icon

Objednanie na PCR test mi prepadlo. Môžem znovu rezervovať nový termín?

lenkamatkova
5. jan 2021

Ja viem, že je to stále sa opakujúce, ale neviem nájsť odpovede na svoje otázky. Nechcem otravovať :(
Brat mal pozitívny antigén, po pár dňoch sedenia doma bez príznakov som ho objednala na PCR. Ten somár tam však nešiel, lebo mu nevyhovoval termín (prišlo mu to priskoro, chcel počkať ešte pár dní a tak sa pretestovať PCR). Snažila som sa tam dovolať celý deň aby som odber zrušila, ale nepodarilo sa mi to, mali stále obsadené. Odber teda prepadol...
Moja otázka teda znie: môžem ho znovu objednať na PCR a nebude nič platiť? Nebudú to brať tak, že už bol objednaný len neprišiel tak si to teraz zaplatí?
Chce ísť na PCR aby mal istotu...

mogaa
5. jan 2021

@lenkamatkova smola...ak už nemá prízanky tak ho ani neobjednajú...inak ak Covid mal a mal mierne príznaky tak do 10dní je fit, infeknčý prestáva byť ak je minimálne 3dni bez prízankov(teda po tej dobe 10dní, tá je minimálna).....Ak Covid prekonal, PCR test mu môže výsť stále pozitívny lebo telo ešte má zbytky vírusu ktorých sa zbavuje......ak by vyšiel pozitívny, opäť musí byť v karanténe hoci už nie je infečný(kedže ochoreni prekonal a je bez príznakov min,3dni)....pozitivutu mu môže ukázať aj 2-3týždne po prekonaní, preto už sa nerobia kontrolné PCR testy......