icon

Pn bez prekladky

16. mar 2022

Dá sa ísť z jednej ukončenej PN do druhej ukončenej PN?Bez toho ,aby sa urobila prekladka? Napr.: u ortopéda trvá PN do 16.3 a od 17.3 má vypíše na novú PN gynekológ?( Riziková gravidita)
Alebo to môže byť len ako prekladka?
Ďakujem za rady.

autor
16. mar 2022

Joj napísala som blbosť 🙈 prepáčte.Da sa ísť z jednej ukončenej PN,do druhej novej...

ailiba
16. mar 2022

Pokial viem, da sa, na inu diagnozu. Takze najprv ortoped a nasledne gynekológ.

autor
16. mar 2022

@ailiba takže ortopéd ju normálne ukončí a následne gynekológ vystaví novú PN.a pri tej novej PN od gynekológa tam opäť nastáva to,že prvých 10 dní platí zamestnávateľ?

alenah31
16. mar 2022

nová PN - znovu prvých 10 dní platí zamestnávateľ.

ailiba
16. mar 2022

Ano, nova diagnoza, nova pn

kalendark
16. mar 2022

Nie netreba ukoncovat pn, zoberieš od jedného lekára ku druhému, prvý oznámi do poisťovne ku komu prechádzas, a ten nový iba vymení diagnózu a pokračuje, ja som tak prechádzala s pnkou..

autor
16. mar 2022

@kalendark ďakujem za link.

autor
16. mar 2022

@kalendark no už to ako prekladka nemôže byť..🙄Ortopéd mi ju ukončil.Takze u gynekológa bude potrebné vypísať novú.Ja len dúfam,že to bude ok...lebo v Tom odkaze sa píše,že zmena diagnózy nie je dôvod na ukončenie PN..🙄no ja už neviem.....je mi do plaču z toho všetkého..

alenah31
16. mar 2022

to, že zmena Dg. nie je dôvod na ukončenie PN neznamená, že ukončená byť nemôže. Dnes mi môže lekár PN ukončiť a ja si po ceste domov zlomím nohu - obratom mi na ďalší deň vystavia novú PN s novou Dg. Hlavne kľud - zajtra choď na gyndu - normálne ti vystaví novú PN. Robím na personálno-mzdovom, mávam takéto PN vystavené plynule za sebou celkom často, dokonca striedavo PN s OČR. Akurát budeš mať prvých 10 dní zasa platených od zamestnávateľa.

autor
16. mar 2022

@alenah31 ďakujem ti veľmi pekne za tvoju odpoveď 🌻🙂až mi odľahlo.🙂

alenah31
16. mar 2022

pokiaľ máš z toho nejakú obavu šupni si medzi to jeden deň dovolenky a vybavené. Ale hlavne pri tehotenstve toto nie je problém. Kde je napísané, že ak ti dnes Dr. ukončí PN pre Dg., ktorá s tehu nesúvisí nemohlo u teba prísť poobede resp. v noci kvôli tehu ku komplikáciám - jasné, že ideš znovu na PN. Hlavne sa nestresuj a držím palce nech všetko dobre dopadne🙂

autor
16. mar 2022

@alenah31 ďakujem ti veľmi veľmi pekne 🙂🙂🙂kiežby bolo tu na MK viac takýchto milých a ochotných žien poradiť,ako si mi poradila ty.🙂 Pekne a slušne.Samizrejme ďakujem všetkým babám,ktoré sa do tejto mojej témy zapojili.Prajem pekný deň a ešte raz vďaka.