Pandemická OČR - 9 a 3 ročné dieťa

mamina321
12. jan 2021

Včera som si podávala pandemicku OCR prvýkrát, uviedla som tam syna 9r. Mám ešte mladšiu dcérku 3r, mala som tam uviesť aj ju? Alebo ak by som v budúcnosti potrebovala ísť na pandemicku OCR len s ňou (ak by bola len škôlka zatvorená), vypisujem novú žiadosť na pandemicku OCR, alebo aký je postup? Treba nejako opraviť tuto prvú žiadosť a doplniť tam obe deti?

katulienkax
12. jan 2021

nie, prvu ziadost len na jedno dieta ktore si vyberies a potom inokedy pokial by si sla na druhe dieta tak znovu ziadost s menom toho druheho dietata, ziadnu staru ziadost neopravujes a potom ked pojdes znovu na dieta cislo jedna uz nepodavas ziadost iba na konci mesiaca vyhlasenie. Vyhlasenie musis dat vzdy na konci mesiaca cize aj na konci januara na to dieta ktore je momentalne doma a ak su obe tak vzdy len jedno dieta

mamina321
autor
12. jan 2021

@katulienkax aha super, dakujem, tak to mám dobre uvedené. To som nevedela, lebo bola tam možnosť uviesť obe deti, a dnes ma to napadlo či som ich tam nemala dať obe, lebo vsade sa uvádza že žiadosť iba raz... ale už chápem po vašej odpovedi, žiadosť len raz na jedno dieťa.
Super, dakujem.

smoodik
11. feb 2021

@mamina321 a mne dnes na socialke povedala ze ziadost novu nemam posielat ze mam poslat na konci februara cestne vyhlasenie a tam uz uviesť to mladsie dieta ked to chcem zmenit. Tak ja teda neviem. Potrebujem to prehodit zo starsieho lebo ten uz bude mat 11 na mladsie 3 ročne.

mamina321
autor
12. feb 2021

@smoodik len žiadosť máš iba na staršie dieťa nie? Tak potom ako im to bude sedieť?!

smoodik
12. feb 2021

@mamina321 no ved to som sa tiež čudovala, preto som sa jej to aj na druhy krat opytala a ona ze ved som vam povedala ze len čestne. Tiež sa mi to nezda.

mamina321
autor
12. feb 2021

@smoodik tak toto je otras keď nie je jednoznačne usmernenie niekde. Ja som si teraz v januári prvýkrát podávala žiadosť na staršieho a keď mi prišlo domov potom aj rozhodnutie tak je tam napisane na aké dieta to je... preto mi to príde nelogicke... a ešte okrem toho teraz môžete mat úplne iný výpočet na druhé dieťa, lebo sa Vám mohla zvýšiť mzda.

evka_s
12. feb 2021

@mamina321 i mě to tak řekli na sociálce včera: žádost mám od apríla na starší dítě, ale tomu otevřeli školu od 8.2., takže potřebuju teď OČR na mladšího ve školce. Stačí jen čestné výhášení s údajem druhého dítěte, novou žádost netřeba.

smoodik
12. feb 2021

@mamina321 vypocet je stale ten isty to sa nijako nezvysuje. Aj co mali pandemicku v marci minuleho roka tiez maju vypocet z marca preto su niektore mami nahnevane lebo v marci mali malo. Dnes mi to potvrdili zase to iste na druhej pobocke lebo mi to nedalo ze staci len cestne vyhlasenie na konci mesiaca a dat uz len mladsieho.

mamina321
autor
12. feb 2021

@smoodik áno výpočet na žiadosť na dieťa z min roka ostáva, ale keby teraz dáte druhu žiadosť na druhé dieťa, tak Vám môže vyjsť úplne iný výpočet, ina výška na deň.

gemina
2. sep 2021

@mamina321 Dobrý deň, rada by som sa opýtala, či ste si nakoniec podali 2 žiadosti na 2 deti a či to bolo ok? Ďakujem.

mamina321
autor
2. sep 2021

@gemina dobrý deň, nie nedávala som si už na druhé dieťa, nebolo treba.