icon

Nútenie na nadčasy

dusanm12
15. aug 2018

Dobry den,som zenaty,otec dvojrocnej dcerky. Som zamestnanec firmy. Zamestnavatel mi dava prikazom chodit do prace v sobotu. Chcem sa spytat ci ma na to pravo,nakolko v zakonniku prace je uvedene,ze muz trvale sa starajuci o dieta do 3 rokov musi suhlasit. Len neviem nikde najst definiciu "trvale sa starajuci" .

Strana
z3
namornicka
17. aug 2018

@andreaafilipko to je sila ti slovenskí zamestnavatelia. Kapitola sama o sebe.

dusanm12
autor
20. aug 2018

@namornicka Za osobu starajúcu sa ide vždy automaticky u tej osoby, ak s touto osobou žije v spoločnej domácnosti a tejto osobe vyplýva zákonná vyživovacia povinnosť. Tj. otec dieťaťa žijúci s ním v spoločnej domácnosti je vždy starajúcou sa osobou, a to bez ohľadu na to, či matka dieťaťa je alebo nie je na RD.

dusanm12
autor
20. aug 2018

@andreaafilipko Za osobu starajúcu sa ide vždy automaticky u tej osoby, ak s touto osobou žije v spoločnej domácnosti a tejto osobe vyplýva zákonná vyživovacia povinnosť. Tj. otec dieťaťa žijúci s ním v spoločnej domácnosti je vždy starajúcou sa osobou, a to bez ohľadu na to, či matka dieťaťa je alebo nie je na RD.

andreaafilipko
20. aug 2018

@dusanm12 toto ste kde našiel? Takže vlastne tou trvale sa starajúcou osobou v kompletnej rodine je vždy muž? To mi príde nelogické, že otec dieťaťa môže požiadať o úpravu pracovného času, aby bol s deťmi ale matka nie.

dusanm12
autor
21. aug 2018

@andreaafilipko to je odpoved pravnika na moju otazku,ale plati to automaticky rovnako aj pre zenu.

eeffka
21. aug 2018

@andreaafilipko treba citat s porozumenim, otec je starajucou sa osobou AJ KED je matka na MD a RD

ukulela
21. aug 2018

@dusanm12 zabudla som - a on ta nuti pracovat kazdu sobotu, alebo sa striedas s kolegami, alebo ako?

Strana
z3