Odstúpenie od kúpnej zmluvy
Ahojte, pred týždňom sme predali 5 ročné auto. Bolo havarované, o čom sme kupujúcu oboznámili, a je to aj v zmluve napísané, že auto bolo búrané. Dnes volala, ze chce odstúpiť od zmluvy, lebo havarované auto nechce. Ja som vravela mužovi, nech sa kašle na ňu, vedela o tom, podpísala to. Ale muž sa jej teraz snaží vnútiť kompenzáciu. A ja som strašne naštvaná, kúpila to za smiešnu cenu zrovna preto, že bolo po havarii, hoc to klampiar spravil tip top.
Co robiť prosím vás?
Trepnuť mužovi po hlave a nech si kompenzáciu dá zo svojho. 🙄 Ak tam nie sú skryté vady, tak by som neriešila.
Trepnuť mužovi po hlave a nech si kompenzáciu dá zo svojho. 🙄 Ak tam nie sú skryté vady, tak by som neriešila.
@kavasmliekom nie, žiadne iné vady to nemalo. Začalo to tým, že ráno písala ze vlastne ani neviem aký servis sa robil a co bude treba. Za 20 000km bude treba meniť rozvody, to jej napísal. A zrazu začala pesnička o nehode. Normálne pením
Ak je špekulanta už mohli vymeniť súčiastky v aute a vrátili by vám ho v horšom stave ako bol.
Ak je špekulanta už mohli vymeniť súčiastky v aute a vrátili by vám ho v horšom stave ako bol.
@maranco však ja hovorím, vedela co kupuje, videla rozsah poškodenia, aj carvertical mala podložený, že áno, bolo burane. Bola tu pri kúpe a celá natešená, nezaujímali ju pneu, olej, vôbec nič. A zrazu otočka a nechcem a dovi. A mechanik mi povedal, že blabla. Tak asi mechanik jej skôr ponúkol iné auto. Lebo neovplyvňuje to jazdné vlastnosti, ani bezpečnosť. Ja som sa na ňom vozila s bábätkom a tiež nie som padnutá na hlavu
Ignorovat. Neposielat ziadnu kompenzaciu, pravdepodobne to nou neskonci a bude chciet dalsiu atd. Ako pisu, auto uz moze byt vybrakovane. Kopec spekulantov takto funguje. Ak sa dovolava na nieco na co zmluvne nema narok, tak ignorovat.
Ak ho nechce, nech si ho sama preda.
Jednoducho to ignoruj. To sú bežné praktiky podvodníkov. Najprv auto kúpia a po pár dňoch sa ozvú a snažia sa z predávajúceho vytrieskať peniaze rôznymi spôsobmi, napr.:
- budú tvrdiť, že sa niečo "zrazu" pokazilo a bolo to treba vymeniť. Preto od predávajúceho žiadajú uhradiť náklady na opravu (napr. rozbil sa štartér, odišla spojka, zasekla sa prevodovka a museli ju vymeniť).
- vymontujú z auta nejaké schopné veci a nahradia ich starými. Následne budú tlačiť na predávajúceho, až kým im auto nezoberie späť a nevráti kúpnu cenu.
- žiadajú nejakú kompenzáciu či zľavu z predajnej ceny od predávajúceho kvôli rôznym vykonštruovaným chybám či poruchám na vozidle.
Takže pekne ju informujte, že ste jej predali auto v takom stave, v akom bolo, o jeho stave bola informovaná, vedela, že to nie je nové auto, cena zodpovedala opotrebeniu a stavu auta a s cenou súhlasila. Preto nevidíte dôvod na žiadnu kompenzáciu ani vrátenie auta.

@právne poradenstvo je tu skupina skús sa tam poradiť... ale podľa mňa keď je to v zmluve nemá veľmi čo riešiť... a muž nech nič nekompenzuje isto je to špekulantka a o to jej ide...