icon

PN po materskej

lensal
22. aug 2022

Ahojte viete mi prosím niekto poradiť. Môžem po skončení materskej ísť na PN a poberať RP? Ak áno čo treba v rámci papierovania poslať do prace? Oznámenie o ukončení MD a zároveň sa nahlásiť na nástup do prace s tým že ale idem na PN alebo ako? Z prace ma bombardujú že to nejde len tak im poslať PN že treba akože nastúpiť. Prosím radu ak máte skúsenosť. Ďakujem

klarissa25
22. aug 2022

A to prečo chceš ísť na pn a aj poberať rodicak ? Áno keď nepôjdeš na rodičovskú dovolenku a budeš chodiť do práce pochopím ale v tomto prípade?

martinkatinka
22. aug 2022

Mozes im pisomne ohlásiť nastup do zamestnania po materskej,obnovit si nemocenske poistenie, ale to realne fakt aspon 1 den musis nastupit do tej prace. Potom si dat vystavit PN. ale pocitaj s tym, ze to budu preverovat a mozu to vyhodnotit ako ucelove.

martinkatinka
22. aug 2022

@klarissa25 dve davky 🤷

nika11103
22. aug 2022

Tak to by sme rady robili asi každá tak nie ? Pnka mne osobne vychádza dosť slušne plus k tomu vyšší rodicak no ty kks na čo by som sla ja už vôbec niekedy do roboty ? A to by ti nebolo trápne v robote ? … ja neviem fakt niekedy .

snehulienka639
22. aug 2022

Zbytocne spekulovanie podla mna.

bu1bu
22. aug 2022

Takže ak to chápem správne, ty si uz v robote oznámila že plánujes PN hneď po MD? No ty kokos, byt tvojim zamestnávateľom, hneď mas kontrolu. Jeziskové huslicky ….🙈

simonka15513
23. aug 2022

@nika11103 no ja som tak spravila 🙂 hned ked mi skoncila MD isla som na dalsi den na PN 😉😉

simonka15513
23. aug 2022

@martinkatinka vobec nemusi nastupit do prace

zuzinka888
23. aug 2022

@simonka15513 mozem sa opytat na blizsie info?

simonka15513
24. aug 2022

@zuzinka888 kludne 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
ruza123
24. aug 2022

Do prace nemusi vobec nastupit, ani im nic oznamovat, jedine to, ze po skonceni materskej nastupuje na rodicovsku..cize v praci ju budu evidovat ze je na RD..po skonceni materskej ma 7 dni ochrannu lehotu, pocas ktorej moze nastupit na PN..opakujem-zamestnavatelovi neoznamuje nic, jeho nezaujima, ze sla na PN z ochrannej lehoty, vsetky papiere ona zanesie priamo do SP..a samozrejme na Upsvare si vybavi RP..tieto 2 davky sa mozu poberat sucasne..

lienka.7
24. aug 2022

@klarissa25 chce poberat dve davky. Vola sa to ze na ze na "prilepsenie". 👎👎👎 neznášam takéto ludry🤮🤮🤮

martinkatinka
24. aug 2022

@ruza123 pravda, na tu ochrannu lehotu som uplne zabudla.

martinkatinka
24. aug 2022

@lienka.7 no vidis, pokial je to naozaj dovod, chapem to.... Inak je to cista spekulacia

lienka.7
24. aug 2022

@martinkatinka samozrejme mozno si cisto nahodne zlomi nohu v OL , ze? 👌👌👌
Doteraz bola ok, a teraz, cisto nahodou musi ist na PN. Zaujímavé,...
No comment

viktora26
16. jan 2023

Ty vole ja dakedy fakt nechápem ako neprajni až ľudia dokážu byt.. každého vec ako si čo spraví ak si šikovná natoľko že dokážeš poberať dve dávky tak prečo nie? Že ludra.. ja som v šoku fakt

daniela1996
12. feb 2023

@lienka.7 ja neznášam závistlivé pizdy ;)

daniela1996
12. feb 2023

@viktora26 presne tak tá závisť je neskutočná .. fuj .. platíme si celý život odvody a čo z toho máme ? Ak je šikovná čo na tom, že zo systému dokáže niečo vytrieskať ?

lienka.7
12. feb 2023

@daniela1996 cely život si odvody rozhodne neplatis 😉 ale inak vidno, ze sa teda vyznas👌
Ja zase neznášam socky, ktoré za cely život poriadne nepracovali, statu odviedli nula cela jedno percento toho, na co si robia "narok" a na výplatu mali minimalku a prsia sa tu ako na cas odrbkali system 😉 ano uznávam, su sikovne, presne ako píšeš sikovne pi..y 👎👎👎
Ich ďalšie príspevky budú typu nikde ma nechcú s dieťaťom, co mi dalej bude stat platit a pod.

lenuska9999
2. mar 2023

@lensal ahoj prosím ta PN ti vypočítali z čoho?