icon

"Péčka" počas tehotenstva

katkazh
18. dec 2013

Prosím Vás vie niekto ako to je s "P-ečkami" pocas tehotenstva v zamestnaní? Koľko ich može byť, ak zamestnávateľ nechce dať dovolenku na návštevu doktora? Ako sa preplácaju? Viem, že do roka možem mať 7, ale ako je to počas tehotenstva? Ďakujem 🙂

darina1952
18. dec 2013

...nie je na to žiadna úprava, presne ako bežne môžeš čerpať, tak aj počas tehu - nič viac 😉

luba28
18. dec 2013

@katkazh mas narok chodit do poradne kazdy mesiac a musi ti to preplatit,teda by mal,ale len od gynekologa a az po potvrdeni tehotenstva a vypisanej teh.knizky,.....

luba28
18. dec 2013

@katkazh aspon u nas to tak bolo

liz_lemon
18. dec 2013

@darina1952 to nie je pravda, počas tehotenstva môže ísť k lekárovi neobmedzene, aj 30x ak je to potrebné, veď s tehotenstvom môžu súvisieť aj iné vyšetrenia, a tak je to aj v ZP § 141 odsek 2 písmeno a) 3. bod:
pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas na preventívne lekárske prehliadky súvisiace s tehotenstvom, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času,
@luba28
@katkazh

luba28
18. dec 2013

@liz_lemon ja som chodila kazdy mesiac,nemala som problemy,tak som preto tak napisala,...

darina1952
18. dec 2013

@liz_lemon aj ja som chodila len 1x za mesiac ako píše @luba28 - nemusela som na žiadne vyš. naviac 😉

katkazh
autor
18. dec 2013

@liz_lemon tak som si dobre myslela, že je to v zákone 🙂 ďakujem

liz_lemon
18. dec 2013

@darina1952 to, ze si ty nemusela, predsa neznamena, ze to tak maju vsetci