icon

OČR na prelome mesiaca

miroslavap
Dnes o 09:35

Dobrý deň. Od 25.1 do 3.2 idem na OČR s dieťaťom. Papier mi vypisuje detská lekárka ručne, nie elektronicky. Treba mi nejaký lístok na prechod z mesiaca na mesiac alebo stačí zamestnávateľovi iba tlačivo o OČR?

anonym_3eac28
Dnes o 09:37

@miroslavap elektronická OCR neexistuje.. zamestnávatelovi bud odfotiš/oznámiš alebo prinesieš začiatok a ked ti ju ukončí donesieš ukončenie

dzina007
Dnes o 09:42

Pri OČR stačí odovzdať papier o začiatku OČR - už ak tam máte aj dátum ukončenia tak môžete aj ten. Žiaden lístok navyše z rpechodu mesiaca do mesiaca nieje potrebný

jvasenka
Dnes o 09:51

@miroslavap to na prelome mesiaca bolo iba pri fyzickej pn, pri ocr také nie je

anonym_02c577
Dnes o 10:55
@dzina007

Pri OČR stačí odovzdať papier o začiatku OČR - už ak tam máte aj dátum ukončenia tak môžete aj ten. Žiaden lístok navyše z rpechodu mesiaca do mesiaca nieje potrebný

@dzina007 a keď mám od včera očr a ukončenú koncom týždňa, ale chcem ju ukončiť skôr, treba ísť k dr, alebo len sociálnej poisťovne?

miroslavap
autor
Dnes o 10:56
@anonym_3eac28

@miroslavap elektronická OCR neexistuje.. zamestnávatelovi bud odfotiš/oznámiš alebo prinesieš začiatok a ked ti ju ukončí donesieš ukončenie

@anonym_3eac28 elektronická je PN iba.

miroslavap
autor
Dnes o 10:58
@dzina007

@dzina007 viem,že pár rokov dozadu sa pri PN dávala prechodka, ale to bolo ešte keď bola papierová forma. Pri elektronickej som ešte nebola PN ani OČR,tak som nevedela aký je postup. Ďakujem za info ❤️

dzina007
Dnes o 11:11
@anonym_02c577

@dzina007 a keď mám od včera očr a ukončenú koncom týždňa, ale chcem ju ukončiť skôr, treba ísť k dr, alebo len sociálnej poisťovne?

@anonym_02c577 bohuzial toto neviem, OCR som nikdy neukoncovala skor