Odchod do zahraničia bez pasov
Ahojte, dá sa odísť do zahraničia, aj keď moje deti nemajú pasy? (2r. / 6m). Neviem už čo si myslieť o tej situácii a neviem, či to stihneme vybaviť. Bývame na blízkom východe. Ďakujem za info.
Kde bývate?
Na blizkom vychode? 🤔 A deti sa ti tam narodili? Kde byvate?
Ak ste na blízkom východe, tak požiadaj na ambasáde o jednorazový cestovný doklad na cestu na Slovensko a tam zrychlene vybavíš pasy pre obe deti. Ak si na slovenskom východe, prejdi rovno na bod 'b'
Autorka, blízky východ je juhozápadna azia a egypt. Kde ste? A prečo tam nemate pasy? A chcete isť kam?
Pas vies vybavit aj do 48hod. Ale pokial potrebujes utekat tak rychlo z krajiny ktorej zatial nic nehrozi prave do nej utekaju od vojny za bezpecim by som zvazila psychologa. Samozrejme strach ma kazdy z toho ako sa to vyvynie a je to prirodzene ale pokial nemas ani tych par minut aby si si nasla lahko dostupne informacie (par klikov cez google) ako rychlo ziskas pas a pockat tych 48hod tak to uz je na zamyslenie podla mojho nazoru....
Ved v pondelok rano chodte vybavit pre obe deti. Urcite necestujte bez cestovneho dokladu 🙈.
Ako sa chces orientovat v zahranici, ked tu mas problem si vygooglit, ci tak male deti potrebuju pasy a ako rychlo sa daju vybavit?
Nepanikar. Panika je zly radca. Urobite zle unahlene rozhodnutia. Mozete byt na nich potom v zahranici stratovi. Ostat s kuframi a malymi detmi na ulici v cudzom state nie je sranda.
Dobre si premyslite svoje kroky.
Pas pre deti (ak su obcania svk) vybas v zrychlenom konani za 48 hodin (pracovne dni, nie vikendy, nie sviatky) v klientskom centre. Vezmi si tam rodne listy deti so sebou, aj svoje doklady so sebou.
Necestujte bez dokladov, v krajnom pripade mozete tym dokonca riskovat, ze vam deti v tom inom state zoberu.
po prve, pasy vies vybavit do 48 hodin. po druhe, aku mas predstavu- kam chces ist? ak hitler no.2 zautoci na SR, to uz bude vojna v celej EU, resp. v celej europe. takze odist do HU ci DE ti nepomoze. a povedzme si uprimne, cela europa sa do ameriky ci karibiku nezmesti.
@matkahelka ved preto ide uz teraz,aby mala zaistene miesto. Ked pojdeme vsetci naraz,nemusime sa tam dostat 🤣 robim si srandu a dufam,ze to srandou aj ostane. Neviem si predstavit akoby som s dvomi igelitkami utekala z domova

Pas pre deti máš za 48 hodin