Pn bez prekladky
Dá sa ísť z jednej ukončenej PN do druhej ukončenej PN?Bez toho ,aby sa urobila prekladka? Napr.: u ortopéda trvá PN do 16.3 a od 17.3 má vypíše na novú PN gynekológ?( Riziková gravidita)
Alebo to môže byť len ako prekladka?
Ďakujem za rady.
Pokial viem, da sa, na inu diagnozu. Takze najprv ortoped a nasledne gynekológ.
@ailiba takže ortopéd ju normálne ukončí a následne gynekológ vystaví novú PN.a pri tej novej PN od gynekológa tam opäť nastáva to,že prvých 10 dní platí zamestnávateľ?
nová PN - znovu prvých 10 dní platí zamestnávateľ.
Ano, nova diagnoza, nova pn
Nie netreba ukoncovat pn, zoberieš od jedného lekára ku druhému, prvý oznámi do poisťovne ku komu prechádzas, a ten nový iba vymení diagnózu a pokračuje, ja som tak prechádzala s pnkou..
@kalendark ďakujem za link.
@kalendark no už to ako prekladka nemôže byť..🙄Ortopéd mi ju ukončil.Takze u gynekológa bude potrebné vypísať novú.Ja len dúfam,že to bude ok...lebo v Tom odkaze sa píše,že zmena diagnózy nie je dôvod na ukončenie PN..🙄no ja už neviem.....je mi do plaču z toho všetkého..
to, že zmena Dg. nie je dôvod na ukončenie PN neznamená, že ukončená byť nemôže. Dnes mi môže lekár PN ukončiť a ja si po ceste domov zlomím nohu - obratom mi na ďalší deň vystavia novú PN s novou Dg. Hlavne kľud - zajtra choď na gyndu - normálne ti vystaví novú PN. Robím na personálno-mzdovom, mávam takéto PN vystavené plynule za sebou celkom často, dokonca striedavo PN s OČR. Akurát budeš mať prvých 10 dní zasa platených od zamestnávateľa.
@alenah31 ďakujem ti veľmi pekne za tvoju odpoveď 🌻🙂až mi odľahlo.🙂
pokiaľ máš z toho nejakú obavu šupni si medzi to jeden deň dovolenky a vybavené. Ale hlavne pri tehotenstve toto nie je problém. Kde je napísané, že ak ti dnes Dr. ukončí PN pre Dg., ktorá s tehu nesúvisí nemohlo u teba prísť poobede resp. v noci kvôli tehu ku komplikáciám - jasné, že ideš znovu na PN. Hlavne sa nestresuj a držím palce nech všetko dobre dopadne🙂
@alenah31 ďakujem ti veľmi veľmi pekne 🙂🙂🙂kiežby bolo tu na MK viac takýchto milých a ochotných žien poradiť,ako si mi poradila ty.🙂 Pekne a slušne.Samizrejme ďakujem všetkým babám,ktoré sa do tejto mojej témy zapojili.Prajem pekný deň a ešte raz vďaka.

Joj napísala som blbosť 🙈 prepáčte.Da sa ísť z jednej ukončenej PN,do druhej novej...