietatu daj svoje priezvisko. A podla toho, co pises, sa mi nezda byt vhodnym kandidatom na manzelstvo. My sme s manzelom nikdy nerozlisovali moje a tvoje.

autor
Autor odpoveď zmazal
terry658
5. jan 2023

Ale prečo by ste mu mali niečo platiť. Však n3ch si ten byt nechá ale keď sa vezmete tak máte spoločnú kasu nie? Veď je choré žiadať polku všetkých výdavkov od ženy ktorá je kvôli jeho dieťati nútená byť doma a nepracovať.
Ja by som do takéhoto vzťahu nešla. Už teraz sa snaží byť manipulativny. Nezniesla by som také postavenie vo vzťahu. Ale chápem, že niektoré ženy do toho pôjdu hlava nehlava.

simsalabim
5. jan 2023

@terry658 suhlasim. A autorka - treba mu tu jeho logiku obratit - v manzelstve je aj prijem spolocny. Takze, ako som pisala, vsetko do jednej kasy a potom nech si to rozdeli napoly 🤦‍♀️
Ale mne by teda blikali kontrolky - toto uz teraz pred manzelstvom zavana buducim ekonomickym tyranim.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
5. jan 2023

Prosím ťa, určite sa za neho nevydavaj

autor
Autor odpoveď zmazal
terry658
5. jan 2023

Očividne s ním súhlasíš. Táto diskusia je márna.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zulema
Autor odpoveď zmazal
zulema
8. jan 2023

Určite by som mu dala otcove meno. Teraz stačí ísť na matriky pre potvrdenie o otcovstve. Keď spolu čakáte dieťa snáď nerozmýšľaš nad rozchodom. Potom po sobáši to musíte riešiť súdnou cestou. To už nepôjde len na matrike.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
8. jan 2023

Keby ste sa nahodou vzali??? Nemozes si ho zobrat za manzela 👀 Ved je hrozny!

Strana
z2