Partner z Austrálie sa sťahuje na Slovensko - čo treba vybaviť?
Ahojte baby,
mám partnera z Austrálie a chcel by sa sem presťahovať. Netuším, aké kroky treba podniknúť, viete mi poradiť? Máte s týmto nejaké skúsenosti? Viete o problémoch, ktoré by sme mali očakávať? Viete mi prípadne poslať odkazy na stránky, ktoré sú aj v angličtine, aby si ich mohol priateľ naštudovať? Ďakujem krásne 🙂)) Už sa ho neviem dočkať....😍
@lenzas Veď toto. Inak ja som chodila dva a pol roka s talianom ktorým som si na prvom rande nerozumela ani mäkké f.😂😂 lebo ja som vedela perfektne po nemecky a trochu po anglicky a on len po francúzsky a anglický len pár slov.
Úplne normálne sme sa pochopili aj rukami nohami plus slovník v ruke. A bola som s ním dva a pol roka a po troch mesiacoch sa s ním plynule rozprávala taliansky, Ale tak mne sa jazyky učia ľahko.
A ešte pozerám vám takú reláciu 90 dňový snúbenci a je to o ľuďoch ktorí sa chcú presťahovať do USA a získať vízum K1 aby tam mohli žiť A zobrať sa a je tam jeden pár on je z Ameriky a ona je tuším z Brazílie či Z kade a oni si naozaj nerozumejú vôbec nič😂😂😂😂 a komunikuje pomocou aplikácie v mobile ktorá im prekladá hovorene slovo.😂😂😂😂
Dokonca sa im teraz po dvoch rokoch narodilo dieťa.
a to je už teda naozaj psycho A tam sú častokrát naozaj len ľudia ktorí sa chcú dostať do USA aby tam našli lepší život, napríklad baby z Kolumbie., filipin..nigerie.😝 a niektorí tí Američania sú fakt naivný...
Ale sú tam aj úplne normálne páry ktoré sa našli a žijú pekne spolu.
Každopádne toto nie je televízne relácie a baba sa pýtala na normálnu radu a všetci sa do nej pustili Vivat Modrý koník
@ivonadusa však na žiadnu cudzinecku políciu už ist nemusí, oni majú spojky tuto na koňovi 😂😂😂😂😂
Určite ziska lahsie on pobyt na SVK ako ona v Australii.
Myslim ze zakon je ok a chrani hlavne nas obcanov zijucich v tejto krajine aby sme nedopadli ako Taliani a Nemcu.A zakladne veci ako vypis registra trestov ubytovanie a financie mi nepridu ako nieco komplikovane
@uglybetty1234 Prešov to isté...
@lubik87 práve preto, že mám skúsenosti viem, ako to chodi. Keď je niekto Austrálčan, to neznamená, že je to 5. generácia prisťahovalcov z Anglicka, to môže byt človek, ktorý je tam pár rokov, to môže byt niekto, kto ma len povolenie k trvalému pobytu...
Ja som tiež Kanaďanka a to aj oficiálne 😉
Základom každého kvalitného vzťahu je komunikácia, bez nej to neklape, možno niekde na začiatku, keď je to o vášni a za nás “hovoria” ruky, telá... ale ako čítam, väčšina ľudí by sa kľudne vrhla do takéhoto vzťahu a je to pre nich normálne, že komunikácia tam absentuje, pre mna absolútne neprípustne.
Poznám osobne ľudí, ktorí sa takto dostali sem do Kanady a neprekukli ich ani na imigracnom, ani v jednom prípade neostali spolu, pánom manželom ale ostalo v ruke povolenie k trvalému pobytu, ženy krásne využili, viem, že jedna z nich sa snažila právnou cestou dokázať jeho úmysly, ale už s ňou nie som v kontakte, tak neviem, či uspela, podľa mna nie ...
Normálne sa človek len tak nezbali, všetko nehodí za hlavu a nepresťahuje sa na druhy koniec sveta do krajiny, ktorej jazyk neovláda, k človeku ktorého poriadne nepozná a ani s ním nemôže na 100% komunikovať bez toho, aby si vôbec vyskúšal krátkodobo, či im to bude klapať, zväčša za tým niečo je.
Ale už tu mame príklady “hrdinov” Američanov, ktorý v takýchto manželstvách sú “už” 2 roky a ako je im supeeer.
Autorke témy prajem veľa šťastia a nech im to klape.

najlepsie je si vybavit studijne/pracovne povolenie. pripadne turisticke a s tym ze si bude hladat pracu, no zamestnavatel mu musi vybavit pracovne povolenie..