Odkedy sa ráta karanténa?
Ahojte, manžel je pozitívny, ale keďže v čase keď sa nakazil som bola pár dní s deťmi mimo. Čiže keď zistil že bol s pozitívnym, domov sme sa nevrátili. On je sám v karanténe. 9.12. keď zistil že bol s pozitívnym išiel na antigén ktorý bol ešte negatívny. Kolega ho nahlásil ako blízky kontakt keďže boli spolu a od 10.12. mal karanténu lebo čakal na PCR test. 15.12. mu hygiena dala termín na PCR test a 16. poobede mal pozitívny výsledok. Hygiena mu ráta karanténu 10dní od dňa testovania, no ja som mala informáciu že sa to ráta do dňa obdržania výsledku. Problémom je štedrý večer. Muž hovorí že keď 24.12. je posledný deň karantény tak domov prísť môžme na štedrú večeru. Ja ale neviem čo robiť, obávam sa aby ešte nebol infekčný. Keď som ja volala na ruvz povedali že ešte nemôžme, jemu ruvz v inom okrese povedalo že sa dá. Skúšala som to hľadať na stránke uvz ale nepodarilo sa mi to. Máte niekto presné aktuálne info kedy sa môžme vrátiť? Resp. ako dlho je reálne infekčný ? Ďakujem pekne.
Prosim vas ak som od 18.1. v karantene ktorym dnom mi konci? 27.1. alebo 28.1. nakolko dr povedala ze si mam prist po 10 dnoch pre ukoncenie PN a odvtedy uz pre istotu ani nedviha tel.
@v3rca11 prepacte ja som to zle napisala 18.1. ma testovali, takze skor moja otazka smerovala ci sa uz tento den zapocitava ako prvy den karanteny. Vacsina koho sa pytam mi hovori ze mam byt doma od 18 do 28 a az od 29 "sloboda" a moznost nastupit do prace. Dr len oznamila byt 10 dni v karantene ale ku ktoremu datumu mi konci, lebo ja som si myslela ze 27. ale ludia na nete tvrdia 28 a dr sa neviem dovolat 😕 tak v tom mam chaos.

@miriam_s zalezi ci bude mat priznaky 24.12., ak by mal, karantena sa predlzuje, ak nebude mat konci mu 25.12