icon

Od decembra 2020 mám zrušené dobrovoľné nemocenské poistenie

lenkitaa
8. apr 2021

V decembri min.roka mi skoncila materska, zrusila som aj DNP.Dnes som zistila,ze som v 6tt budem mat narok na matersku? Zamestnana niesom, som na RP

zalka
8. apr 2021

@lenkitaa ak sa prihlásiš na DNP tak áno

lenkitaa
autor
8. apr 2021

@zalka citam tu po internete a plati pre mna to,ze musim byt DNP min.26tyzdnov pred materskou?

1medvedik1
8. apr 2021

@lenkitaa neviem čo je RP.. Ale ja som tiež tehotná, riešila som toto hneď ako som to zistila. A tým že neplatím nemocenské tak nemám nárok na materskú. Mala by som nárok, keby si platím nemocenské 270 dní. Čiže ja keď som zistila že som tehotná tak by som musela saaakra dlho prenášať aby som mala nárok..

zalka
8. apr 2021

@lenkitaa ak chceš mať MD viac ako z minima tak áno, musíš sa teraz prihlásiť ... aby si stihla pred nástupom mať 26t poistenia

lenkitaa
autor
8. apr 2021

@zalka pri 10 mesacnej dcerke na,ktoru berem teraz RP mi chybali 2 mesiace do 270dni aby som mala narok na matersku to som doplatila a neviem teraz, ci sa to bude dat aj teraz vtedy som platila mesacne 630€ ale matersku som mala najvyssiu aka sa dala.

zalka
8. apr 2021

@lenkitaa kedy ti skončilo poistenie? lebo nie veľmi rozumiem čo píšeš, ak by ti chýbali dva mesiace tak by si nárok na MD nemala ...
to je jedno ... ak sa prihlásiš teraz ... je ne tebe aký VZ si zvolíš tak môžeš mať aj max. MD