Pn a peniaze
V auguste 2017 mi skoncila rodicovska potom som bola pn do marca a dala som vypoved.Od marca som na up a poberam podporu chcem sa opytat ked sa dam teraz na mesiac na podporu co sa mi zmeni myslim financne.Dakujem
@pierko858 Vyjadrila si sa v úvode, že ..."keď sa dám teraz na mesiac na podporu..." . Veď na podpore si 🙂 Chceš ísť na PN, aby si nechodila po konkurzoch, však? Tak sa daj. Vypočítaj si, dokedy máš podporu, predpokladám, že 6 mesiacov. Vychádza to na september. Takže uplatniť PN si nemusíš, ale brať naďalej podporu a na ÚP oznámiť, že si PN. Neviem však, ako sa to robí, to sa musíš opýtať na ÚP.
nemas aktivne nemocenske poistenie, takze pn bude neplatena
Neviem, asi bybolo lepšie sa opýtať na úrade, že máš od septembra robotu istú a možno by sa to dalo spraviť ak, že by ťa nikam neposielali
Ak budes pocas PN mas pravo na 60 eur mesacne ani o cent viac. To je PN na naklady ktore mas ako chora k dr, kedze nemas pracu.
@majusqa77
by ste počas poberania dávky v nezamestnanosti mali nárok na nejakú dávku nemocenského poistenia (PN, OČR, materské.... o tejto skutočnosti ste povinná odbor Pvn GP informovať), dávka by sa pozastavila (z jedného systému nemôžete dostávať súčasne dve dávky naraz).
Ak by ste boli PN bez nemocenského - v takom prípade sa dovypláca dávka v nezamestnanosti, takže by ste nemali zostať bez finančných prostriedkov (oznamovaciu povinnosť máte vtedy len voči úradu práce, počas PN sa nemusíte chodiť hlásiť na kontakty určené príslušnou inštitúciou)
@rossio
by ste počas poberania dávky v nezamestnanosti mali nárok na nejakú dávku nemocenského poistenia (PN, OČR, materské.... o tejto skutočnosti ste povinná odbor Pvn GP informovať), dávka by sa pozastavila (z jedného systému nemôžete dostávať súčasne dve dávky naraz).
Ak by ste boli PN bez nemocenského - v takom prípade sa dovypláca dávka v nezamestnanosti, takže by ste nemali zostať bez finančných prostriedkov (oznamovaciu povinnosť máte vtedy len voči úradu práce, počas PN sa nemusíte chodiť hlásiť na kontakty určené príslušnou inštitúciou)
@ujaju
@majusqa77
PN davka v nezamestnanosti je tych 60 eur. Ak by si sla naPN uz nedostanes tolko ako podporu. PN sa ti vyrata z podpory cize moze v tvojom pripade byt o par centov vyssia zalezi od toho kolko ti davaju teraz ale nie klasicka davka ako pri zamestnani. Ta by bola len vtedy ak by si sla na PN do 8 dni od skoncenia TPP. Lebo ako PN mas minimalne naklady tak preto. ( teda tak to chodi na slovensku, kde si myslja ze clovek ma zit zo vzduchu)