PN a práca
Ahojte mám taký problém. Robím v jednej firme už niekoľko rokov vždy som mala veľmi dobrú dochádzku. No teraz som bohužiaľ ochorela a musela som ísť na PN(okrem 2 covidov som tam žiadnu PN nikdy nemala) . Dala som vedieť dopredu že neprídem a reakcia z vedenia prišla že výborne a kto bude robiť.. popravde mi ostalo po tomto ešte horšie keďže stres pri chorobe nezvládam dobre a teraz sa bojím že ešte budem mať zo života peklo. Dá sa v tejto situácii vôbec na niekoho obrátiť aby sa prístup z vedenia zmenil? Niesom prvá a určite ani posledná na koho sa reagovalo takto
nechápem prečo sa stresuješ dopredu a vytváraš si v hlave scenáre aké tam budeš mať po návrate peklo. Že to povedali...no však ok, možno nestíhajú, trepla v strese prvé čo ju napadlo. Vrátiš sa a uvidíš. PN či OČR počas trv. PP nie je dôvod na výpoveď či iné - horšie zaobchádzanie so zamestnancom.
@alenah31 no to horšie zaobchádzanie už trvá dlhšie a mám preto odôvodnené obavy že sa to ešte zhorší. Bohužiaľ sa poznáme a vieme že toto nieje len stresová reakcia ale bežná prax.
@polovnicka92 ďakujem pekne..ja viem že to môže vyzerať že zbytočne stresujem ale bohužiaľ toto je len zlomok oproti tomu aká je realita
V tom prípade nebude problém v PN, ale celkovo v chovaní sa k zamestnancom - asi by som uvažovala o zmene zamestnania pokiaľ je to čo len trošku možné. Však nervy máš len jedny.
@alenah31 áno a aj odídem. Snáď inde to bude lepšie
Ozaj ti záleží na firme.kdw ti vedenie nezazela skóre uzdravenie ale ofrfle.ze nemá kto robiť? A ešte máš výčitky.ze si si dovolila ochorieť...kašli na nich a liec dá
Máš plné právo na PN ako dlho bude treba.
@janinah mňa to len tak zamrzelo nakoľko som teda v práci bolo koľkokrát aj v horuckach ale to neocenil nikto a keď je fakt veľmi zle tak pri prvej peenke je zle
Mozes sa obratit na profesia.sk, ked taketo reakcie boli aj predtym, nech si riesia nielen kto bude pracovat pocas PN, ale aj o 2 mesiace, lebo tam nebudes.

ahoj, najdolezitejsie je zdravie, dala si vediet dopredu, pokial sa jedná o dlhodobejsiu PN, mozu si najst niekoho na zastup, nezatazuj sa tym .. druha vec je, co bude ked PN ukoncis,ako sa postavi zamestnavatel voci Tebe :/ .. ale tym sa netrap teraz, hlavne sa vyliec, bude tak, ako ma byt, najdes druhu robotu prinajhorsom.. popripade ak by sa dalo skrz zdravia a charakteru roboty navrhnut home ofice, napriklad 🙂