OČR manžela

13. jún 2022

Ahojte, prosim vas.. Mate niekto skúsenosť.. Uz hocikedy mozem porodiť a viem, ze muz si zoberie ocr-ku aby sa staral o staršiu dcéru. (Teraz som zabudla ci zobere na mna alebo na dieťa ale to je jedno). No ale moja otázka znie... Dokedy moze byt / cerpat ocr-ku ? Musi ju ukončiť hned po mojom návrate z pôrodnice, kedze uz teoreticky budem schopná sa starať aj o staršiu alebo sa to da o 2-3dni potiahnuť dajme tomu po prvú návštevy pediatra ? :?

lilly2303
13. jún 2022

Ahoj my máme malého, má 8 mesiacov a vždy keď je staršia viacej chorá a teplotuje tak si manžel na ňu berie OČR a ostáva s nami doma, už bol takto 2 krát. Neviem či to záleží od zamestnávateľa,alebo od čoho, ale jemu vždy uznali OČR na 7 dní.

tanyan
13. jún 2022

Na teba si nemôže zobrať, pokiaľ budeš v nemocnici, lebo tam je o teba postarané. Platené ošetrovné je 14 dní max na jednu diagnózu na jednu osobu. Oficiálne je dávka ošetrovné poskytovaná v prípade potreby ošetrovania chorého, nie starostlivosť o nezaopatrené dieťa. Odporúčam riešiť s pediatrom.
https://www.socpoist.sk/osetrovne/1294s

lilinka88
13. jún 2022

V pôrodnici mu vypíšu očr v bode C - osoba, ktorá sa inak stará o dieťa bola hospitalizovaná. Maximálna dĺžka je 14 dní, ale rozhoduje o tom lekár