Otec dieťaťa v kóme v rakúskej nemocnici
8. apr 2020
Ahojte. Otec mojej dcery je Slovák a leží v kóme vo Viedni cca 3 roky.
Otázky: prečo ho neprevezu na SK?
Musí tam byt poistený, aby tam mohol byt hospitalizovaný? Musel mat odpracované?
Musel mat prechodný, trvalý pobyt v Rakúsku? Ma moja dcéra nejaké finančné nároky z tohto štátu? Dakujem.
@maciatkolulu no ved o tych davkach ani nepisem, je to zlozita situacia a bola by, aj keby bol na slovensku, nieto este takto, ale topiaci sa aj slamky chyta...
@maciatkolulu dakujem.

@lindusss2016 pozri môžeme tu len polemizovať, ale ona netušila, čo sa deje, teda asi, keďže sa teraz pýta, čo a ako, ako mohol zo dňa na deň začať, tak mohol aj prestať, nikto v rakúsku zaručene nie je na prístrojoch tri roky na Slovensku poistku, ktorú mu podľa všetkého nikto neplatil. Takže ak by mala záujem o peniaze, mala to riešiť skôr, teraz to vyzerá minimálne dosť hamtavo. A opakujem aj ja v rakúsku sa takéto veci nedajú len tak vybaviť, ja reálne čakám na prídavky vyše roka a to tu žijeme, dieťa ti je v škôlke, dieťa má otca poctivo pracujúceho v rakúsky a samozrejme žijeme spolu ako manželia. A nedostáva mé ani cent. Zatiaľ. Ona ho nemá ani v rodnom liste.... Nič nevie, ani nezistí, keďže nie je rodina, môže ísť kam chce.... Ale v rakúsku sa s ňou nikde baviť nebudú.