Odmietnutie práce z ÚPSVAR
Ahojte, sestra bude končiť teraz v máji štúdium a nechce pokračovať na VŠ. Manželov otec ju zamestná v ich firme ale až od septembra keď odíde jedna pracovníčka do dôchodku. Zatiaľ tam už rok brigáduje a zaúča sa aby mohla tu pani plne nahradiť. 3 mesiace bude musieť byt sestra evidovaná na úrade práce. Čo robiť v prípade že jej bude ponúknutá práca vo fabrike za pásom? Dá sa odmietnuť bez toho aby ju vyradili? Stačí nejaký doklad o tom, že bude zamestnaná o tri mesiace? Alebo stačí zatiaľ aj potvrdenie o brigáde. Ďakujem za každú radu.
@zalka ďakujem to som vôbec nevedela
ale pozor rodičia stále majú nárok na danový bonus a na rodinné prídavky, ale sestra nesmie mať pracovnú zmluvu môže mať cez leto len dohodu.
@zalka na dohodu má už rok v septembri by mala dostať zmluvu na plný úväzok. Ak nastúpi 5. septembra bude musieť doplatiť tie 4 dni poistenie ?
Ano ... za 4 dni bude musieť platiť odvody do ZP, ak nedostane pracovnú zmluvu od 1.9.
@zalka ďakujem
@ell_mala áno môže do 7 dní ... ale ona bude mať PP a zrejme jej začne od pondelka , preto taký dátum, a ak je 1.9. sviatok, 2.9. piatok, potom víkend tak čo sa pôjde evidovať 2.9. a odhlási sa hned aj 2.9. z evidencie aby mohla od 5.9. pracovať.
Skrz toho je lepšie mať PP od 1.9. aj kvôli nároku na dovolenku.
@zalka áno preto od 5.9 lebo je pondelok. Ďakujem za vysvetlenie spravíme zmluvu od 1.9 teda. Tým pádom sa nemusí evidovať vôbec?
nie nemusí vôbec ísť na UP ...
@zalka ďakujem
Studentom prestava byt dnom vykonanej statnej skusky, nie az do augusta, to by bola ak by pokracovala dalej automaticky, zaregistrovat sa treba do 8mich dni
ahoj, ja ked som bola v podobnej situacii, ze som mala slubenu pracu od nejakeho terminu, tak som to normalne povedala pracovnicke a ona si to poznacila a na ziadne pohovory z uradu prace ma neposielala.
Ked konci SŠ, je studentom do 31.8. Ja som bola evidovana dva mesiace na ÚP s tym, ze som do tych papuerov uviedla, ze mam uz dohodnutu pracu od daneho datumu a nikto mi ziadnu pracu nenukal ani ma na pohovr neposielal. Iba som sa prisla raz mesiac podpisat.

Sestra je do 31.8.2022 študentom, Nemusí sa evidovať na UP.