Opatrovanie starých rodičov

28. apr 2024

Dobrý večer,
Chcem sa opýtať či máte niekto skúsenosť s mojou situáciou...
Na úrade práce, som si podala žiadosť na opatrovanie starých rodičov nakoľko majú rôzne ochorenia a sú už dávno dôchodci... Lenže na úrade mi povedali že všetko dajú posúdiť posudkovému lekárovi a potom sa uvidí či mi opatrovanie schvália alebo nie. To je v poriadku myslím si ze by to malo byt schválené ale tak uvidím, na spracovanie žiadosti je 90 dní a potom mi dajú info.či mi schvália alebo nie. To znamená ze až v auguste budem vedieť o schválení alebo neschválení.
Ak mi schvália budú mi predošlé mesiace opatrovania vyplatené (ododňa podania ziadosti) chem sa opýtať ako je to s kontrolou ktorá chodí z úradu ci by mohli prísť aj v mesiacoch kedy ešte nie sú info. o starých rodičoch posúdené posud. lekárom - teda skôr ako august.
Ja som nezamestnaná. Pýtam sa preto lebo by som potrebovala odísť od nich na pár dní bola by som ďaleko asi 150km a nechcela by som aby to bol problém s úradom resp. kontrolou ak by prišli, ze prečo som odcestovala a mohla by som prísť o peniaze aj keď inak som stále s nimi a starám sa...
Pripadne ako je to s kontrolami všeobecne zažili ste to niekto "na vlastnej koži"
Ďakujem 🙂

tinky2552
28. apr 2024

Otec opatruje babku cca štvrť roka+- a neprišla im kontrola počas toho ako čakali na schválenie. Myslím si, že to nie je ani možné keď nemáte vyrozumenie od posudkoveho lekara.

rozculena
29. apr 2024

to,že majú choroby a sú dávno dôchodcovia,nič neznamená.Mne neschválili na otca,ktorý nevie pomaly chodiť.....