Platí sa za lesy a drevo? Koľko stojí doprava?
Ahojte ľudia chcem sa opýtať ako ste na tom vy dneska som bol na obecnom úrade so starostkou sa porozprávať v kancelárii ohľadom lesov narozprávala mi toho veľa čo sa týka vybavenie dreva na zimu kde sa mam na koho obrátiť stačí,že keď zájdem na urbariát tam mi to vysvetlia do podrobná dajú mi aj vybavený cenník sa ma pýtala na koho si pre písane lesy,že na otca a ne som si istý ale lesy chcú na mňa prepísať...A ja sa chcem vás opýtať to sa platí za lesy??....koľko?..a po ďalšie koľko asi sa teraz platí za dovoz narezaného dreva domov asi približnú cenu vie niekto??
@stelly652 ano, dane z nehnutelnoisti sa platia aj za lesne porasty a plati sa aj dan zo zisku ak urbariat vyplaca z lesov podiel na zisku
A co sa dopravy tyka, to sa musis spytat miestnych, cena moze byt rozna lebo rata sa vzdialenost, nakladka a aj to ake auto ti to dovezie
@anonym_4773ec a nechcem zas predbiehať do popredu,ale keď by,že otec chcel to na moje meno prepísať a ja po niekoľkých rokov sa môžem lesov vzdať??...a darovať niekomu druhému?? či my oni tam všetko do podrobná vysvetlia
@anonym_4773ec a nechcem zas predbiehať do popredu,ale keď by,že otec chcel to na moje meno prepísať a ja po niekoľkých rokov sa môžem lesov vzdať??...a darovať niekomu druhému?? či my oni tam všetko do podrobná vysvetlia
@stelly652 ty si vabav drevo aby si mal cim v zime kurit.
Ten prepis rieste s notarom alebo aspon s advokatom, lebo ty si popleties aj Japonca s Korejcom a toto je pravny krok, ktory musi byt spraveny spravne, na to ty naozaj nemas
@stelly652 ty si vabav drevo aby si mal cim v zime kurit.
Ten prepis rieste s notarom alebo aspon s advokatom, lebo ty si popleties aj Japonca s Korejcom a toto je pravny krok, ktory musi byt spraveny spravne, na to ty naozaj nemas
@anonym_4773ec ale,ja nikoho nepopletiem..už brat riešil prepis s notárom len čáka papiere vysvetli mi to ak bude to mať všetko zdokumentované....dobre len toľko som chcel vedieť
Ak je les v správe pozemkového spoločenstva, nemusíš platiť nič, ani riešiť daňové priznanie (rieši to spoločenstvo). Pozemok môžeš darovať, alebo predať. Ako majiteľ budeš musieť chodiť na stretnutia spoločenstva a hlasovať (zvyčajne raz ročne). Cena za drevo z urbariátu je trochu vyššia (je jednoduchšie predať väčšie množstvo dreva jednému odberateľovi, ako viacerým malým).
som tiež v spoločenstve po mame. Prepis bol u notárky. Žiadne dane neplatím, spoločenstvo mi posiela zopár eur za rok.
Drevo si zaplatíš, u nás sa objednáva musíš sa opýtať koľko máš nárok na rok.
@stelly652 za les sa plati normalne dan. Potrebujes povolenie na vyrub. Netusim kolko stoji odvoz dreva, ale 10m3 metrovice nas stalo aj s dovozom okolo 550e, ale urcite sli ceny hore za tych par rokov.
@euka210 tak ja neviem... Mám nejaké lesy, nie veľa, aj manžel, on dostáva aj podiel z výnosov urbaru, aj nejaké drevo, ktoré si predá komu chce, ale, že by sme za lesy platili dane, ani raz! Daň platím za dom a pozemok. Za lesy v živote nikdy.

@stelly652 ano, dane z nehnutelnoisti sa platia aj za lesne porasty a plati sa aj dan zo zisku ak urbariat vyplaca z lesov podiel na zisku
A co sa dopravy tyka, to sa musis spytat miestnych, cena moze byt rozna lebo rata sa vzdialenost, nakladka a aj to ake auto ti to dovezie