icon

Neplatenie výživného a exekútor

rommieee
15. mar 2012

Dobrý deň. Bývalý mi nezaplatil výživné za január a február, za marec už poslal a povedal, že ostatné mi doplatí v apríli. Mám právo na neho poslať exekútora na vymáhanie, aj keď to nebolo ešte tri krát? Niekde som čítala, že keď 3krát nezaplatí, až potom môžem nejako konať.

Vopred ďakujem za radu 🙂

f1
6. feb 2014

Ahoj tak to je presnr moj pripad dcera ma 19 a ma platit 120. Obcas zaplati 60 .slovensky exekutor kym nezdrhol do ciech tak vymohol nejaku ciastku ale v cechach nevie vymahat. Preto nusis poziadat ceske sudy s to prostred.slovenskej nadacie. Ja uz cakam od septembra vtedy uz bol podane na cesky sud.a vcera sa mi ozvali ze nasli kde pracuje ale nevedia jeho adresu tak ma poziadali aby som pidala ttestne oznam.za precin a zaslat im kopiu a ze vtaj potom ho budu hladat teda adresu cez intepol. Zda da mi smiesne nakolko vrdia kde precuje tak by sacilo ist za zamestnav.a exek.by mu mohol zrazat peniaze zo mzdy.a chcrm da vas kocky opytat co vsetko ake podklady trrba donirst na policiu ked bude podavat to oznamenie? Lebo vcera som pisala tomu hajzlikovi co zdrhol do ciech aby namusel platit SMS nech mi da adresu aj som mu napisala ze co ho caka ale nedal mi ziadnu adresu ☹

kacicka79
26. jún 2014

ahojte,
viem, ze sa tu už o tejto teme pisalo dost, ale predsalen, opakovanie matka mudrosti)
Moj exmanzel mi, ako to iste mnohe poznate, neplati riadne výživne, cim mu vznikol dlh vo výške skoro 6000 eur-Koncom marca vysiel trestny rozkaz , kde dostal trest 8 mesiacov s 24mesacnou skusobnou dobou, ...Odvtedy som od neho videla 150 €, pricom ma nariadene platit 265 € na 3 deti.Chcem sa spytat, musia znova prejst 3 mesiace bez platenia, aby som ho znova riesila na poliicii?to by uz zrejme asi aj isiel sediet...dakujem

kikushka2386
26. jún 2014

@kacicka79 myslim ze ak nezaplati 3 mesiace mozes ist na policiu.moj ex dostal 14 mesiacov ale zatial s podmienkou tusim 28 mesiacov(zabudla som kolko ma podmienku) ALE tym ze som si vybavila nahradne vyzivne nemozem podat dalsie trestne....

kikushka2386
26. jún 2014

@kacicka79 neviem ci nemozes aj to napadnut ze neplati v plnej vyske.

kacicka79
26. jún 2014

no bola som dnes na poliicii ale kedze nemam na trestnom rozkaze vyznacenu sudom pravoplatnost,,,,cize neviem ci sa nahodou neodvolal...mi viac povedat nechceli,,,az ked to budem mat, sa mam vratit a znova podat trestne oznamenie

kacicka79
26. jún 2014

ale musim podotknut, ze mame skutocne zaujimavy system,,,povedali mi že mam znova doniest potvrdenia deti o navsteve skoly.Nechapem naco, ked uz vysiel trestny rozkaz?:D

kikushka2386
26. jún 2014

@kacicka79 pozri vzadu na druhej strane trestneho rozkazu poucenie.ja mam ze do 8 dni sa moze odvolat.ked zavolat na sud ti povedia ci je pravoplatny.

kacicka79
26. jún 2014

ano, 8 dni..no budem tam musiet ist tak ci tak potvrdit to

kikushka2386
26. jún 2014

@kacicka79 ja musim nosit na UPSVAR potvrdenie o navsteve skoly kazdy pol rok.tiez tomu nechapem ale co uy ked to vyzaduju.ty mas vyhodu ze neberies nahradne vyzivne takze staci ak tri mesiace nezaplati.ale mne co je dlzny tak nato si pockam este 21 mesiacov az potom ak nevyrovna dlh pojde sediet

kikushka2386
26. jún 2014

@kacicka79 inak dobre ze si napisala mne ked prisiel rozkaz som si myslela ze to tym haslo nevedela som ze to treba spravoplatnit

kacicka79
26. jún 2014

takze cakas, kym mu skonci skusobna doba...

kikushka2386
26. jún 2014

@kacicka79 no ja mozem uz iba pockat.jedine ak by mi zamietli dalsie nahadne vyzivne.ak sa mi zmenia pomery co ratam kedze idem do prace

kacicka79
26. jún 2014

aj ja som sa az dnes dozvedela,,po 3 mesiacoch(...A uz som oslovila aj exekutora, cize to speje k tomu, ze po 3 mesiacoch asi bude ziadat o nahradne výživne.Uz sa tesim na dalsie vybavovanie (

kikushka2386
26. jún 2014

@kacicka79 noo tak to fakt je dlha cesta.ale aspon nieco.a tym nie je len mne dlzny ale aj statu.inak vybavovala som exekutora uz davno este ked bol zamestnany.a u exekutora som tiez musela cakat 3 mesiace.inak je zamestnany?ma nejaky majetok?

kacicka79
26. jún 2014

Hmmm,,,no ja do prace chodim,,,ale pomery su take, ze zarobim okolo 600 € , co nie je az take strasne, ale zit v domacnosti so 4 detmi bez dalsieho prijmu a platit pritom podnajom a kopec inych vydajov na skolu a skolku nie je ziadna vyhra...takze tych 265 € na tri deti vyzivne potrebujem ako sol...Aj ked verim, ze su mamicky, ktore maju situaciu este tazsiu(

kacicka79
26. jún 2014

dotycny je zivnostnik,,,tak to poznate, ziadne prijmy na danovom, len vydaje...A ked uz sme pri nahradnom výživnom, moj exmanzel prijal za svoje aj 4 dieta, aj ked nieje jeho biologickym otcom a narodilo sa az po rozvode, cize nan nie je urvćene vyzivne...ale na socialke mi bolo povedane, ze ak si chcem poziadat o nahradne výživne, musi byt aj na toto 4 dieta urcene výživne..ale nechapem preco? ja predsa neziadam o nahradne výživne na toto dieta,----cele zle,,,este aby som aj toto vybavovala?

kikushka2386
26. jún 2014

@kacicka79 myslim ze urcite by si mala narok na nahradne vyzivne.berie sa do toho aj prijem mojho manzela.niekedy sa stava ze nieje narok na vyzivne v plnej vyske.ale takto by si mala aspon peniazky iste.sice je to dlhsie vybavovanie ale stoji to za to.potom prvy mesiac posielaju nahradne vyzivne spetne za 3 mesiace plus dany mesiac

kikushka2386
26. jún 2014

@kacicka79 cize 4te mas s inym.podla mna netreba vybavit vyzivne.ale je pravda ze ja mam s ex jednu dceru a s terajsim manzelom dve deti.ex je zapisany v rodnom?

kacicka79
26. jún 2014

tak uz len cakat 3 mesiace na potvrdenie od exekutora...

darka1311
3. sep 2014

Ahojte baby. Mozte mi prosim poradit? Mam 3 rocneho chlapca, som rozvedena, byvaly neplati nic na maleho... ma urcenu vyzivovaciu povinnost vo vyske 26e. Viem o nom, ze je v anlicku a tam pracuje,ale neviem kde presne ani jeho adresu ani kolko zaraba.idem na neho podat exekuciu aby sa to uz konecne pohlo. Lebo kym toto neurobim,hmotnu nudzu mi neuznaju :( dalo by sa podat aj na zvysenie vyzivneho kedze zevraj pracuje a viem v gb sa zaraba dobre?

martina0308
4. okt 2014

@darka1311 mozes dat navrh aj na zvysenie vyzivneho...ale odporucila by som ti poziadat o nahradne vyzivne...ale pred tym musis minimalne 3 mesiace vymahat vyzivne prostrednictvom exekutora...

jezkodezko1
6. máj 2015

Abojte. Potrebujem sa poradiť. Bývalý manžel nezaplatil tri celé mesiace A teraz poslal miesto 120 len 80 za mesiac mqj. Aký je postup keď chcem ísť za exekútorom? Platí sa niečo A aké papiere K tomu potrebujem prosím vás. K dnešnému dňu mi dlží sumu 400 eur.. Jaj A oplatí sa vlastne riešiť exekútor keď asi nepracuje? Ďakujem za každú vetu

jezkodezko1
6. máj 2015

@kikushka2386 A ako sa prosím ťa vybavuje náhradné výživné? Koľko mesiacov musí neplatiť exa aké papiere je ktomu potrebné mať?

andrejkaadavidko
8. máj 2015

potrebujem vedieť či nárok na náhradné výživné musíte mať 3 mesiace od exekutora. Ale 3 mesiace sa ráta od kedy som to ja podala u exekutora alebo odkedy exekutor dostal povolenie na exekuciu zo sudu

jezkodezko1
20. máj 2015

ahojte . mozte mi prosim poradit ako pokracovat ked uz otec nezaplatil tri mesiace na dieta ? mate niekto s takym skusenosti? na policii som bola pred mesiacom ,ale je ticho,zevraj mam cakat .dakujem za rady

zuziksk
21. máj 2015

@jezkodezko1 : Môžete podať návrh na exekúciu. Trestné konanie beží nezávisle na tom.

zuziksk
21. máj 2015

@jezkodezko1 : Ešte dopĺňam - k návrhu sa prikladá úradne osvedčený právoplatný exekučný titul (rozsudok, ktorým bolo určené výživné) s vyznačenou doložkou o právolatnosti a vykonateľnosti . Návrh spolu sprílohami je potrebné podať v 2 vyhotoveniach. Možno žiadať vykonanie exekúcie aj pre bežné výživné splatné v budúcnosti. To, že otec nepracuje, ešte neznamená, že ex. nemôže byť úspešná. Ak má vo vlastníctve napr. nehnuteľnosti, hnuteľné veci a pod., v exekúcii sa môžu speňažiť, resp. aspoň zablokovať z jeho strany nakladanie s týmito vecami. Ak budete v ex. konaní úspešná, trovy exekúcie by mal hradiť povinný (otec).

zuziksk
21. máj 2015

@andrejkaadavidko : § 1 ods 2 písm. a) zák. o náhradnom výživnom: ".....ak exekučné konanie trvá najmenej tri mesiace od doručenia návrhu na vykonanie exekúcie exekútorovi"

jezkodezko1
22. máj 2015

Ďakujem

zuzana1611
23. aug 2015

Ahojte baby.Chcela by som poradit....u nas to je skot opacny pripad.S manzelom mame 2 male deti( ja som na materskej)Z 1.manzelstva ma 2 deti,ktore ziju s jeho ex v zahranici.Podali sme navrh na znizenie vyzivneho ale jeho ex sa este ani raz nedostavila.Pre nas je to vysoka suma,pre nich smiesne peniaze(dcera si viac zarobi za tyzden na brigade).Mozme svojvolne platit menej?Ako dosiahnut znizenie?Dakujem