icon

Pandemická OČR počas poberania podpory

27. jan 2021

Dobry den,
poprosim o radu. Docitala som sa na MK, ze ak som uz poberala pandemicku ocr, mozem prerusit poberanie podpory a opat poslat vyhlasenie na konci mesiaca. Ale nikde inde som nenasla k tomu informacie ani na stranke upsvr , ani na stranke SP, ze to je mozne /tam je len moznost v OL poziadat/. Nerada by som nieco pokazila, ale v tejto situacii ked to este tak skoro nevyzera na navrat do skoly sa velmi zle hlada praca, ked mate dieta doma a taketo predlzenie by bolo celkom fajn.
Neviete mi poradit , niektora mamicka co uz taketo nieco vyuzila ci to je naozaj tak ?
Dakujem.

lucka_ke
28. jan 2021

podľa mňa nie, na OČR môžeš nastúpiť v ochrannej lehote 7 dní po skončení pracovného pomeru, ty si evidovaná na úrade práce, PP ti skončil dávnejšie, podľa mňa už na OČR nemáš nárok

mogaa
28. jan 2021

@lucka_ke A z čoho chceš vyrátať pandemickú OČR keď poberáš podporu? nie na pandemickú OČR nemôžeš ísť, nemáš aktívne NP.....neviem či si nemyslela pandemický rodičovský - ten sa tiež nedá poberať ak máš nárok na podporu.....

mogaa
28. jan 2021

* a už vôbec nemôžeš poberať súbežne 2dávky.....

autor
28. jan 2021

@mogaa prispevky boli v skupinach a tam pisala jedna mamicka ze kedze sa uz nedava ziadost, ale iba vyhlasenie pandemicka ocr sa vyplaca podla starej ako bola v prvom kole, samozrejme ze by som pozastavila poberanie podpory, to mi je uplne jasne ze nemozem poberat obe davky, ide mi len o to , ze teraz nemam sancu sa niekde zamestnat a by sa mi predlzila doba poberania podpory

stanulienkat
28. jan 2021

Ty kokos, keby boli mamicky take kreativne v hladani si prace. Najlepsie poberat 5 socialnych davok naraz....

autor
28. jan 2021

@stanulienkat zamestnala som sa opat hned po rodicaku a neboj sa hladam si pracu,ale ked poviem ze nemozem nastupit, lebo mam dieta doma tak ma nezoberu , nemozem za to ze som bola nutena odist z prace , nakolko zatvorili nasich odberatelov a praca nebola , dostala som vypoved , ver tomu ze radsej by som tam chodila nadalej, ale moc ruzovo to teraz nevyzera, mam sice slubene ze ked sa firma opat rozbehne ze ma majitelka zavola naspat, ale moc tomu neverim ☹️
ale tiez sa mi nezda ta info preto som si to len chcela overit ci tu je taka moznost o predlzenie a nie o poberanie 5 davok naraz , kedze na urade ti to nepovedia
cize netreba hned sudit, 1x som bola pocas korony na ocr a 1x som na urade prace

baarborka
27. feb 2021

Dobrý večer ! Ja riešim teraz to iste a hľadám odpoved , prosim vy ste sa dozvedeli ako to je ? Ďakujem

autor
27. feb 2021

@baarborka vobec som to neriesila, nemam chut sa do niecoho zamotat a potom vracat OCR a este nedajboze doplacat aj nejake odvody, chcela som len vediet ci to aj niekto pobera , alebo si dal takto ziadost, cize som este stale vedena na UP a dieta mam doma nakolko je skola zatvorena, islo mi cisto len o predlzenie casu, nakolko tato situacia vyzera ze tak skoro neskonci

baarborka
27. feb 2021

Nebudete vracať , bud to socp schváli , alebo nie. Tam iná možnosť nie je. Este existuje SOS dotácia napr. , co sa týka predĺženia príjmu

autor
27. feb 2021

@baarborka ak som to co som citala inde pochopila spravne tak uz to neschvaluju uz sa nepodava 2x ziadost iba vyhlasenie a automaticky posielaju pandemicku ocr, ale je to cestne vyhlasenie cize ak budu dobuducna preverovat ci bolo opravnene mozu zistit ,ze v podstate ako nezamestnana som na nu narok nemala , aj ked poniektore mamicky pisali ze je to ok , hej o tej SOS dotacii viem , ale najradsej by som bola keby uz dieta islo do skoly a ja som si opat nieco nasla, ale dieta same nemozem nechat, cize je to zacarovany kruh

baarborka
27. feb 2021

Presne ja som v tom istom ako to máte Vy , co sa týka prace a deti atd . A co neviem, ci podávať to cestné prehlásenie po ukončení podpory, alebo počas .

autor
27. feb 2021

ja to teda riskovat nebudem ak este bude trvat ta SOS dotacia poziadam o nu, len ma nebavi sa tvarit ze si hladam pracu ked do nej nemozem nastupit