icon

Ovplyvní počet dní dovolenky dávku v nezamestnanosti?

veron_5
9. jún 2025

Ahojte, chcela by som poradiť.
Po rodičovskej dovolenke sa už neplánujem vrátiť do práce preto by som chcela využiť navýšenie dávky po rodičovskej tým, že si dám 1 deň dovolenky a nasledujúci deň dám ukončenie pracovného pomeru dohodou. So šéfom som dohodnutá. Viem že diskusií na túto tému je tu veľa ale nikde som nevedela nájsť, že ako vychádza dávka v prípade že mám len 7,5 dna dovolenky. Vie to nejako ovplyvniť tu výšku ? alebo v tom prípade mam nárok na klasickú dávku v nezamestnanosti.
Ďakujem pekne za odpovede lebo už sa v tom neviem vyznať.

balerina2025
9. jún 2025

ukončenie PP das ku dnu, kedy čerpáš dovolenku.
diskusii je veľa, princíp tam je 100000000x vysvetlený.

veron_5
autor
9. jún 2025
@balerina2025

ukončenie PP das ku dnu, kedy čerpáš dovolenku.
diskusii je veľa, princíp tam je 100000000x vysvetlený.

@balerina2025
ano ale všade ženy uvádzajú že majú 20a viac dní dovolenky v tom prípade to chápem že sa to o veľa navýši len nikde som nenašla čo v prípade ak je málo dní dovolenky.

saxana000
9. jún 2025

Staci aj tych 7 mozno to nebude uplne maximalka ale podpora bude pekna.ak mas odpracovane roky mas narok aj na odstupne zalezi ako rozviazete PP.

melanta
9. jún 2025
@veron_5

@balerina2025
ano ale všade ženy uvádzajú že majú 20a viac dní dovolenky v tom prípade to chápem že sa to o veľa navýši len nikde som nenašla čo v prípade ak je málo dní dovolenky.

@veron_5

si dám 1 deň dovolenky a nasledujúci deň dám ukončenie pracovného pomeru dohodou - a ten druhý deň budeš robiť čo? Pretože ak si dáš ukončenie PP na druhý deň, tak to bude tvoj posledný pracovný deň a čo budeš počas neho robiť? To nemá logiku. Takže ak ti zamestnávateľ vyjde v ústrety v tomto, deň dovolenky a tým dňom aj ukončíš pracovný pomer.

majú 20a viac dní dovolenky v tom prípade to chápem že sa to o veľa navýši len nikde som nenašla čo v prípade ak je málo dní dovolenky - ak máš zmluvne nízku mzdu, tak aj 7 dní dovolenky vyplatenej za 1 deň ti zdvihne vymeriavací základ dostatočne, aby si mala výrazne vyššiu podporu na akú máš nárok na základe tvojej mzdy.

melanta
9. jún 2025
@saxana000

Staci aj tych 7 mozno to nebude uplne maximalka ale podpora bude pekna.ak mas odpracovane roky mas narok aj na odstupne zalezi ako rozviazete PP.

@saxana000 autorka píše, že skončiť chce ona, čiže na odstupné nárok nemá.

veron_5
autor
9. jún 2025
@melanta

@veron_5

si dám 1 deň dovolenky a nasledujúci deň dám ukončenie pracovného pomeru dohodou - a ten druhý deň budeš robiť čo? Pretože ak si dáš ukončenie PP na druhý deň, tak to bude tvoj posledný pracovný deň a čo budeš počas neho robiť? To nemá logiku. Takže ak ti zamestnávateľ vyjde v ústrety v tomto, deň dovolenky a tým dňom aj ukončíš pracovný pomer.

majú 20a viac dní dovolenky v tom prípade to chápem že sa to o veľa navýši len nikde som nenašla čo v prípade ak je málo dní dovolenky - ak máš zmluvne nízku mzdu, tak aj 7 dní dovolenky vyplatenej za 1 deň ti zdvihne vymeriavací základ dostatočne, aby si mala výrazne vyššiu podporu na akú máš nárok na základe tvojej mzdy.

@melanta
Dakujem ti pekne toto som chcela vedieť či mi to trocha zvyši. A ano maš pravdu dam si 1 deň dovolenku a v ten deň ukončím pracovny pomer dohodou som to zle pochopila lebo taketo veci som nikdy neriešila.