icon

Paragraf a kontrola

bsodbue
23. jún 2021

Dobrý deň, chcem sa opýtať ci rovnako ako aj pocas PN môže prísť kontrola aj počas paragrafu od lekára? (1den)

kkovacovak
•
23. jún 2021

@bsodbue nie

bsodbue
autor
•
23. jún 2021

@kkovacovak ďakujem 🤗

zuzanaete
•
23. jún 2021

A co by mala kontrola kontrolovat? Ved si u lekara. Ak zamestnavatel akceptuje priepustlu na cely den, tak je to jeho dobra vola a nikto to neriesi.

bsodbue
autor
•
23. jún 2021

@zuzanaete ďakujem ☺️

miriam439
•
24. jún 2021

@bsodbue Naša sestrička u obvodnej lekárky si do zošita zapisuje dátum a meno, komu dala na ten deň "paragraf", vraj niekedy si zamestnávatelia zvyknú zavolať, či tam vtedy dotyčný bol...

janka54321
•
24. jún 2021

@zuzanaete sestrička si môže vieš evidenciu, akurát tak sama pre seba... ale nemá právo nikoho informovať, či tam pacient naozaj bol, alebo nie. Priepustky sa nekontroluje, a za evidenciu si je zodpovedný zamestnávateľ...

h2
•
24. jún 2021

@bsodbue Nie. Ako by sa to kontrolovalo? Veď priepustku odovzdávaš, až keď si znova v práci?

nafka0483
•
24. jún 2021

@miriam439 A sestricka len tak do telefonu povie informacie? Ako vie, ze na druhej strane je naozaj zamestnavatel? A aj keby bol, tak potvrdenie, na ktorej je ich peciatka a podpis hovori jasne, ze dotycny zamestnanec u nich vysetrenie absolvoval. Okrem toho je kazda navsteva evidovana v systeme, v pocitaci, cize da sa lahko overit, ci clovek na vysetri bol, ci nebol.
Skusila by sestricka u mojich lekarov len tak hocikomu do telefonu hovorit ci som tam bola alebo nie, to nesmie.

hazelgracegus
•
Odpoveď bola odstránená
•
cacianka
•
30. jún 2021

Lekar a uz vobec nie sestra - nemozu podavat ziadne info o pacientovi. Ja keby vidím sestrickin zošit hned sa jej spytam na keru rit to má a ze dufam ze na telefonaty ohladom navstev a vyšetrení neodpovedá.
Bola som u lekarky ? Bola. Dala mi pečiatku na priepustku ? Dala. Napisala od- do/cely deň ? Napísala.
To musí stačiť a zamestnávateľ ani jeho "štb personalistka" nemá co pátrať.
Max upozorniť na zakonnik prace a interné pravidlá.
Ak to niekto poruší, komora sestier, jej nadriadena lekarka aj hlavny lekar VUC by mali staznost na stole.

hazelgracegus
•
Odpoveď bola odstránená
•
bsodbue
autor
•
30. jún 2021

Ďakujem všetkým za odpovede, práve tým sa mi totiž tiež vyhrážali že sa zavolá lekárovi aby si preverili zamestnancov

nafka0483
•
30. jún 2021

@bsodbue Vyhrazat sa mozu, lekar je povinny odpovedat tak, ze o pacientoch nesmie poskytovat ziadne informacie a ze ak niekto predlozi od nich vystavene potvrdenie, tak asize to potvrduje navstevu u nich.

Myslim, ze by boli nejake moznosti v tom pripade, keby mal zamestnavatel podozrenie, ze su potvrdenia falsovane, ale to by muselo byt riesene nejakou oficialnou cestou, aby bolo mozne preverit ci lekar naozaj v dany den danu osobu vysetril.