PN a návšteva lekára s dieťaťom
Dobrý deň, som PN dnes bola na kontrolu sociálna poisťovňa a nebola som doma. Uznajú mi keď doložim že som bola u lekára s dieťaťom?bývam sama a priateľ je v zahraničí takže nemal kto sňou ísť. Ďakujem
a bola si v tom case u toho lekara? bude to v systeme? nie papierovo dodatocna sprava
@dianka03 pokial nemas vychadzky alebo bolo to pomimo vychadzok, moze to byt problem.
a bola si v tom case u toho lekara? bude to v systeme? nie papierovo dodatocna sprava
@mamina7070 No práve že nie presne v tom čase lebo medzi tým som išla po ďalšiu dcérku do školy mam len potrdene také ako prepustku alebo pracovné voľný či ako sa to vola toto mi potvrdil lekár
@dianka03 nemusia ti to uznať, keďže z danej lekárskej správy nie je jasné že s dieťaťom si bola u lekára ty......platí že ak si na PN , nemáš ísť ani s dieťaťom k lekárovi ty, ale iný člen rodiny.....takže či to uznajú, je otázne....
@mogaa No čo ja viem kamarátke uznali že robila doprovod svojej mamke
@dianka03 a ako dlho si uz na PN? a mas vychadzky? ak ano mala si ist s dcerou k lekarke v case vychadzok
pravdepodobne ukoncia PN ak trva dlhsie
@mamina7070 No od januára som na PN zo zdravotných dôvodov, no unas sa to nedá objednáva sa unas a aký čas da lekarka tak taky musíme prísť
@dianka03 a ako dlho si uz na PN? a mas vychadzky? ak ano mala si ist s dcerou k lekarke v case vychadzok
pravdepodobne ukoncia PN ak trva dlhsie
@mamina7070 A vychádzky mam
@mamina7070 A vychádzky mam
@dianka03 tak si uz 5 mesiac, SP ide uz po tychto dlhych PNkach.
@dianka03 jednemu uznaju a druhemu nie, to nemyslis vazne, ze na toto sa spoliehas ....
@balerina2025 No nespolieham len dúfam že to nejak poriešim keďže som stále doma a nikde nechodím a dnes ako zákon schválnosti som nebola a to som nebola doma len 20 min lebo nás lekarka vyšetrili rýchlo
@dianka03 tak si uz 5 mesiac, SP ide uz po tychto dlhych PNkach.
@balerina2025 No to viem,ale mam nato diagnozi neviem SP ma aj náhľad do zdravotnej karty a o viem o mojom zdravotnom stave
@balerina2025 No nespolieham len dúfam že to nejak poriešim keďže som stále doma a nikde nechodím a dnes ako zákon schválnosti som nebola a to som nebola doma len 20 min lebo nás lekarka vyšetrili rýchlo
@dianka03 to je vzdy tak, zakon schvalnosti tak to je jedno ake mas diagnozy. ide o to ze si porusila liecebny program. takto dlho je to chbrtica ci psycho vacsinou ale im to je jedno, kamarata pocas chemoterapcii kontrolovali
@balerina2025 No to viem,ale mam nato diagnozi neviem SP ma aj náhľad do zdravotnej karty a o viem o mojom zdravotnom stave
@dianka03 to je jedno aky mas diagnozu, kamarata pocas chemoterapie, ked bral, kontrolovali a situacia sa moze kludne zopakovat, kedze zjavne ty planujes byt na PN dlhsie, tak si to musis osetrit
@dianka03 to je jedno aky mas diagnozu, kamarata pocas chemoterapie, ked bral, kontrolovali a situacia sa moze kludne zopakovat, kedze zjavne ty planujes byt na PN dlhsie, tak si to musis osetrit
@balerina2025 Hrôza, ale SP vidí aj do zdravotnej karty ?a vie si odstredovať ake vyšetrenia som mala atď?či nie ?
@balerina2025 Chápem no plánujem byť ešte trošku dlhšie aby som mala nárok na invalidný dôchodok
@balerina2025 Hrôza, ale SP vidí aj do zdravotnej karty ?a vie si odstredovať ake vyšetrenia som mala atď?či nie ?
@dianka03 SP pozera kazdy mesiac spravy na tvoje meno. ty planujes byt troska dlhsie a mas na to indikaciu? prepac lebo PN sa neplanuje, PN urcuje lekar. a ty mas diazgnozu na ID? lebo ta sa dava vacsinou az po roku PN, takze ako chces s detmi fungovat cez leto sama? a aj tie ID radsej pomlcim, ako schvaluju.....
@balerina2025 Chápem no plánujem byť ešte trošku dlhšie aby som mala nárok na invalidný dôchodok
@dianka03 na narok na ID nemusis byt vobec na PN a ano taketo PN sleduju mas vychadzky mala si ist pocas nich
s dcerou k lekarovi a ano samozrejme vidia vysetrenia predpisy liekov atd
ano samozrejme kontroluju vysetrenia atd sak na to tam su
@dianka03 na narok na ID nemusis byt vobec na PN a ano taketo PN sleduju mas vychadzky mala si ist pocas nich
@mamina7070 tak nam na SP povedali ze musi byt PN ci hospitalizovany urcity pocet mesiacov. ale my sme to uz ani nestihli riesit. :( takto maju pisane zakony, a potom su ludia co jednoducho planuju.
ale vies ked ti pri rakovine pankreasu zenska zo SP povie ze mate narok po roku alebo nech pride osobne, a ked som im 10000x povedala ze je to leziaci pacient, leziaci v nemocnici s vyvodami a morfium, to nevysvetlis.
@dianka03 SP pozera kazdy mesiac spravy na tvoje meno. ty planujes byt troska dlhsie a mas na to indikaciu? prepac lebo PN sa neplanuje, PN urcuje lekar. a ty mas diazgnozu na ID? lebo ta sa dava vacsinou az po roku PN, takze ako chces s detmi fungovat cez leto sama? a aj tie ID radsej pomlcim, ako schvaluju.....
@balerina2025 No nie že plánujem ale čaká ma kopec vyšetrení a áno mam aj diagnózu na ID ale prepáčte nechcem to tu tak rozpisovať
@mamina7070 tak nam na SP povedali ze musi byt PN ci hospitalizovany urcity pocet mesiacov. ale my sme to uz ani nestihli riesit. :( takto maju pisane zakony, a potom su ludia co jednoducho planuju.
ale vies ked ti pri rakovine pankreasu zenska zo SP povie ze mate narok po roku alebo nech pride osobne, a ked som im 10000x povedala ze je to leziaci pacient, leziaci v nemocnici s vyvodami a morfium, to nevysvetlis.
@balerina2025 urcite to nie je vseobecne pravidlo pri niektorych diagnozach sa vyzaduje hospitalizacia atd (napr psychicke) ale nie pri vsetkych
ja som bola PN dva mesiace a dostala som ID aj ZTPS, aj ina kolegyna proste nejde absolutne o dlzku PN ak mas lekarske spravy a nalezy a potvrdenu diagnozu tak nemusis byt na PN ani den, zakon to nepredpisuje
pri rakovine ti ID daju odo dna vysledku biopsie resp diagnostiky C diagnozy
@balerina2025 No nie že plánujem ale čaká ma kopec vyšetrení a áno mam aj diagnózu na ID ale prepáčte nechcem to tu tak rozpisovať
@dianka03 tak potom sa musite porozpravat s lekarkou co dalej.ze ako to osetrit, lebo vsak takto fungovat nemozete sama s detmi
@mamina7070 No neviem či unas to je inak ja len to čo lekarka povedala ,no ak by sa dalo počas vychádzok určite by som išla ale bolo to 17min po skončení vychádzky
@balerina2025 urcite to nie je vseobecne pravidlo pri niektorych diagnozach sa vyzaduje hospitalizacia atd (napr psychicke) ale nie pri vsetkych
ja som bola PN dva mesiace a dostala som ID aj ZTPS, aj ina kolegyna proste nejde absolutne o dlzku PN ak mas lekarske spravy a nalezy a potvrdenu diagnozu tak nemusis byt na PN ani den, zakon to nepredpisuje
pri rakovine ti ID daju odo dna vysledku biopsie resp diagnostiky C diagnozy
@mamina7070 tak ja neviem asi som zas na trafila na daku pizdu
myslim ze R pankreasu je najrychlejsi typ rakoviny,....ked pri tomto dakto zadre ze nema hned narok, vesala by som tych ludi, vesala.
uz je to jedno, ale ked vidim ako tu odrbavaju ludia na PNkach , zoviera mi srdce od zlosti
@dianka03 tak potom sa musite porozpravat s lekarkou co dalej.ze ako to osetrit, lebo vsak takto fungovat nemozete sama s detmi
@balerina2025 viem no nejak to musím poriešiť
@balerina2025 viem no nejak to musím poriešiť
@dianka03 ak si nebola v danom čase u dr s dieťaťom, ale v škole pre dcéru, tak ti to určite neuznajú, ich nezaujíma papierik, ktorý máš, oni si to budú overovat

to mna zaujima, ako sa toto riesi, ked niekto zije sam, a je PN a musi okolo dietata behat ked skola skolka ci lekar.