icon

Odchod do zahraničia bez pasov

25. feb 2022

Ahojte, dá sa odísť do zahraničia, aj keď moje deti nemajú pasy? (2r. / 6m). Neviem už čo si myslieť o tej situácii a neviem, či to stihneme vybaviť. Bývame na blízkom východe. Ďakujem za info.

pribinak
25. feb 2022

Pas pre deti máš za 48 hodin

haley7897
25. feb 2022

Kde bývate?

viestta
Odpoveď bola odstránená
belllinka
25. feb 2022

Na blizkom vychode? 🤔 A deti sa ti tam narodili? Kde byvate?

viestta
Odpoveď bola odstránená
haley7897
25. feb 2022

Ak ste na blízkom východe, tak požiadaj na ambasáde o jednorazový cestovný doklad na cestu na Slovensko a tam zrychlene vybavíš pasy pre obe deti. Ak si na slovenskom východe, prejdi rovno na bod 'b'

belllinka
25. feb 2022

@viestta tak snad netreba pouzivat vyraz “blizky vychod”, no nic

kataina
25. feb 2022

Autorka, blízky východ je juhozápadna azia a egypt. Kde ste? A prečo tam nemate pasy? A chcete isť kam?

mamina0078
25. feb 2022

Pas vies vybavit aj do 48hod. Ale pokial potrebujes utekat tak rychlo z krajiny ktorej zatial nic nehrozi prave do nej utekaju od vojny za bezpecim by som zvazila psychologa. Samozrejme strach ma kazdy z toho ako sa to vyvynie a je to prirodzene ale pokial nemas ani tych par minut aby si si nasla lahko dostupne informacie (par klikov cez google) ako rychlo ziskas pas a pockat tych 48hod tak to uz je na zamyslenie podla mojho nazoru....

nyphadora
25. feb 2022

Ved v pondelok rano chodte vybavit pre obe deti. Urcite necestujte bez cestovneho dokladu 🙈.

moonlight1210
25. feb 2022

Ako sa chces orientovat v zahranici, ked tu mas problem si vygooglit, ci tak male deti potrebuju pasy a ako rychlo sa daju vybavit?

Nepanikar. Panika je zly radca. Urobite zle unahlene rozhodnutia. Mozete byt na nich potom v zahranici stratovi. Ostat s kuframi a malymi detmi na ulici v cudzom state nie je sranda.
Dobre si premyslite svoje kroky.

Pas pre deti (ak su obcania svk) vybas v zrychlenom konani za 48 hodin (pracovne dni, nie vikendy, nie sviatky) v klientskom centre. Vezmi si tam rodne listy deti so sebou, aj svoje doklady so sebou.

Necestujte bez dokladov, v krajnom pripade mozete tym dokonca riskovat, ze vam deti v tom inom state zoberu.

number19
25. feb 2022

@belllinka tak kazdemu je blizke nieco ine ... 🙂

matkahelka
25. feb 2022

po prve, pasy vies vybavit do 48 hodin. po druhe, aku mas predstavu- kam chces ist? ak hitler no.2 zautoci na SR, to uz bude vojna v celej EU, resp. v celej europe. takze odist do HU ci DE ti nepomoze. a povedzme si uprimne, cela europa sa do ameriky ci karibiku nezmesti.

marca12
25. feb 2022

@matkahelka ved preto ide uz teraz,aby mala zaistene miesto. Ked pojdeme vsetci naraz,nemusime sa tam dostat 🤣 robim si srandu a dufam,ze to srandou aj ostane. Neviem si predstavit akoby som s dvomi igelitkami utekala z domova