icon

OČR cez prázdniny

15. máj 2022

Môžem ísť na OČR cez letné prázdniny aspoň na týždeň aj keď dieťa je zdravé len ho nemám kde dať ?

maciatkolulu
16. máj 2022

@luliu ja som po rozvode tiež bola sama s deťmi a veľa x som nevedela čo mám robiť a pediatrická bez pol slova dala OCR. Takže, ide to. A nie, nemala som inú možnosť.

slavkadi
16. máj 2022

autorka, môžeš čerpať pandemicku OČR, keďže škôlka bude zavretá rozhodnutím zriaďovatela. Dokonca aj stará mama môže ísť s vnucikom na OČR. A keďže sa vypláca aj za víkendy, až tak veľa zas nestratis.

ibrunova
16. máj 2022

@slavkadi nie som si istá,či nie je rozdiel medzi plánovanými prázdninami a rozhodnutím zriaďovateľa z dôvodu napr. karantény.

autor
16. máj 2022

@slavkadi no jasne isto je to výhodnejšie ako platiť drahé súkromné škôlky
Škôlka bude zavretá lebo tak rozhodla riaditeľka škôlky tak neviem či to platí aj bez karantény keď sa to netýka pandemie.

lilinka88
16. máj 2022

@ibrunova škôlka oficiálne letné prázdniny nemá, počas leta ju zatvára zriaďovateľ. Minulý rok bola táto možnosť, no aktuálne nikto netuší, nespoliehali by som sa na to až tak veľmi, môže sa kľudne stať,že pandemické očr sa kedykoľvek zruší.

slavkadi
16. máj 2022

@ibrunova škôlky nemajú prázdniny určené zákonom, cez leto sú zatvorené z rozhodnutia zriaďovatela, aby zamestnanci čerpali dovolenky. A keďže krížová situácia trvá, kým ju nezrušila, na škôlkarov je možné čerpať pandemicku OČR aj keď sú zdraví a netreba ani potvrdenie od lekára. No uvidíme, či to do leta nezmenia, aby ušetrili na ocrkach.

slavkadi
16. máj 2022

Autorka, u vás nemáte náhradnú škôlku kým je vaša zavretá? Pred pandemiou to všade tak bolo, teraz ak je zavretá je na to tá pandemicka očr.

autor
16. máj 2022

@slavkadi je tu jedna súkromná škôlka ktorá berie cez prázdniny aj cudzie detičky ale pýtajú na týždeň 100€ + ešte strava a to si ja v žiadnom prípade nemôžem dovoliť
Skúsim sa ešte informovať ohľadom pandemickej OČR , to mi bude vedieť povedať aj doktorka alebo treba volať na úrad ?

luliu
16. máj 2022

Doktorka s pandemicku OCR nič nemá, treba sa informovať v SP

slavkadi
16. máj 2022

V Sociálnej poisťovni.

terina25
16. máj 2022

@luliu ty si za tym stat mozes, ale narok na to ma. Treba si najprv prestudovat zakony a potom tu radit.
A pre ostatnych. Prosim vas, vy ste poslali 3 rocne dieta do tabora?? Akoze vazne? 🤦

terina25
16. máj 2022

A inak. Na tlacive kt.vypisuje lekar je tusim aj kolonka,kde je uvedene, ze si doma,koli zatvorenej skolke. Cize to nie je ,,osetrenie,, ale opatrovanie dietata.a lekar ti ho da bez problemov,mas na to pravo.

autor
16. máj 2022

@terina25 áno? Ani som si nevšimla naposledy… ďakujem teda

slniecko66
16. máj 2022

My mame skolku zatvorenu 2 mesiace.
2 tyzdne ide do nahradnej.. 2 tyzdne som s nou doma (letna dovolenka). 1 tyzden bude s babkou a skoro 4 tyzdne sukromna skolka.
Nechcem ani nevediet co bude prezivat. Kolko zmien ju caka.. nad ocr ani neuvazujem. Nechodim ked je zdrava.. ak ochorie tak to bude ina situacia

terina25
16. máj 2022

Nie som si tym 100%ista,ze to je na tej ,,kladenke,, ale kazdopadne narok mas

ibrunova
16. máj 2022

A to chceš byť dva mesiace doma z práce na očr?

autor
16. máj 2022
mirdita
17. máj 2022

Ved nebude doma 2 mesiace školky byvaju zväčša 4 týždne zavreté pokiaľ to bude možné tak to tak rieš. Zavolaj v juni do socialky povedia ti info

mirdita
17. máj 2022

Nerieš čo ostatni povedia alebo nepovedia ries svoju situáciu ostatní ti mozu byt ...

melonik7
18. máj 2022

Ahoj..ak budes mat info zo SP prosim daj vediet, dakujem ti

ineeez
26. máj 2022

@slavkadi presne tak

ineeez
26. máj 2022

@melonik7 aj ja poprosim info

petulo18
29. jún 2022

takže čítala som od právničky Márii Dvončovej - právne pre rodiča. Aj toto leto máme nárok na OČR pokiaľ bude škôlka zavretá. Len cez sociálnu poisťovňu treba odoslať tlačivá.

ineeez
29. jún 2022

@petulo18 áno, včera som volala na soc. poisťovňu tak mi to pracovníčka potvrdila

petulo18
30. jún 2022

@ineeez ja by som chcela ocr na koniec augsta. Preplatia mi ju az do 4.9.2022, kedze sk.rok sa zacina 5.9.?

luliu
30. jún 2022

@petulo18 záleží odkedy je otvorená škôlka, ak bude otvorená na OCR nárok nemas

ineeez
30. jún 2022

@petulo18 pred školáci sú žiakmi MS do 31.augusta nie? Toto fakt netuším. Treba sa opýtať v sociálnej poisťovni

petik22
30. jún 2022

@petulo18 prosim ta nemas link na tie tlaciva?

martinusik91
Autor odpoveď zmazal
melonik7
30. jún 2022

@petulo18 nie..do konca augusta su skolkari, od 1.9 uz nepatria pod skolku...takze ocr pocas augusta mozes mat