icon

Neuznali mi reklamáciu náušníc

lana11
14. dec 2016

Ľudia poraďte mi prosím.Včera som kúpila priateľovej mame náušnice strieborné stali 14€. Večer som si ich pozerala a videla som že jedna naušnica je zohnutá, zlé sa zapína.Následne nato som ich šla reklamovať, majiteľka mi povedala že to nezreklamuje, že tu škodu som si zapríčina sama ja ! Ľudia ako trepe postupovať ak máte dočinenia s takými podvodníkmi ? alebo čo robiť? 14€ niesu peniaze pre nu ? Lebo mi na múdro povedala, že čo som čakala ked som lacné náušnice kupovala !

Strana
z2
novana
16. dec 2016

@zuzu1122, na vine sme si sami, pretože veľa z nás na dlhú reklamačnú dobu pristúpi, neodvolá sa na § 18 ods. 4 zákona o ochrane spotrebiteľa... ☹

janci05
16. dec 2016

@zuzu1122 to sú dnešní obchodníci. asi treba mať širšie lakte a ísť si za svojou pravdou, aj keď v našej krajine sa dovolať spravodlivosti je priam nemožné. a ja som bola taký pedant, že som všetko riešila do 30 dní a náhaňala servis, len aby bol zákazník spokojný. to je fakt o tých ľudoch. kde nie je vôľa, nie je ani cesta.

lana11
autor
16. dec 2016

Dievčatá ja ešte stále čakám čo bude ďalej ešte sa mi neozvali :(

lana11
autor
16. dec 2016

@novana o aký zákon ide ? a čo je v ňom zahrnuté ?

janci05
16. dec 2016

@lana11 predávajúci ma na vybavenie reklamácie čas 30 kalendárnych dní od dňa prijatia reklamácie. ty by si mala od predávajúceho dostať doklad o prevzatí reklamácie a najneskôr v 30 deň od toho dátumu sa ísť informovať ako reklamácia prebehla, ak sa ti neozvú skôr. ak do 30 dní nebola reklamácia vybavená máš nárok na vrátenie peňazí alebo výmene tovaru.

lana11
autor
16. dec 2016

@janci05 a ak mi tu reklamáciu neuznajú čo potom ??? ako postupovať ďalej?

janci05
16. dec 2016

@lana11 ak ti reklamáciu neuznajú, tak by si si musela dať vyhotoviť vlastný posudok z autorizovaného servisu, ale v prípade šperkov neviem kto to posudzuje, a na základe toho posudku, ktorý bude hovoriť v tvoj prospech sa ďakej domáhať reklamácie, alebo to posunúť na SOI.

zuzu1122
16. dec 2016

@novana môžeš sa odvolávať kde chceš. vyhrážala som sa im SOI-kou a odpoveď bola, že oni majú dobrých právnikov. Keď som sa konečne dopátrala k novej batérii - aj to som im ja navrhla riešenie, nakoľko neboli schopní mi sami niečo navrhnúť - tak mi vedúci úseku oznámil, že sa mi na to nevzťahuje záruka. Argumentoval tým, že na tú pôvodnú batériu ma záruka vypršala a tým pádom nemám záruku žiadnu. To už ma tak vytočilo, že som rovno volala na SOI.

zuzu1122
16. dec 2016

@janci05 pravda. ja som tiež robila všetko pre to aby bol klient spokojný. lenže takých predajcov je ako šafránu.

lana11
autor
17. dec 2016

dievčatá ja vám dám vedieť ako som dopadla s tou reklamáciou, aj keď pre priateľovu mamu som musela kúpiť nové náušnice, kupovala som ich v inom meste.Takže dá sa povedať že už teraz som preplatila 😒 Včera som ich kupovala tie boli drahšie a tá predavačka mi ich pekne poukazovala hore dole ich zapínala takže dúfam, že už sa nič s nimi nestane 😒

janci05
17. dec 2016

@lana11 držím ti palce, aj som ti chcela napísať aby si sa poistila druhým darčekom, lebo táto reklamácia vyzerá na dlhšie a do Vianoc to asi nestihneš vybaviť. predávajúci sa často domnievajú, že asi takýmto konaním odradia zákazníka, ale fakt sa netreba dať odradiť a ísť si za svojímm. aj keď sa ti to v dôsledku predražilo. a to oni vedia.

lana11
autor
17. dec 2016

@janci05 ďakujem dúfam, ze mi uznajú tu reklamáciu 😠 lebo ja viem,že som s tými náušnicami nič nerobila a že to nebola moja chyba.

lana11
autor
18. jan 2017

Ahojte dievčatá tak píšem vám až teraz lebo už mám vybavenú tú reklamáciu. Dopadla som takto, že po mesiaci som sa bola spýtať či už je ta reklamácia vybavená, predavačky ostali pozerať šli za majiteľkou a tá mi povedala že ešte nieje ale že sa mi ozvú.Následne nato o 2 dni, mi prišla sms s tým že reklamácia je vybavená.Tak som šla na druhý deň do predajne. Keď som tam prišla tak majiteľka mi povedala, že tu reklamáciu ani neposlali lebo vedeli že by im neprešla lebo tie náušnice boli v zlom stave. A potom mi povedala že si môžem niečo iné vybrať.Poviem vám pravdu nemala som chuť už nič z tamať brať ale musela som si niečo vybrať.Takže mám iné náušnice. Do reklamácie mi napísala nejaké bludy, to som si všimla až doma.

janci05
18. jan 2017

@lana11 Ja mám dosť, tak ideš po mesiaci sa opýtať či je vybavená a povedia, že ešte nie a po dvoch dňoch ti povedia, že to ani neposlali. Tak nechápem prečo ťa celý mesiac naťahovali a nechali čakať? No aspoň si si mohla niečo iné vybrať, aj to je malý úspech.

lana11
autor
18. jan 2017

@janci05 Podľa mňa si mysleli, že to vzdám. Lenže keď videli že som sa bola pýtať tak už asi vedeli že ich budem otravovať. Ale je jasné že majiteľka je klamárka. Ja som si už nič nechcela vyberať peniaze mi vrátiť nechceli. Tak som si vybrala iné náušnice.

zuzu1122
18. jan 2017

@lana11 ja by som to takto neriešila, trvala by som na vrátení peňazí, pretože ak reklamácia nieje vybavená - a tu zjavne došlo k nedodržaniu zákonnej lehoty 30 dní - tak ty máš nárok na výmenu tovaru alebo vrátenie kúpnej sumy..

lana11
autor
18. jan 2017

@zuzu1122 Ja som rada , že to vôbec takto dopadlo ako to dopadlo a už s nimi nechcem mať nič. Možno máš pravdu ale už som sa s nimi nechcela naťahovať, tak som rada, že som si aspon niečo iné mohla vybrať že mi peniaze zbytočne neprepadli.

lana11
autor
18. jan 2017

@zuzu1122 reklamácia nebola vybavená lebo ony ju ani neodoslali.

zuzu1122
19. jan 2017

@lana11 veď práve, že to nebolo vybavené a to že to neposlali, to predsa nie je tvoja vina ani tvoj problém. podľa môjho názoru si pani majiteľka bola vedomá toho, že si v práve a kvitujem ti, že si aspoň niečo urobila, že si si šla za svojím právom... žiaľ, dnešní takzvaní podnikatelia preto robia tak ako robia, lebo si povedia, že aj tak sa na to ten zákazník vykašle, lebo sa s tým nebude chcieť zapodievať... pre ňu je lepšie keď si vyberieš iný tovar a nemusí ti vracať peniaze...

Strana
z2