icon

Otázky o potvrdení o prijme a jeho správnom odovzdaní

zemiacikpeceny
12. feb 2026

Ahojte,
Potrebovala by som sa opytat ako to funguje. Ja som dneska mala odovzdat potvrdenie o prijme mojmu zamestanavtelovy (z inej prace) ale poslala som ho bez podpisu a peciatky. Viem si vypitat potvrdenie od toho zamestanavatela aby mi priznanie spravili inde aj ked som im uz povedala ze to chcem od nich? Ako to funguje prosim? (Som všade na študentsky uvazok ale spolu som zarobila viac ako je ta nezdanitelna alebo ako to funguje) prosim pomožte
Ďakujem!!!

1radula1
12. feb 2026

Áno, môžeš si od toho zamestnávateľa požiadať nové potvrdenie s podpisom a pečiatkou. Tam by nemal byť žiadny problém nahlásiť to spätne, aj keď si im už raz povedala, že to chceš od nich. Stačí, ak im napíšeš alebo zavoláš a povieš, že potrebuješ správne potvrdenie pre daňové priznanie či ročné zúčtovanie.

zemiacikpeceny
autor
12. feb 2026
@1radula1

Áno, môžeš si od toho zamestnávateľa požiadať nové potvrdenie s podpisom a pečiatkou. Tam by nemal byť žiadny problém nahlásiť to spätne, aj keď si im už raz povedala, že to chceš od nich. Stačí, ak im napíšeš alebo zavoláš a povieš, že potrebuješ správne potvrdenie pre daňové priznanie či ročné zúčtovanie.

@1radula1 Dakujem!! Ale viem si to vypitat aj od tej učtovničky čo mi to mala spracovat lebo od nej mi neprišlo to potvrdenie. Mala som len to z druhej prace.

anonym_652961
12. feb 2026

Ak si mala dvoch zamestnavatelov, môze ti to urobiť ktorýkoĺvek, ktorého požiadaš a doložiš mu potvrdenie od toho druhého.

aliziana
12. feb 2026

@zemiacikpeceny však sa opýtaj priamo tam, kam si to odovzdala a podpisovala, že chceš zúčtovanie. Možno Ti to už medzitým spravili...

unbeholfen
13. feb 2026

A ja sa chcem spýtať, že mal som piatich zamestnávateľov v minulom roku, a to potvrdenie mám len od troch. Od zvyšných dvoch chýba, a nemam ani výplatné pásky. Ako mám postupovať? AI radí že nech si to spravím z tých čo mám aby som sa vyhol pokute. A čo obdobia keď som bol nezamestnaný? Na úrade práce som nebol evidovaný keďže som invalidný dôchodca. Aké potvrdenia vlastne potrebujem, kým to odovzdám niekomu kto to spraví? A kto to vlastne spraví? Súčasný zamestnávatel to nechce spraviť.