icon

Odhlásenie z úradu práce pri poberani invalidného dôchodku

15. jún 2026

Ahojte, mam taku mensiu dilemu, odhlasil sa tu niekto pri poberani ciastocneho invalidneho dochodku z uradu prace? Som evidovana nieco vyse pol roka, podporu mam uz vybranu a pride mi, ze sa tam chodim zbytocne hlasit, stat za mna plati odvody tak ci tak, prepodkladam, ze ked si najdem pracu tak opat sama.

markusrasford
15. jún 2026

@anonym_autor treba sa odhlásiť. Tak ako píšeš štát platí odvody

autor
15. jún 2026
@markusrasford

@anonym_autor treba sa odhlásiť. Tak ako píšeš štát platí odvody

@markusrasford uz som si aj vytlacila papier, myslela som na nejake benefity, ale v podstate tam pre mna nic nie je

anonym_b47688
15. jún 2026

možno nejaký rekvalifikačný kurz?

anonym_0399ed
15. jún 2026

@anonym_autor ak ostaneš evidovaná a nájdeš si prácu tak ti UP vie prispievať na cestovné napriklad

anonym_be8b63
15. jún 2026
@anonym_0399ed

@anonym_autor ak ostaneš evidovaná a nájdeš si prácu tak ti UP vie prispievať na cestovné napriklad

@anonym_autor Áno, ako píšu, môžeš požiadať o preplatenie rakvalifikacneho kurzu, v prípade, že sa zamestnáš, môžeš požiadať o príspevok na dochádzku za prácou. prípadne môže mať určité výhody aj zamestnávateľ, ak zamestná znevýhodneného uchádzača o zamestnanie. Poberateľ invalidného dôchodku je znevýhodneným uchádzačom o zamestnanie.

anonym_4cda9b
15. jún 2026
@anonym_be8b63

@anonym_autor Áno, ako píšu, môžeš požiadať o preplatenie rakvalifikacneho kurzu, v prípade, že sa zamestnáš, môžeš požiadať o príspevok na dochádzku za prácou. prípadne môže mať určité výhody aj zamestnávateľ, ak zamestná znevýhodneného uchádzača o zamestnanie. Poberateľ invalidného dôchodku je znevýhodneným uchádzačom o zamestnanie.

@anonym_be8b63 o takých sa bohužiaľ nikde netrhajú

autor
15. jún 2026
@anonym_b47688

možno nejaký rekvalifikačný kurz?

@anonym_b47688 uz som sa informovala, ze up to uz neponuka, ale mozem sa prihlasit ako hladatel prace bez nutnosti hlasenia sa a je moznost požiadať o kurz, aspon tak mi to uradnicka vysvetlila, ale na inom pracovisku, rozmyslam, lebo je leto a tesne pred odletom tam mam ist a nie velmi mi to vyhovuje, v podstate to mam aj dost od ruky

autor
15. jún 2026
@anonym_be8b63

@anonym_be8b63 prispevok ma dochadzanie potrebovat nebudem som z velkeho mesta

anonym_0b6c01
15. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_be8b63 prispevok ma dochadzanie potrebovat nebudem som z velkeho mesta

@anonym_autor Tak potom nema zmysel byt evidovana na UP, ja som tiez odhlasena uz 4 roky..

autor
15. jún 2026
@anonym_0b6c01

@anonym_autor Tak potom nema zmysel byt evidovana na UP, ja som tiez odhlasena uz 4 roky..

@anonym_0b6c01 tiez ste na ID? som si vravela prinajhorsom keby sa nieco zmenilo sa mozem o 3 mesiace prihlasit zase

anonym_0b6c01
15. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_0b6c01 tiez ste na ID? som si vravela prinajhorsom keby sa nieco zmenilo sa mozem o 3 mesiace prihlasit zase

@anonym_autor Ano som.. A ano, vzdy sa viete znovu zaevidovat. Ale pre mna to nema ziaden zmysel, akurat nevyhodu v ustavicnych navstevach tam a dokladovani hladania si zamestnania.

popoluska340
15. jún 2026

Ja som tak bola pred 9 rokmi,aj ma nakoniec vyradili z uradu prace ,zbytočne som tam chodila .To mi navrhla pani na urade aj tlačivo vytlačili ja som len podpisala a tym sa to pre mna skončilo.

autor
15. jún 2026
@anonym_0b6c01

@anonym_autor Ano som.. A ano, vzdy sa viete znovu zaevidovat. Ale pre mna to nema ziaden zmysel, akurat nevyhodu v ustavicnych navstevach tam a dokladovani hladania si zamestnania.

@anonym_0b6c01 ved to si hovorim, ze da sa o tri mesiace opat, predpokladam, ze do konca leta mi ani nenapadne

autor
15. jún 2026
@popoluska340

Ja som tak bola pred 9 rokmi,aj ma nakoniec vyradili z uradu prace ,zbytočne som tam chodila .To mi navrhla pani na urade aj tlačivo vytlačili ja som len podpisala a tym sa to pre mna skončilo.

@popoluska340 to aj mne navrhla