icon

Otec a OČR - diskriminácia v kolektívnych zmluvách

zuzik1822
6. mar 2025

Ahojte rada by som sa spýtala ako je to s Očr pokiaľ by chcel ísť otec dieťaťa snim ale v kolektívnej zmluve sú za to diskriminovaný . Totiž to čo firme kde robí partner uprednostňujú ženu. Nevidela som kolektívnu zmluvu síce ale príde mi to ako nonsens aby diskriminovali muža len za to že chce ísť na Očr . Však toje dávka zo sociálnej poisťovne nie ? Stým zamestnávateľ nič nemá, či sa mýlim?

Strana
z2
zuzik1822
autor
6. mar 2025

@zuzinabila to je teda 🥺

zuzik1822
autor
6. mar 2025

@candii keby mal zmluvu doma by som sa pozrela ale neviem či ju doma má

zuzik1822
autor
6. mar 2025

@candii no a už je stoho to že môže ísť na Očr ale príde o bonusy 🤦🏽 ja tomu fakt nerozumiem niekedy tým jeho názorom a Očr platí odvody kto potom,?

mamina7070
6. mar 2025

@zuzik1822 odvody plati stat pri OCR. Vy mate rozdelene financie?

zuzik1822
autor
6. mar 2025

@sasa1310 no neoplatí ale práveže aj to spomínal robí síce na zmeny ale nemá príplatok Max za víkend

lienka.7
6. mar 2025

@zuzinabila štatistiky o zneužívaní PNky sú veľmi dobre známe... vyhlasaj si info na webe SP alebo v tlači.
A vidíme to aj tu... PN pomaly od oplodnenia, lebo vsak mam asi "smrtelnu" chorobu, vsak? Detto OCRky, ze?
A keď už teda ide o to, "Pecok" mas 7, keby si teda využila každý 1 mesiac, stále mas 5 mesiacov, kedy môžeš dostať bonus. Detto pri PNke. Ty si PN každý mesiac nebodaj? Nikto ta nediskriminuje, ze nemôžeš byt PN alebo ísť k lekárovi. Ci? No a keď nejdeš, dostaneš bonus, teda odmenu. Odmena je nenarokovatelna časť mzdy mimochodom. Cize nemáš na nu narok automaticky, len po splnení stanovených podmienok. Co na tom nechapes?

zuzinabila
6. mar 2025

@lienka.7 u mňa je odmena za dobre vykonanú prácu bez ohľadu na to, či som bola chorá alebo šla k lekárovi. a poviem ti tajomstvo, už 6 rokov som nebola na PN. ale nie kvoli trápnym dochádzkovým bonusom, to nie je moja motivácia...lekára navštevujem pravidelne- preventívka obvodný, preventívka gynda, preventívka zubár, zubná hygiena, sono prsníkov, mamografia atd, atd,a financie sa mi nekrátia ani popri tých návštevách. kto je na tom lepšie? neviem, prečo to tak veľmi obhajuješ tie dochádzkové bonusy, ale ak je to tvoj prípad, je mi to ľúto, si obeť systému.

sasa1310
6. mar 2025

@zuzik1822 a čo nechápeš, veď na OČR nech chodí ten z vás, koho to bude menej stáť. Komu to urobí menší rozdiel

eeffka
6. mar 2025

@sasa1310 matematicky ano ale zasa tiez radost mat pracovnicku ktorej zakasle dieta a uz jej niet
Ked sa rodicia prestriedaju az tak to v praci nevytoci

lienka.7
6. mar 2025

@zuzinabila ja žiadne dochádzkové bonusy neobhajujem, ale nevidím na nich jednoducho nič zle. Je to iba jeden z "benefitov". A prácu mas odvádzať dobre, aj bez odmeny. Lebo za to dostávaš predsa plat. Odmena je za prácu naviac, nie za to, ze si robíš zodpovedne svoje vlastnu prácu. Ale vidím, že toto Slováci nikdy nepochopia.
A vieš, ono je trosku rozdiel ísť na pol dna na preventívnu, sono, zubárovi a pod.. ako si vziať na 2 týždne OCRku, lebo sú prázdniny a ja nemám kde dat dieta. Ako sa to tu robí bezne... a dovolenku pekne šetriť, vsak?

Strana
z2