icon

OČR cez prázdniny

15. máj 2022

Môžem ísť na OČR cez letné prázdniny aspoň na týždeň aj keď dieťa je zdravé len ho nemám kde dať ?

ineeez
11. aug 2022
denisa1284
11. aug 2022

@ineeez a ako sa to prosim ta vybavuje?

luliu
11. aug 2022

@denisa1284 elektronicky cez SP

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
luliu
11. aug 2022

@maciatkolulu chyba štátu, plaču, že nemajú a takéto dávky nechali......

mirdita
11. aug 2022

Nech si každý spraví podľa seba. Je to právne a zákonné v poriadku je tak čo. Kto môže a potrebuje využije. Ja v tom problém nevidím. A ešte vám čo ste doma na OČR želám krásne počasie 😉🙃🙃🙂🙂🙂🙂

slniecko66
11. aug 2022

@mirdita ano je. A to je chyba..
Ja v tom vidim taky problem, ze zena pracuje prispieva do statnej kasy zatial co druha je doma na ocr a cerpa peniaze od statu 🙂

slniecko66
11. aug 2022

@mirdita Je ine byt doma s chorym dietatom co nemoze ist do kolektivu a musi sa liecit ako byt doma preto lebo nechcem, neviem, nemusim hladat riesenie...

ineeez
12. aug 2022

V tejto dobe chce byť niekto solidárny s týmto skur*enym štátom?! Štátom, ktorý vás ožobracuje kde sa dá? Ci už riadenou plandemiou alebo inflaciou? Ženy už sa preberte, ci mate načisto 🐔mozgy? 🙈 Tento štát treba využiť kde sa len dá 👊👊👊 tak smelo do toho. Vláda nás okráda o miliardy a niekto tu place pre 400 eur? 🙈 Sa mi sníva asi!!!

slniecko66
12. aug 2022

@ineeez aj mne sa sniva 🙈🙈🙈 dakujeme za "komliment" ze mame slepacie mozgy. Toto presne ukazuje cloveka.. sak vyuzivajme, budme doma aj ked nemusime. Toto mi je ale priklad pre deti.

ineeez
12. aug 2022

@slniecko66 milá pani otočme kartu, vy si myslíte že mi budúci mesiac nebude chýbať príjem z výplaty a bude mi stačiť almužna z OCR? V dnešnej dobe? Táto minca má 2 strany. Tiež by som radšej chodila do roboty a dostala plnohodnotnú mzdzu, ale bohužiaľ keď sa nedá tak sa nedá. Nepoznáte súvislosti tak sa vzdajte akýchkolvek komentárov. No hold, je to jedna z možností a každý jeden ma pravo výberu!

slniecko66
12. aug 2022

@ineeez mila pani. Vsetko sa da ked sa chce. Ja som mesiac hladala riesenie kde bude mala kedze je skolka zatvotena mesiac a pol. 🙂 ano je moznost vyberu ale zavisi aj na cloveku co spravi. Vybrala som si inu cestu . Tiez som mohla byt mesiac doma, uzivat si slniecko a prazdniny.
Mimochodom.. momentalne som bez auta, spoje mi z domu nechodia a tiez som to nejako vyriesila. Len treba chciet.

mirdita
12. aug 2022

To to je typické závisť a prečo ja nie a hentá áno. No lebo. Ja som tiež neni doma ale nemám potrebu ani niekoho buzerovat zato že je. Každý keby si hľadel do svojho svet by bol tak krásny. 😉😉😉 mna nenavistne komentáre a bachorky nerozhadzu. Krasny deň

slniecko66
12. aug 2022

@mirdita toto neni zavist 🤣 ja som vdacna, ze som nasla riesenie a mozem chodit normalne do prace. Tu ide uplne o nieco ine..

mirdita
12. aug 2022

@slniecko66 si zavistliva lebo furt reagujes tak ti treba

slniecko66
12. aug 2022

@mirdita dakujem. Dobre vies odhadnut cloveka na zaklade sprav. Este mi to nikto nepovedal ale ok. Beriem nazor 😂 pekny den. Uz nereagujem 🙂 kludne ma zozerte za moj nazor.

mirdita
12. aug 2022

@slniecko66 mam ta ..som na tretej dovolenke tak uzivam slnko a mohito pa a pracuj takych to potrebujeme nech prispievaju. Po dovolenke dam ocr a vyneriem tvoje prispevky 🤣🤣🤣🤣🤣

ineeez
12. aug 2022

@mirdita 👍👍👍

kingstonka
12. aug 2022

.... ja sa ani nečudujem, že zamestnávatelia nechcú prijímať ženy po materskej....

kaktusik007
12. aug 2022

@kingstonka a najma nas, samozivitelky..... A potom nebodaj si na invalidnom - cele zle. Pretoze vacsina je takto sebecka 🤦‍♀️ dievcence, vesele to je ked mate jednu kolegynu co jej zatvorili skolku - sak OCR, druha na invalidnom - iba sa stazuje stale a po lekaroch a pnkach...... Ja vam iba zo srdca prajem v zivote, ked budete mat skolakov na prvom stupni, stretnut v praci rovnako sebecke kolegyne ako ste teraz vy. Lebo nemoct si vziat volno cez prazdniny pretoze "volno" ma ina cely mesiac je fakt parada.

kingstonka
12. aug 2022

@kaktusik007 známa, matka prvaka, takto ťahala za kolegyne, čo mali školkarov takmer počas celej pandémie, pretože ony boli na oči. ... až z toho vyhorela... ale mali nárok....

kaktusik007
12. aug 2022

@kingstonka strasne.....

tinka39
12. aug 2022
redanna
14. aug 2022

@ineeez veru šokujú ma reči,ako ženy na OCR ci niekedy na pandemickom rodicaku ničia štátny rozpočet..to fakt???
Ti hore majú plné vrecka, a ja sa mam hanbiť len preto lebo musím brat 3 týždne cez prázdniny OCR?😀🤣

redanna
14. aug 2022

@slniecko66 ale žena,ktorá čerpá ocr predsa tiež.kazdy mesiac pracuje a odvádza dane a odvody,či??
Prečo by nemohol mesiac platiť štát jej?

lilinka88
14. aug 2022

@redanna ty asi nie si veľmi ekonomický vzdelaná, keď si myslíš,že tieto pandemické dávky neruinuju štátny rozpočet. Všetko sú to milióny eur, ktoré máme požičané a splácať ich budeme nielen my vyšším daňmi alebo zdražovanim všetkého,ale ešte aj naše deti...ale typicky slovenské - krásne vláda,poďme aj my. A potom budeme plakať a nadávať ako je všetko drahé

slniecko66
14. aug 2022

@redanna a kolko je takych zien co cerpaju ocr na zdrave dieta tie 3 tyzdne ked niekedy ani nemusia ale chcu? Asi ich nebude na Slovensku malo..

marianeta
14. aug 2022

@slniecko66 a ako si to vyriešila, kde si dala malú?

slniecko66
14. aug 2022

@marianeta 2 tyzdne dovolenka, tyzden bola u babky a teraz 3 tyzdne sukromna skolka.

redanna
14. aug 2022

@lilinka88 mam dostatočne ekonomické vzdelanie na to,aby som vedela,ako štátny rozpočet funguje, ako sa do neho peniaze prilievaju a odlievaju, určite nepôjdem povedať, ze nie ďakujem, ja ostanem kvôli nášmu štátu doma zadarmo..alebo nechám doma vez prázdniny 4 deti samé doma,hlavne, nech JA NENICIM ROZPOCET