OČR cez prázdniny
Môžem ísť na OČR cez letné prázdniny aspoň na týždeň aj keď dieťa je zdravé len ho nemám kde dať ?
@slavkadi no jasne isto je to výhodnejšie ako platiť drahé súkromné škôlky
Škôlka bude zavretá lebo tak rozhodla riaditeľka škôlky tak neviem či to platí aj bez karantény keď sa to netýka pandemie.
@ibrunova škôlky nemajú prázdniny určené zákonom, cez leto sú zatvorené z rozhodnutia zriaďovatela, aby zamestnanci čerpali dovolenky. A keďže krížová situácia trvá, kým ju nezrušila, na škôlkarov je možné čerpať pandemicku OČR aj keď sú zdraví a netreba ani potvrdenie od lekára. No uvidíme, či to do leta nezmenia, aby ušetrili na ocrkach.
Autorka, u vás nemáte náhradnú škôlku kým je vaša zavretá? Pred pandemiou to všade tak bolo, teraz ak je zavretá je na to tá pandemicka očr.
@slavkadi je tu jedna súkromná škôlka ktorá berie cez prázdniny aj cudzie detičky ale pýtajú na týždeň 100€ + ešte strava a to si ja v žiadnom prípade nemôžem dovoliť
Skúsim sa ešte informovať ohľadom pandemickej OČR , to mi bude vedieť povedať aj doktorka alebo treba volať na úrad ?
Doktorka s pandemicku OCR nič nemá, treba sa informovať v SP
V Sociálnej poisťovni.
A inak. Na tlacive kt.vypisuje lekar je tusim aj kolonka,kde je uvedene, ze si doma,koli zatvorenej skolke. Cize to nie je ,,osetrenie,, ale opatrovanie dietata.a lekar ti ho da bez problemov,mas na to pravo.
@terina25 áno? Ani som si nevšimla naposledy… ďakujem teda
My mame skolku zatvorenu 2 mesiace.
2 tyzdne ide do nahradnej.. 2 tyzdne som s nou doma (letna dovolenka). 1 tyzden bude s babkou a skoro 4 tyzdne sukromna skolka.
Nechcem ani nevediet co bude prezivat. Kolko zmien ju caka.. nad ocr ani neuvazujem. Nechodim ked je zdrava.. ak ochorie tak to bude ina situacia
Nie som si tym 100%ista,ze to je na tej ,,kladenke,, ale kazdopadne narok mas
A to chceš byť dva mesiace doma z práce na očr?
@ibrunova nie
Ved nebude doma 2 mesiace školky byvaju zväčša 4 týždne zavreté pokiaľ to bude možné tak to tak rieš. Zavolaj v juni do socialky povedia ti info
Nerieš čo ostatni povedia alebo nepovedia ries svoju situáciu ostatní ti mozu byt ...
Ahoj..ak budes mat info zo SP prosim daj vediet, dakujem ti
takže čítala som od právničky Márii Dvončovej - právne pre rodiča. Aj toto leto máme nárok na OČR pokiaľ bude škôlka zavretá. Len cez sociálnu poisťovňu treba odoslať tlačivá.

@luliu ja som po rozvode tiež bola sama s deťmi a veľa x som nevedela čo mám robiť a pediatrická bez pol slova dala OCR. Takže, ide to. A nie, nemala som inú možnosť.