Odhlásenie vozidla

biaa
2. mar 2023

Ahojte prosim o radu dlho som vozidlo neprepisovala. V prípade že auto predám z ineho okresu do ineho, môžem ho odhlásiť kdekoľvek osobne? Teda pani ktorá ho bude pravdepodobne kupovat je z Ružomberka ja z Turcianskych teplic teda jednoduchsie by bolo sa stretu v ruzomberku na polícii ja vozidlo odhlásim a ona hneď prihlási da sa to?

Keď budeme osobne na mieste je potrebná overená kupna zmluva na prepis alebo nie ?

Dakujem

marzii35
2. mar 2023

@biaa uz sa neodhlasuje ale rovno sa prihlási a automaticky sa odhlasi. Pred prihlásením musi byt uzatvorená poistka od kupujucej

biaa
autor
2. mar 2023

@marzii35 takze stačí kúpna zmluva a pani si pôjde prihlasit vozidlo v mieste trvalého bydliska? A aku ja mám záruku že cestou niekde nenabura ešte na “mojom” aute👀

biaa
autor
2. mar 2023

Dlho som neodhlasovaný už je to tak minimálne 7-8 rokov a viem že vtedy sme šli obaja osobne. Stačí teda s pani podpisat kupno predajnu všetky doklady jej dat plu si ona musí vybavit vopred PZP a auto len prihlasi? Ak aom spravne pochopila

marzii35
2. mar 2023

@biaa treba jej dat vasu plnu moc. Na matrike vam overia. No nemate ziadnu istotu. Toto iste akurat riesim. Info mam priamo z dopravneho inšpektorátu. Ak ho ona neprihlási vozidlo bude stale napísané na vas

biaa
autor
2. mar 2023

@marzii35 a nieje v tom prípade lepšie ísť s nou osobne na inšpektoráte podpisat zmluvu pockat kým pani prihlasi a vybavene? Ide o to že som v zahranici a buď ho vezme pani alebo niekto iný lenže na Slovensku byt dlho koli tomu nemôžem auto teda nechám mame relatívne môžem nechať aj mnou podpísanú zmluvu a druhý podpis hodi ktokoľvek auto kupi. Len potom sa môže stat že auto ostane napisane na mna a čo potom..

marzii35
2. mar 2023

@biaa najlepšie je ist spolu. Je to 5 minut roboty a mate istotu

gabika8855
2. mar 2023

@biaa ak mate moznost a cas chodte spolu a mate istotu

lalenka33
2. mar 2023

V januári sme kupovali auto z iného okresu, od nás viac ako 200km, predávajúcej sme nechali splnomocnenie, ona auto sama odhlásila a rovno aj prihlásila na nového majitela, my sme jej len poslali číslo novej poistnej zmluvy na auto. Tiež nám nechcela dať auto bez odhlásenia s tým, že čo keby sme ho neodhlásili. My sme nemali možnosť ísť s ňou na dop.inšpektorát lebo nemali volný termín a nás tlačil čas kvôli odchodu do zahraničia. Najlepšia voľba je, keď pôjdete spolu.

biaa
autor
3. mar 2023

@lalenka33 no ide o to že ja auto nechávam na Slovensku pracujem v zahranici takze nemôžem na Slovensku ostať dlho rada by som nechala splnomocnenie mame ak ho teda pani s ktorou to mám dohodnute nezoberie. Čiže potom stačí keby mamina sla s novým kupcom na inšpektorát zmluvu netreba a len spravia prepis je jedno teda v akom okrese?

lalenka33
3. mar 2023

@biaa ty môžeš nechať mame splnomocnenie samozrejme, tvoja mama môže ísť potom s kupcom kdekolvek na prepis, keďže ju ty k tomu splnomocníš. Ale to, či k tomu treba aj zmluvu alebo nie ti neviem povedať. My sme nechali splnomocnenie na prepis vozidla predávajúcej a teda neviem, či od nej pýtali aj zmluvu alebo nie. Ale veď tú zmluvu musíš tak či tak aj s prípadnou novou kupujúcou uzavrieť.

petrife
3. mar 2023

Pred mesiacom sme kupovali auto, takže mám čerstvé skúsenosti. Stačí, aby si ty ako predávajúca dala kupujúcim podpísať kúpno-predajnú zmluvu, oni ti zaplatili (manžel išiel do banky s predávajúcim, aby mal istotu, že sme zaplatili) a potom mu predávajúci dal overené splnomocnenie na prepis auta (vzor isto nájdeš na nete) a veľký aj malý technický. My sme si potom uzavreli PZP a manžel išiel auto prihlásiť, tým sa aj odhlásilo z pôvodného majiteľa. Potom mu ešte poslal kópiu nového veľkého technického, aby si predávajúci odhlásil svoje PZP.

biaa
autor
3. mar 2023

@petrife dakujem krasne 🙂) problem je v tom že neviem či ho vude odomna dotyčná kupivat ak sa jej nebude pacit kupi ho niekto iný a tu nastáva problem. Teda neviem kto na zmluve bude nebudem to vybavovat ja asi to teda urobime tak ako pise pani blizsie splnomocnenie bude mat mamina sk sa pani rozhodne posle mi peniaze účtom pripadne odovzdá mamine osobne a keď peniaze pridu mamina s nou skoci na dopravný auto prepisat malo by to snáď takto stacit?

petrife
3. mar 2023

@biaa ani u nás nebolo isté, že to auto kúpime, muž išiel s kamarátom, že ho pozrú a keď nebude dobré, tak neberú. Ten predávajúci mal v kúpnej zmluve iba svoje údaje, až keď muž povedal, že ho kupuje, tak normálne perom dopísal svoje údaje, obidvaja podpísali. A splnomocnenie tiež, mal overené iba svoje údaje a manžel si potom dopísal svoje, tie nemuseli byť overené. Predávajúci už s nami nikam nemusel chodiť, všetko sa vybavilo naraz. Naozaj je to teraz celkom jednoduché.

biaa
autor
3. mar 2023

@petrife jasne už chapem super dalujem tak pripadne spravím tak 🙂) čiže vy ako kupujúci ste dostali vsrtko a vrátane oboch technickou a predávajúci vám dal kupno predajnu a splnomocnenie a viac neriešil?

petrife
3. mar 2023

@biaa áno, presne tak, on už mal pripravenú zmluvu aj splnomocnenie so svojimi údajmi a naše sa až potom dopisali, keď sme sa rozhodli auto kúpiť. Potom muž s predávajúcim zbehli do banky (pre istotu, ale dalo by sa aj na účet poslať cez IB, ale tak chceli sme to takto, až sme krytí všetci) a kupujúci nám potom dal obidva technicaky a prepis sme už riešili my u nás.

petedea
4. mar 2023

@biaa Nechapem tento primitivny chory zaostaly debilny system.
To akoby sme boli este stale v stredoveku, ked sa informacie sirili postovym holubom a poslom na koni.

Policia ma system prepojeny, takze nechapem, z akeho debilneho dovodu, sa auto v povodnom okrese neda odhlasit a hned aj prihlasit do noveho.
To aki dementi vymyslaju tieto primitivne postupy???

skeblicka77
4. mar 2023

@petedea veď ale už sa to tak robí od januára, asi nemáš nové informácie. Dokonca to urobíš na hociktorom DI, nemusíš ani v mieste bydliska

maranco
4. mar 2023

@biaa evidenciu vozidla môžeš vybavovať aj cez internet ak máš občiansky preukaz vydaný po 7/2021, ak máš starší OP môžeš si ho bezplatne vymeniť za nový.

Pozri si
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

biaa
autor
4. mar 2023

@maranco ahoj Ano to viem robila som tak napisledy keď som sa stahovala a uzo prehlbovala z okresu do okresu len keďže auto bude mimo mna a ja v zahranici rada by som to spravila inak ;/ nikdy nevieš ako to môže niekto cudzi zneužiť nemám záruku že auto prihlasi a pod

biaa
autor
4. mar 2023

@skeblicka77 no aspoň tak ja som auto prepisovala niekoľko tokov dozadu a ešte na Ukrajinca no to boli opletacky strašne 😃 tak toto bude jednoduchsie