icon

Osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov

13. feb 2025

Ahojte,
vznikla nam doma situacia, pre ktoru sa potrebujem do Socialnej poistovne prihlasit ako "osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov" na dieta, ktore navstevuje matersku skolu. Viem, ze dieta v tomto pripade moze navstevovat MS, no niekde som pocula, ze len na 4 hodiny, inde ze moze byt v MS aj cely den. Neviete prosim nejaky spolahlivy zdroj, kde by som si to nacitala? Zo Socialnej a Zdravotnej poistovne mam totiz roznorode informacie a nechcem riskovat zbytocne pochybenie. Dakujem pekne ❤️

elanor
13. feb 2025

nenahlasujes sa na socialnu poistovnu, ale na tvoju zdravotnu.
Dieta moze byt v MS max. 4 hodiny. Pozor, nie len chodit na 4 hodiny, ale musi byt aj papierovo prijate na pol dennu starostlivost. Takze ak mas dieta prihlasene na celodennu starostlivost, musis u riaditelky spisat ziadost na poldennu. Je to v podstate formalita, vypises a podpises papier, ze od datumu toho a toho ziadas o poldennu starostlivost, odovzdas riaditelke a je hotovo.

zuzanaete
14. feb 2025

Dlzka pobytu v skolke zavisi, ci vyplacanie rodicaku pokracuje (cize ide o zdravotne dovody) alebo nie. Ak nebudes dostavat rodicak, tak dieta moze byt iba 4 hodiny.

aliziana
14. feb 2025

Spoľahlivý zdroj? Napr. tu (platí to pre všetky poisťovne, len Dôveru mi našlo prvú): https://www.dovera.sk/poistenec/potrebujem-pora...

mogaa
14. feb 2025

Musí byť papierovo nahlásené v škôlke len na 4hodinový pobyt....a aj to len v prípade, že nie je v rozhodnutí či v lekárskej správe napísané že sa neodporúča kolektív či detské zariadenie...ak by si ho mala na celodenný pobyt a zistia to(robia náhodné kontroly nakoľko majú k dispozícii zoznamy detí z MŠ), tak musíš celú sumu vrátiť...

autor
14. feb 2025

Super, dakujem krasne za info ❤️ ja som malu uz pred casom nahlasila, ze bude chodit len na 4 hodiny, len som chcela mat istotu.