icon

Pandemická OČR

1. feb 2023

Zdravím maminky, keďže sa mi dnes nepodarilo dovolať do sociálnej poisťovne tak sa skúsim poradiť tu.. dieťa nenavštevuje od tohto mesiaca MŠ, ex prípadne aktuálny manžel s ním musia zostať doma, vzniká teda nárok na OČR , akurát neviem toto teraz spadá pod tú pandemickú a stačí podať on-line žiadosť ?alebo to funguje tak ako pred tým, že vypĺňa OČR lekár?

Strana
z3
slavkadi
1. feb 2023

Autorka - ak budeš hospitalizovaná požiadaj o vystavenie očr tam, alebo svojho obvodného, musí to potvrdiť nejaký tvoj ošetrujúci lekár. Vyplní klasickú očr v bode II.C. Len s tým vekom dieťaťa nie som si istá, keď je to už dieťa staršie ako 3roky.

luliu
1. feb 2023

@slavkadi ona nechce ocr na seba, ale na dieťa a to jej nebude vypĺňať nemocnica, ani jej lekar

silvike
1. feb 2023

@veroniq85 Aj nas ide na operaciu a presne z toho dovodu by nemal byt v kolektive min. 2 tyzdne. To vam dal OCR pediater ?

elanor
1. feb 2023

treba za detskou lekarkou, a ona vypise klasicku papierovu OCR, je tam cast, ze osoba, ktora sa bezne stara o dieta, sa o neho starat nemoze. Coze nebude vyplnat cast, ze dieta chore, ale vypni toto.

martinka13
Autor odpoveď zmazal
veroniq85
2. feb 2023

@silvike ano pediater. A vramci toho absolvuje aj u pediatra predoperacne vysetrenie.

silvike
2. feb 2023

@veroniq85 aha, no super, dakujem za info.

veroniq85
2. feb 2023

@silvike ja som si tiez nebola uplne ista ci vystavi OCR tak som sa dopredu informovala. Muz je prve dva tyzdne a ja druhe dva po operacii na OCRke (ide na vyber nosnej mandle). Normalne by som nebola schopna takto pokryt mesiac ked chodis do prace. Ale tak nebol nastastie problem s OCRkou u nasej dr.

autor
2. feb 2023

Nakoniec mi odpovedali zo sociálnej poisťovne mailom, tak OČR pediater naozaj nevystavuje v tomto prípade. Musí ju vystaviť Nemocnica 🤷, tak som sa na to pýtala ošetrujúceho lekára a ten na mňa iba pozrel či mi nešibe, že nemocnica mi nemá ako vystaviť OČR 😀. Tak teraz už fakt neviem

alenah31
2. feb 2023

Tú OČR nemocnica v prípade, že si hospitalizovaná potvrdí v tom okienku tlačiva časti C. Bože však sú ako uderení všetci. Ale keďže to bude OČR na dieťa - MUSÍ ju vystaviť pediater dieťaťa...kokos normálne som nasratá za teba.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
2. feb 2023

@alenah31 takže len potvrdí papier čo dá pediater áno? Lebo pani napísala, že vystaví nemocnica. 🙈

alenah31
2. feb 2023

Pozri to tlačivo čo som ti poslala vo foto. Toto tlačivo má k dispozícii aj nemocnica, oni potvrdia časť C a to tlačivo dáš otcovi malého nech ho zanesie a dopíše údaje dieťaťa a potvrdí to - to ostatne môže urobiť aj tá nemocnica alebo ty - aspoň vypísať tie údaje dieťaťa myslím v časti A. Robia z toho kovbojku akoby to ošetrovné vyplácali zo svojho.

autor
2. feb 2023

@alenah31 dobre, ďakujem ti , idem to teda pýtať niekde za sestrami ,alebo kam 😅

alenah31
2. feb 2023

ono na vystavovanie OČR a PN majú normálne zamestnanca - povedzte sestre, že potrebujete vystaviť OČR pre otca malého, ktorý s ním bude doma, lebo vy ste v nemocnici - čo ho máte dať k susedom?? Tá baba obchádza raz denne oddelenia a vypisuje potrebné tlačivá, ktoré má nahlásené. Dokonca ak ide o PN sama nemocnica to posiela zamestnávateľovi poštou na vlastné náklady, niektoré už vedia vystaviť ePN.

slavkadi
2. feb 2023

@luliu ale bude, v bode C musí potvrdiť jej lekár alebo ošetrujúci lekár v nemocnici že je ona chorá, to pediater nevie potvrdiť.

Strana
z3