OČR oboch rodičov na obe deti počas koronavírusu
Maminky nemaminky, prosím vás chcem sa opýtať manžel si dal ocr od 13.3. na dcéru, môžem si dat aj ja ocr na syna? Ďakujem pekne
@4katarinakralova5 a muž kde pracuje, že chce ostávat doma? Lebo kebyže sa všetci rozhodnú ísť na ocr a on, tak neviem, obchody co, záchranné zložky co a o zdravotakoch nehovorím, každý sa chce chrániť, to je ôk, ale sedieť do a obaja pri dvoch deťoch a brat peniaze od štátu....
Nie korona bude problém, ale ekonomika.
@4katarinakralova5 ja som dala od 13.3 do 27.3 tak ako avizuju ze skoly budu zatvorene, myslim ze ak to bude dlhsie tak bud to automaticky predlzia alebo sami vyzvu k odoslaniu noveho formulara s datumom po uplynuti tych prvych 14 dni
dobry vecer mozem sa aj ja spytat?som na rodicovskej s malou,moze ist partner na ocr s predskolakom?kedze nemoze ist do prace,dakujem
@maciatkolulu robí šoféra MHD a ja som ešte nevedela ci budeme robiť tak sa dal on na ocr, len s prace mi volali v sobotu že aj my teda zatvarame
@maciatkolulu myslím ze to je každého vec...keď je taka možnosť ze v práci s tým nemajú problém tak prečo by sa mal vystavovať riziku nákazy a zvlášť keď niektorí ľudia to majú stále na háku a chodia bez ochranných prostriedkov... To je môj názor, a týmto ukončuje túto debatu. Držte sa v zdraví všetky a ďakujem za pomoc
Dievčatá a ocr je normálne platená 14dni áno? Nie len 10 hej?
Zistili ste baby ako to je s tými rodičmi naozaj, my sme podali s manželom obaja OCR, keďže sme doma a teraz neviem či jednu zrušia automaticky či čo robiť, vraj len jedna sa môže podat
@4katarinakralova5 Ak je v rodine viac detí, na ktoré si rodičia budú chcieť uplatniť pandemické ošetrovné, nie je možné postupovať tak, že rodičia si deti "rozdelia" - nárok na pandemické ošetrovné si rovnako ako na bežné ošetrovné môže uplatniť len jeden rodič. MIHAL
@fotoarch ja mam potvrdene 2x telefonicky a aj emailom že sme tak mohli urobiť. Ja som to aj tak potrebovala len na 2tyzdne. Už chodím do práce, tak bud príde niečo zo SP alebo nie 🙂
@4katarinakralova5 ono to bohužiaľ nie je len tým, že buď vyplatia obom alebo nie ale Sociálna poisťovňa môže podať aj trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu subvenčného podvodu. Nie som laik, osobne mám takéto prípady na stole, že Sociálna poisťovňa podáva trestné oznámenie, nie je to sranda takto "skúšať" úrady.
@4katarinakralova5 a nárok v žiadnom prípade nemajú obaja rodičia (pandemické ošetrovné), takže neviem, čo ti telefonicky povedali a čo nie, ale v žiadnom prípade nevyplatia obom, a ak áno a zistia to, budú dávať trestné oznámenie a vymáhať.
baby, keď prechádza muž na OČR, tak ja nemusím dať žiadne tlačivo za seba, že zrušenie očr, stačí, keď muž podá tlačivo, od dátumu kedy poberá?
@natalienka12 len pre info, včera nám obom vyplatili ocr....
@4katarinakralova5 len pre info, tes sa na trestne stihanie
@natalienka12 ja tiež len pre info! Na stránke sociálnej poisťovne žiadny taký zákon nie je,ak áno,prosím sem s nim. Písala som 2 x do BA, či nám vyplatia na obe deti, mám 2 x odpoveď že ano. Ako dajú trestné oznámenie, keď to na stránke nikde nemajú, mám 2 x odpoveď že nám schvália?
@roberta31 presne 👍
@natalienka12 ja sa absolútne neobávam o nejaké stíhanie 😂, mam to písomne potvrdene v maily že sme to tak mohli urobit. Ak neskôr s tým bude mať socialka alebo niekto problém, mam mail ako ochranu a tým pádom ma to nezaujíma... Je to ich problém

@4katarinakralova5 otvor a citaj, a ano treba opat aj ja som isla od piatku, lebo dovtedy bol doma tatino a on nepotreboval , ale isiel do prace cize ja som uz musela ostat