OČR /PN
Dobrý deň žienky prosím o radu ak niekto pracuje na soc. poisťovni. Od 1.12.2021 má byť zmena vyplácania pand. PN z 55 percent na klasíckú t.j platí zamestnávateľ prvých 10dní.
Ak požiadam o pand. PN pred týmto termínom t .j. dnes 29.11.2021 bude mi ešte rátané 55 percent? nedokážem sa dovolať lekárovi, takže žiadosť je na stránke soc.poisdťovni.
ok dakujem
@alenah31 Ak sa môžem opýtať aj ja: teda od 1. 12. pri karanténe vypláca prvých 10 dní zamestnávateľ, tak ako pri bežnej PN?
Alebo od prvého dňa vypláca SP (tak ako bolo do 30.11.) len v zníženej %výške?
@lilianka28 od 1.12. vypláca prvých 10 dní náhradu príjmu pri karanténe zamestnávateľ už ako pri klasickej PN - pojem "pandemická PN" k 30.11. zaniká. SP bude vyplácať až od 11. dňa ak by náhodou musel byť doma pre koronu dlhšie - predsa len nie každý je za 10 dní fit - ja mám zamestnancov, ktorí bola doma a zotavovali sa aj pol roka, dvaja sú doma viac ako 8 mesiacov - jeden stále nechodí☹
Môžem sa spýtať ak musím byť doma, kvôli zatvorenej škôlke v celom okrese kvôli rozhodnutiu RUVZ, môžem požiadať o pandemicu očr. Dcéra má 4roky a ja som zamestnana? Či ako to môžem riešiť, manžel pracuje v Nemecku, tak s malou musím zostať doma ja. A dokedy môžem zostať na pandemickej očr? Od 17 sú prázdniny to už očr neplatí, či? Ďakujem za každú radu
@matildecom ano mozete na pandemicku ocr....ci aj od 17.12. sa este uvidi...to budete riesit potom, skratka by ste vyhlasenie davali za cely december. Este uvidime ako sa vyjadri ministerstvo.

@ovaaa áno - všetky PN, ktoré začnú do 30.11. (vrátane) sa budú vyplácať po starom ako pandemické PN vyplácané SP od prvého dňa.