Od akého veku možno požiadať o invalidný dôchodok?
Ahojte.Je tu prosim niekto kto mi vie poradit alebo kto už ma skúsenosť?Syn má 16 rokov a má Detskú mozgovú obrnu. Od kedy môže požiadať o invalidný dôchodok?A ak mu bude schválený tak mu aj doplatia spätne niečo?Ďakujem za každé radu
@maminuska33 Prečo by mu mal štát niečo doplácať? Veď na neho poberáš roky opatrovateľský príspevok. A je na zamyslenie, že z toho žijete celá 5*členná rodina a ešte sa vám zdá málo.
Od 18r veku, čiže požiadate po dovŕšení dospelosti a oni mu ho po schválení doplatia od jeho 18 narodenín.
@maminuska33 Prečo by mu mal štát niečo doplácať? Veď na neho poberáš roky opatrovateľský príspevok. A je na zamyslenie, že z toho žijete celá 5*členná rodina a ešte sa vám zdá málo.
@anonym_a24648 trochu mimo nie? ID je nahrada mzdy toho kto pobera, opatrovatelsky je mzda tomu , kto sa stara... co to melies? dakuj bohu, ze dnes rano musis riesit len to, ci tvoj prispevok nebol mimo misu a nie starostlivost o chore dieta
@anonym_a24648 5 clenna rodina vyzije podla tvojich vypoctov z opatrovatelskeho ano? tak ty si pekne drbnuta a zjavne nemas paru
@anonym_a24648 5 clenna rodina vyzije podla tvojich vypoctov z opatrovatelskeho ano? tak ty si pekne drbnuta a zjavne nemas paru
@anonym_615c24 Drbnutý je niekto iný. Poznám ju, ona ani muž nepracuje, len stále riešia, na čo majú nárok, najmä ohľadom syna a čo by im kto dal a píše aj tu často ako získať nejaké príspevky.
Od 18r veku, čiže požiadate po dovŕšení dospelosti a oni mu ho po schválení doplatia od jeho 18 narodenín.
@billy_jean no podla toho či poberaju opatrovatelske, ja som mala tak že štat mi vyplatil 21 tisic eur na ucet ale len preto lebo na mna nepoberal nikto opatrovatelske a ja mam autizmus od malička ofic,skončene len 6 tried zakladnej skoly, neofic, mam aspon 3 triedy učnovky, takze u mna sa vyskytla choroba od malička lenze vtedy nebola dobra diagnostika ....
@anonym_615c24 Drbnutý je niekto iný. Poznám ju, ona ani muž nepracuje, len stále riešia, na čo majú nárok, najmä ohľadom syna a čo by im kto dal a píše aj tu často ako získať nejaké príspevky.
@anonym_a24648 ale ved maju choreho syna tak maju na vsetko narok na prispevky a tych teda je dost ....

Hlavnými podmienkami sú trvalý pobyt na Slovensku, invalidita uznaná posudkovým lekárom a vek aspoň 18 rokov. Na rozdiel od bežného invalidného dôchodku sa pri tomto type nevyžaduje stanovený počet rokov dôchodkového poistenia.
poberaš ty opatrovatelsky nie .. Nárok na výplatu vzniká najskôr dňom dovŕšenia 18 rokov.