PN a ukončenie pracovného pomeru
Áno
Nie
Po skončení PN
Vami uvedené oznámenie je však zrejmé iné, a to ukončenie PP zo strany zamestnávateľa v SD zamestnanca
Áno zamestnávatela iba v papieri je napíšeme že z mojej strany sa museli pomylit
@zika20 máte na tom papieri napisane zo strany zamestnanca alebo zamestnávatela? Pokial ste na PN tak vám nemôžu dať výpoveď
@sofinka_293 pokiaľ je v skúšobnej tak môžu .
@sofinka_293 Žiaľ, v Zákonníku práce je to takto. Citujem Zákonník práce, paragraf 72, ods.1: "V skúšobnej dobe môže zamestnávateľ a zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu, ak ďalej nie je ustanovené inak. Zamestnávateľ môže skončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe s tehotnou ženou, matkou do konca deviateho mesiaca po pôrode a dojčiacou ženou len písomne, vo výnimočných prípadoch, ktoré nesúvisia s jej tehotenstvom alebo materstvom, a musí ho náležite písomne odôvodniť, inak je neplatné."

Dobrý deň prajem.Prosím o radu.Dňa 12.3.2021 mi vznikol pracovný pomer,18.3 som išla na PN.Dňa 25.3. mi bola doručená pošta, od zamestnávateľa "skončenie pracovného pomeru zo strany zamestnanca".Je tá výpoveď právoplatná keď nie je podpísaná?
Dostanem vyplatenú PN-ku zo sociálnej poisťovne?
Odvody do zdravotnej poisťovne od 18.3. budem musieť doplatiť?
A samozrejme hneď sa nahlásiť na úrad práce ako nezamestnaná?
Vopred ďakujem za každú odpoveď.