Pandemická OČR
Zdravím maminky, keďže sa mi dnes nepodarilo dovolať do sociálnej poisťovne tak sa skúsim poradiť tu.. dieťa nenavštevuje od tohto mesiaca MŠ, ex prípadne aktuálny manžel s ním musia zostať doma, vzniká teda nárok na OČR , akurát neviem toto teraz spadá pod tú pandemickú a stačí podať on-line žiadosť ?alebo to funguje tak ako pred tým, že vypĺňa OČR lekár?
treba za detskou lekarkou, a ona vypise klasicku papierovu OCR, je tam cast, ze osoba, ktora sa bezne stara o dieta, sa o neho starat nemoze. Coze nebude vyplnat cast, ze dieta chore, ale vypni toto.
@silvike ja som si tiez nebola uplne ista ci vystavi OCR tak som sa dopredu informovala. Muz je prve dva tyzdne a ja druhe dva po operacii na OCRke (ide na vyber nosnej mandle). Normalne by som nebola schopna takto pokryt mesiac ked chodis do prace. Ale tak nebol nastastie problem s OCRkou u nasej dr.
Nakoniec mi odpovedali zo sociálnej poisťovne mailom, tak OČR pediater naozaj nevystavuje v tomto prípade. Musí ju vystaviť Nemocnica 🤷, tak som sa na to pýtala ošetrujúceho lekára a ten na mňa iba pozrel či mi nešibe, že nemocnica mi nemá ako vystaviť OČR 😀. Tak teraz už fakt neviem
Tú OČR nemocnica v prípade, že si hospitalizovaná potvrdí v tom okienku tlačiva časti C. Bože však sú ako uderení všetci. Ale keďže to bude OČR na dieťa - MUSÍ ju vystaviť pediater dieťaťa...kokos normálne som nasratá za teba.
@alenah31 takže len potvrdí papier čo dá pediater áno? Lebo pani napísala, že vystaví nemocnica. 🙈
Pozri to tlačivo čo som ti poslala vo foto. Toto tlačivo má k dispozícii aj nemocnica, oni potvrdia časť C a to tlačivo dáš otcovi malého nech ho zanesie a dopíše údaje dieťaťa a potvrdí to - to ostatne môže urobiť aj tá nemocnica alebo ty - aspoň vypísať tie údaje dieťaťa myslím v časti A. Robia z toho kovbojku akoby to ošetrovné vyplácali zo svojho.
@alenah31 dobre, ďakujem ti , idem to teda pýtať niekde za sestrami ,alebo kam 😅
ono na vystavovanie OČR a PN majú normálne zamestnanca - povedzte sestre, že potrebujete vystaviť OČR pre otca malého, ktorý s ním bude doma, lebo vy ste v nemocnici - čo ho máte dať k susedom?? Tá baba obchádza raz denne oddelenia a vypisuje potrebné tlačivá, ktoré má nahlásené. Dokonca ak ide o PN sama nemocnica to posiela zamestnávateľovi poštou na vlastné náklady, niektoré už vedia vystaviť ePN.

Autorka - ak budeš hospitalizovaná požiadaj o vystavenie očr tam, alebo svojho obvodného, musí to potvrdiť nejaký tvoj ošetrujúci lekár. Vyplní klasickú očr v bode II.C. Len s tým vekom dieťaťa nie som si istá, keď je to už dieťa staršie ako 3roky.