icon

Neobmedzené vychádzky v tehotenstve

7. apr 2022

Ahojte.Chvem sa opýtať,či existujú neobmedzene vychádzky na rizikovej tehotenskej PN.Mam bronchialnu astmu,a aj zdravotné potiazr s trombofilnymi stavmi.Uzivam fraxiparine aj lieky ,ktoré sa môžu užívať v tehotenstve.Ale idem k veci.Uz pred tehotenstvom som mala také nepríjemné stavy s dýchaním,no pomáha mi sprej,ale aj trochu pohybu na čerstvom vzduchu.Aj kvôli zilam keď už cítim tŕpnutie keď dlho sedím tak sa prechádzam.A mám obavy,že ak príde na mňa taký stav nevoľnosti v čase keď nebudem mať vychádzky,pôjdem sa prejsť a práve vtedy mi príde kontrola?Ako to obhajim?Prípadne ako to riešiť?Nechcem zneužívať systém,ani nič podobné.Som zamestnaná pracujúca žena,len moje tehotenstvo je rizikové a nemala som ešte s tým skúsenosť,že ma čaká obdobie,keď budem mať obmedzené vychádzky.Dakujem za rady.

zojanka
•
7. apr 2022

Ja som mala 2x2h, o neobmedzenych nebolo ani slovo. Mam pocit ze sa to neda ale zasa som uz citala ze niektore tak mali. Myslim ze zavisi od tvojho gyn.

autor
•
7. apr 2022

@zojanka ďakujem.

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
barus26
•
7. apr 2022

veľmi malo davaju neobmedzene vychádzky… väčšinou len 2x po 2hodiny, čas som si mohla vybrať sama, ja som mala od 10-12 a od 16–18.. Pripadne keď to na teba príde tak na dvor ísť môžeš, pripadne ak bývaš v byte tak jedine asi balkón

nikka055
•
7. apr 2022

Mala som 2x 2h, aj to rano od 7-9tej a potom od 15-17teh koli skolke

januska20
•
7. apr 2022

Ja som mala pri oboch rizikových tehotenstvách neobmedzené vychádzky. Na PN som bola od samého začiatku tehot.
Lekár mi to tak automaticky vypísal.

aduskatt
•
7. apr 2022

mala som neobmedzené vychádzky, ale je to už dávno

autor
•
8. apr 2022

@januska20 v akom roku prosím ?

ailiba
•
8. apr 2022

Pokial viem, nejdu neobmedzene hodiny. Ale co ja viem, tehotne velmi nesledujú. Ja by som to riskla.

januska20
•
8. apr 2022

V roku 2015/2016 - prvá PN.
A teraz 2021/2022 mi skončila druhá riziková PN koncom marca.
Nastúpila som už na materskú, som aktuálne v 35tt.

autor
•
8. apr 2022

@januska20 ďakujem vám za odpoveď 🌻🙂